Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πολιτική κοινωνικής φροντίδας"
  • [02] Μακελειό με τρεις νεκρούς
  • [03] Η μάχη των σωστικών συνεργείων

  • [01] "Πολιτική κοινωνικής φροντίδας"

    Με την WWF θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού το 2004 για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στον νόμο των πολυτέκνων αποδείχθηκαν ένα ακόμη από τα πολλά προεκλογικά πυροτεχνήματα για την υφαρπαγή της ψήφου χιλιάδων ανθρώπων. Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης φάνηκαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου, πέρσι τον Ιούλιο, και η κυβερνητική πλειοψηφία την καταψήφισε, τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους τρίτεκνων οικογενειών.

    Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα στηρίζοντας και ενισχύοντας όσους επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και ιδιαίτερα το τρίτο παιδί. Ο ΣΥΝ στηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των τριτέκνων, διεκδικώντας παράλληλα μια ολοκληρωμένη οικογενειακή πολιτική κοινωνικής φροντίδας και τη στήριξη των νέων ζευγαριών στα πρώτα τους βήματα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Το νέο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων στη συντήρηση των έργων αναστήλωσης.

    Αμέσως μετά, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: "Η ύπαρξη του Παρθενώνα είναι λόγος υπερηφάνειας για όλη την Ελλάδα. Ο τρόπος, όμως, που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις εργασίες της συντήρησης είναι λόγος για να ντρεπόμαστε όλοι. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν οφειλές οκτώ μηνών απέναντι στους συντηρητές, που κάνουν μία εκπληκτική δουλειά -την οποία προβάλουμε και στο Πεκίνο- και να υπάρχουν διακοπές στις χρηματοδοτήσεις για την εξασφάλιση υλικών και όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη συνέχιση των έργων".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, για να συζητήσει το πρόβλημα.

    [02] Μακελειό με τρεις νεκρούς

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία το μακελειό με τρεις νεκρούς, που έγινε χθες στις 11 το βράδυ στη διασταύρωση των οδών Αλκιβιάδου και Παιωνίου, στον Άγιο Παντελεήμονα.

    Άγνωστοι, που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, πυροβόλησαν εναντίον τριών αλλοδαπών έξω από καφενείο, με συνέπεια να τους τραυματίσουν θανάσιμα.

    Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εξετάζουν μάρτυρες προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    [03] Η μάχη των σωστικών συνεργείων

    Οι αρχές της Κίνας δέχθηκαν την προσφορά της Ιαπωνικής κυβέρνησης να αποστείλει ένα σωστικό συνεργείο για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης των χιλιάδων παγιδευμένων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κιν Γκανγκ στο Πεκίνο.

    Θα πρόκειται για την πρώτη ομάδα ξένων που θα μεταβεί στην Κίνα για να συνδράμει τις προσπάθειες διάσωσης. Από το Τόκιο έγινε γνωστό ότι θα σταλούν περίπου 60 διασώστες.

    Πολλές πόλεις κοντά στο επίκεντρο σχεδόν έσβησαν από το χάρτη, δήλωσε χθες Τετάρτη αξιωματούχος του στρατού, ενώ ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 15.000 και άλλοι τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι αγνοούνται μόνο στην πόλη Σίφανγκ, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Στρατιωτικά ελικόπτερα διένειμαν βοήθεια, ιατρικό προσωπικό και στρατιώτες σε δυσπρόσιτες περιοχές κοντά στο επίκεντρο. Οι βροχοπτώσεις στις πληγείσες περιοχές δυσχέραναν τις πτήσεις ελικοπτέρων σε περιοχές κοντά στο επίκεντρο, ενώ ο στρατός ακόμη προσπαθεί να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο κοντά στην Ουέντσουαν.

    Στο μεταξύ, αρκετοί Κινέζοι διατυπώνουν ερωτήματα και επικρίσεις για το γεγονός ότι τόσο πολλά σχολεία κατέρρευσαν εξ αιτίας του σεισμού.

    Ο σεισμός των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε απόγευμα, ενώ τα περισσότερα παιδιά ήταν στα θρανία. Και η κατάρρευση σχολείων σε ολόκληρη την περιοχή που επλήγη σημαίνει ότι ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών ανάμεσα στα θύματα είναι δυσανάλογα μεγάλος. Το γεγονός εγείρει αρκετά ερωτηματικά για την αντισεισμική προστασία των σχολείων, σε μια χώρα που αναζητά απαντήσεις για την τραγωδία.

    "Γιατί τα σχολικά κτήρια πάντα κατέρρεαν πρώτα; Ποιος είναι υπεύθυνος για τα φτωχά αυτά παιδιά; ", έγραψε ένας Κινέζος ιστολόγος με το ψευδώνυμο Σουν στο δημοφιλές qq.com. Στην Χάνουανγκ, περίπου 60 χλμ. ανατολικά του επικέντρου του σεισμού, στην επαρχία Σίτσουαν, ένα σχολείο κατέρρευσε και οι πάνω όροφοι του τετραώροφου κτίσματος καταπλάκωσαν 300 μαθητές και δασκάλους. Μια γυναίκα, πάνω από τη σορό της 17χρονης κόρης της, είπε απλά, "όλη η τάξη χάθηκε". Και πρόσθεσε "η δύναμη του σεισμού ήταν πολύ μεγάλη και το κτίριο πολύ παλιό".

    Η απώλεια τόσων παιδιών είναι ιδιαίτερα οδυνηρή στην Κίνα, που προωθεί μια αυστηρή πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού για να καμφθεί η αύξηση του πληθυσμού, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των οικογενειών να έχει μόνο ένα παιδί και να επενδύει συναισθηματικά και οικονομικά τα πάντα σε αυτό.

    Άλλοι γονείς έλεγαν ότι το συγκεκριμένο κτήριο, που είχε κτισθεί το 1967, ήδη σχεδιαζόταν να εγκαταλειφθεί. "Έπαιζαν με τις ζωές" (των παιδιών), είπε ένας γονέας.

    Ακόμη κι επίσημα ΜΜΕ, όπως η China Daily, σημειώνουν ότι η έκταση της καταστροφής εγείρει "ορισμένα άβολα ερωτήματα για την δομική ποιότητα των σχολικών κτηρίων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 May 2008 - 6:30:15 UTC