Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εσωτερικών και Απασχόλησης
  • [02] Στο Παιδικό Χωριό SOS ο Γ.Παπανδρέου
  • [03] ΣΥΝ: Εκστρατεία για ασφαλιστικό και ακρίβεια
  • [04] Σε κατάσταση συναγερμού το Πακιστάν

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εσωτερικών και Απασχόλησης

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει ο πρωθυπουργός στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με την υπουργό Απασχόλησης κ.Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

    Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ξεκινώντας νέες επαφές με κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, συναντήθηκε χθες με την Επιτροπή για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

    Σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Π. Μπεχράκη η λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων θα αναμορφωθεί με κριτήριο την επικινδυνότητα της εργασίας, η οποία στους συγκεκριμένους κλάδους θα πριμοδοτείται με πλασματικό χρόνο ασφάλισης από 1 έως 7 χρόνια. Θα υπάρξουν τέσσερις κατηγορίες βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που θα πριμοδοτούνται αντίστοιχα με 5%-10%-15%-20% πλασματικού χρόνου ασφάλισης.

    Η Επιτροπή, που σύμφωνα με το νόμο, θα όφειλε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ως το τέλος του χρόνου, θα πάρει μία μικρή παράταση για να παραδώσει το πόρισμά της.

    [02] Στο Παιδικό Χωριό SOS ο Γ.Παπανδρέου

    Το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 10.30 το πρωί.

    "Άκρως πολιτική και καθόλου μεμονωμένη" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, την υπόθεση Ζαχόπουλου. Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του πολιτικού συντονιστικού οργάνου του Κινήματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου και το οποίο θα συνεδριάσει και πάλι στις 3 Ιανουαρίου.

    Ο κ. Ραγκούσης στη δήλωσή του επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι "στο υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Κώστα Καραμανλή εγκαταστάθηκε ένα σύστημα διεφθαρμένων ανθρώπων". Και πρόσθεσε ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι η πιο πρόσφατη αποκάλυψη της δράσης αυτού του συστήματος. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι "προσπαθεί να χρωματίσει με ροζ χρώμα την υπόθεση και χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή την προσπάθεια".

    Γενικότερα, τόνισε, η κυβέρνηση έχει μία τακτική συγκάλυψης και κουκουλώματος των υποθέσεων αυτών, όπως έκαναν πρόσφατα με το συγκλονιστικό, όπως το χαρακτήρισε, πόρισμα Ζορμπά για το ΤΣΠΕΑΘ.

    Ο κ. Ραγκούσης επιτέθηκε και κατά όσων εξομοιώνουν το ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, τους οποίους κατηγόρησε ότι με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούν την κυβερνητική προπαγάνδα και βοηθούν και στη συγκάλυψη των υποθέσεων.

    Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση, ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι η δήλωσή του αυτή αφορά και τη χθεσινή ανακοίνωση από την πλευρά του Συνασπισμού.

    Κληθείς να σχολιάσει τα περί καθυστερημένης αντίδρασης του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση, ο κ. Ραγκούσης απέρριψε κατηγορηματικά τους σχετικούς ισχυρισμούς και τόνισε ότι μέχρι χθες μόνο το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει θέση για το θέμα. Ενώ, απαντώντας σε ερώτηση αν χαρακτηρίζει "διεφθαρμένο τον πρωθυπουργό", τόνισε ότι "υπάρχει μεγάλη πολιτική ευθύνη του κ. Καραμανλή για όλα αυτά τα φαινόμενα, με τελευταίο στον μακρύ κατάλογο το θέμα Ζαχόπουλου".

    Επίσης, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου κάθε δύο μήνες ξεσπάει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο παραμένει στα συρτάρια της δικαιοσύνης και ποτέ δεν παίρνει το δρόμο της κάθαρσης και της εξυγίανσης.

    Ερωτηθείς για το αν υπάρχει εμπλοκή της δικαιοσύνης στην προσπάθεια συγκάλυψης αυτών των υποθέσεων, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι υπάρχει συγκεκριμένη πρακτική συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους έχουν συμβάλλει στη δημιουργία μιας τέτοιας εντύπωσης. Και πρόσθεσε ότι χωρίς την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε κινηθεί σήμερα ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών κ. Κολιοκώστας.

    [03] ΣΥΝ: Εκστρατεία για ασφαλιστικό και ακρίβεια

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος θα συναντηθεί σήμερα με το Προεδρείο της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας (ΚΕΟΣΟΕ).

    "Κατά τη γνώμη μας, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σήψη, υπάρχουν μαύρα σημεία και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του Πρωθυπουργού προσωπικά και με το ρόλο που είχε ως Υπουργός Πολιτισμού τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης της Ν.Δ", δήλωσε ο κ.Αλ.Αλαβάνος αναφερόμενος στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

    "Εμείς ζητάμε να δοθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με όλες τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη σύνθεση του ΚΑΣ. Έχει ευθύνες για την ημερήσια διάταξη, την οποία καθόριζε ο Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού. Kαι υπάρχουν ευθύνες για πολλές γνωμοδοτήσεις, αποφάσεις του ΚΑΣ", υπογράμμισε.

    Χθες συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα της ανάπτυξης της καμπάνιας σχετικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της Συνταγματικής Συνθήκης, της εκστρατείας του κόμματος για το ασφαλιστικό, με αιχμή αυτήν την περίοδο την μη εφαρμογή του νόμου Ρέπα από 1/1/2008, καθώς και το πρόβλημα της ακρίβειας του οποίου η ένταση έγινε ακόμα πιο αισθητή τις μέρες των εορτών στην πλειοψηφία των εργαζομένων που παρακολουθήσαν τον 13ο μισθό τους να εξανεμίζεται.

    Επίσκεψη Αλαβάνου στις φυλακές Κορυδαλλού

    Χθες ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον κ. Γ.Μπανιά επισκέφθηκε το νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού.

    Θεωρούμε ότι γίνεται πολύ σημαντική δουλειά από το προσωπικό σε πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες. Δεν μπορεί όμως αυτοί οι 11.500 φυλακισμένοι ή προφυλακισμένοι να έχουν εδώ έξι μόνιμους γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων ή δεν μπορεί να περιορίζεται ο προαυλισμός πολλών φυλακισμένων, όπως είναι για παράδειγμα οι φυματικοί, σε μισή ώρα ή οι φυλακισμένοι με AIDS σε μικρά χρονικά διαστήματα, επειδή υπάρχει προαύλιο αλλά δεν έχει χτιστεί σκοπιά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στόχος μας αυτές τις γιορτινές μέρες που ήρθαμε εδώ ως ΣΥΡΙΖΑ είναι και συμβολικά να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε δικαιώματα που έχουν και οι ίδιοι οι φυλακισμένοι αλλά και να κάνουμε παρεμβάσεις στη Βουλή, ώστε μερικά σημαντικά ζητήματα να επιλυθούν, υπογράμμισε.

    [04] Σε κατάσταση συναγερμού το Πακιστάν

    Σε κατάσταση άμεσου συναγερμού έχει τεθεί το Πακιστάν, μετά τη δολοφονία, της πρώην πρωθυπουργού της χώρας και ηγέτιδος της αντιπολίτευσης, Μπεναζίρ Μπούτο. Η σορός της μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο νότιο Πακιστάν, όπου θα γίνει η κηδεία.

    Οι αρχές του Πακιστάν διέταξαν να κλείσουν άμεσα και για τρεις ημέρες οι τράπεζες, τα σχολεία και τα καταστήματα της χώρας, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν με αφορμή τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο.

    Η Μπούτο υπέκυψε στα τραύματά που υπέστη από την επίθεση καμικάζι σε προεκλογική της συγκέντρωση στο Ραβαλπίντι.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο καμικάζι πυροβόλησε την 54χρονη Μπούτο την ώρα που έφευγε από την προεκλογική της συγκέντρωση, και στη συνέχεια ανατινάχθηκε. Από την επίθεση σκοτώθηκαν άλλοι 16 άνθρωποι, ενώ δεκάδες τραυματίσθηκαν.

    Ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ απηύθυνε εκκληση για ειρήνη προκειμένου να αποτύχουν τα "διαβολικά σχέδια των τρομοκρατών".

    Από χθες, εξαγριωμένα πλήθη έχουν ξεχυθεί στους δρόμους πολλών πόλεων, συγκρούονται με την αστυνομία και πυρπολούν αυτοκίνητα και κυβερνητικά κτήρια ενώ έχουν αναφερθεί επίσης λεηλασίες σε τράπεζες και καταστήματα.

    Τα περισσότερα επεισόδια έχουν σημειωθεί στην επαρχία Σιντ, το πολιτικό προπύργιο της Μπούτο, στο νότο της χώρας. Χιλιάδες υποστηρικτές της πρώην πρωθυπουργού κατέκλυσαν τους δρόμους του Καράτσι, απέκλεισαν οδικές αρτηρίες καίγοντας λάστιχα και εξαπέλυσαν βροχή από πέτρες στην αστυνομία. Σύμφωνα με πολλούς πακιστανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν καεί περίπου 100 οχήματα.

    "'Ολη η πόλη έχει πάρει φωτιά", δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

    Κάθε οδική πρόσβαση στο Καράτσι έχει διακοπεί καθώς οι Πακιστανικοί Σιδηρόδρομοι σταμάτησαν τα δρομολόγια από και προς την πόλη. Αρκετοί σιδηροδρομικοί σταθμοι λεηλατήθηκαν ενώ ένα τρένο πυρπολήθηκε.

    Σε αρκετές πόλεις διαδηλωτές που φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα εισέβαλαν σε γραφεία του κυβερνώντος κόμματος PML-Q που στηρίζει τον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ. Παραστρατιωτικοί περιπολούν στην περιοχή Σουκούρ της επαρχίας Σιντ, όπου περισσότερα από 500 οχήματα πυρπολήθηκαν. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ταραχές στη γειτονική περιοχή Χερπούρ και άλλοι τέσσερις σε άλλες περιοχές της επαρχίας.

    Ο ίδιος ο Μουσάραφ, σε λακωνικό διάγγελμά του λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της Μπούτο κάλεσε τους Πακιστανούς να παραμείνουν ψύχραιμοι και να επιδείξουν "υπομονή και ανεκτικότητα".

    Όμως πολλές πόλεις παραμένουν υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών. Στη Λαχόρη διαδηλωτές απήγαγαν έξι αστυνομικούς και τους βασάνισαν προτού τους αφήσουν ελεύθερους. Σε άλλες περιοχές ένοπλοι υποστηρικτές της Μπούτο πυροβολούσαν στον αέρα ενώ υπάρχουν πληροφορίες για παρόμοιες ταραχές και στις επαρχίες των Βορειοδυτικών Συνόρων και του Μπαλουχιστάν.

    Την επίθεση καταδίκασαν αμέσως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ συγκλονισμένη δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καταδικάζω τη δολοφονική ενέργεια και εκφράζω την έντονη ανησυχία της διεθνούς και της ευρωπαϊκής δημοκρατικής κοινότητας, για την πορεία που έχουν πάρει οι εξελίξεις στο Πακιστάν, με ευθύνη του πακιστανικού καθεστώτος", δήλωσε ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    Τέλος, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε τη διενέργεια έκτακτης συνεδρίασης για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί τώρα στο Πακιστάν.

    Στο μεταξύ, σήμερα ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό σε περιοχή του Καράτσι που θεωρείται προπύργιο της Μπεναζίρ Μπούτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2007 - 5:30:32 UTC