Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπαρήγα-Ρ.Κάστρο

  • [01] Συνάντηση Παπαρήγα-Ρ.Κάστρο

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του κράτους της Κούβας και Β΄ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που βρίσκεται στην Κούβα επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ προσκεκλημένη του ΚΚ Κούβας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το πέρας της μεγαλειώδους Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης - διαδήλωσης που έγινε σήμερα στην Αβάνα, όπου συμμετείχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

    Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε στον Ραούλ Κάστρο την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος της χώρας μας στην πάλη του κουβανικού λαού κατά των ιμπεριαλιστικών επιβουλών, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων του και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

    Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι η ηρωική προσπάθεια του κουβανικού λαού, με επικεφαλής το ΚΚ της Κούβας, που κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μάχεται για το δίκιο του και το σοσιαλισμό, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους Έλληνες κομμουνιστές, τους προοδευτικούς ανθρώπους της Ελλάδας και τους λαούς γενικότερα.

    Επίσης η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ,είχε σειρά συναντήσεων στην Αβάνα.

    Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Φελίππε Πέρρες Ρόκε, τον πρόεδρο της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης Ρικάρντο Αλαρκόν, τον υπεύθυνο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Φερνάντο Ραμίρεζ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, τον Αβ Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας Τζούλιο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ και τον Χοσέ Ματσάδο Βεντούρα, μέλος του ΠΓ και Αβ αντιπρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου.

    Επίσης συμμετείχε στην μεγάλη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία στην Αβάνα, ενώ επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Πληροφορικής όπου συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και φοιτητές στο Πινάλντε ντελ Ρίο, για θέματα εκπαίδευσης.

    Το πρωί του Σαββάτου η Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Γκράνμα», όργανο της ΚΕ του ΚΚ Κούβας.

    Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας μέλος του ΠΓ και η Δέσποινα Μάρκου συνεργάτης του τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

    Ανακοίνωση για τον αγωγό φυσικού αερίου

    "Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι δύσπιστος προς τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν από τη νέα συμφωνία με τη ρωσική κυβέρνηση για τον αγωγό αερίου", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ "και αυτός ο αγωγός, όπως και του πετρελαίου «Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολης», αν γίνουν, θα ανήκουν και θα τους εκμεταλλεύονται οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι με αποκλειστικό σκοπό το υπερκέρδος σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Έτσι η ενέργεια θα συνεχίσει να είναι πανάκριβη για το λαό".

    Το ΚΚΕ σημειώνει ότι "είναι εντελώς αβάσιμος και αποπροσανατολιστικός ο ισχυρισμός ότι η διέλευση από την χώρα και τα Βαλκάνια των ενεργειακών αγωγών καθιστά τη χώρα και την περιοχή ασφαλή. Στα Βαλκάνια, που διαρκώς οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων της ενέργειας, οι ενεργειακοί αγωγοί ενδέχεται να αποτελέσουν παράγοντα όξυνσης της αντιπαράθεσης. Και από αυτή την άποψη ο απεγκλωβισμός της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς αποτελεί μονόδρομο".

    Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται ότι ο ελληνικός λαός "δεν πρέπει να συγχέει το ρόλο του σημερινού ρωσικού κράτους με τον φιλειρηνικό ρόλο και την αντιιμπεριαλιστική προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης στους λαούς. Η καπιταλιστική Ρωσία σήμερα ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνα για την κερδοφορία και την διεύρυνση της ισχύος του ρωσικού κεφαλαίου. Το ΚΚΕ εκτιμά ως χρήσιμη την κατασκευή μεγάλων υποδομών μεταφοράς της ενέργειας και αναγκαία την ύπαρξη εναλλακτικών πηγών. Η αναζήτηση, η εξασφάλιση και η κατασκευή τους αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, μακρυά από τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και διενέξεις. Για να υπηρετούνται οι λαϊκές ανάγκες και να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον, απαιτείται ένας διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και διεθνών σχέσεων, όπου η ενέργεια θα είναι κοινωνικό αγαθό, θα τη διαχειρίζεται ένας ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας και θα συνάπτει διεθνείς συνεργασίες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 May 2008 - 4:31:24 UTC