Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Προϋπολογισμός ευθύνης, συνέπειας και ανάπτυξης"

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Προϋπολογισμός ευθύνης, συνέπειας και ανάπτυξης"

    Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2008 και οι μικρότεροι προϋπολογισμοί ειδικών ταμείων και υπηρεσιών.

    Υπέρ του Προϋπολογισμού, ψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (152 βουλευτές), ενώ καταψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ (πλην των εξόδων της Προεδρίας της Δημοκρατίας), του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ (148 βουλευτές). Ψήφισαν 300 βουλευτές. Απόντες δεν υπήρξαν.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής, για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού συμπληρώθηκαν 50 ώρες συνεδριάσεων, ενώ έλαβαν το λόγο 190 βουλευτές - κάτι που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής.

    Ομιλία Κ.Καραμανλή

    Την αποφασιστικότητά του να συνεχιστούν οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα διατράνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2008. «Επιλέξαμε το δρόμο της δράσης, της ευθύνης και του αποτελέσματος, και αυτό το δρόμο είμαι αποφασισμένος να τον υπερασπιστώ και να τον συνεχίσω. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται θα γίνουν» τόνισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «Είναι η μόνη στρατηγική που δίνει λύσεις σε παθογένειες που κρατούσαν τη χώρα στάσιμη, αδύναμη και καθηλωμένη, είναι η μόνη επιλογή πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης και δεν τη διαπραγματεύομαι».

    Όπως είπε ο κ. Καραμανλής η λαϊκή εντολή της 16 Σεπτεμβρίου αποτελεί δέσμευση των πολιτών για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων: «Η εντολή των πολιτών είναι δέσμευση και είμαι αποφασισμένος να την τηρήσω απαρέγκλιτα» είπε ο πρωθυπουργός χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

    Παράλληλα, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ορθώνει εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις, ότι καλλιεργεί το φόβο απέναντι στις αναγκαίες αλλαγές και ότι αρνείται απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα το διάλογο, τη συνεννόηση σε πράξεις ευθύνης, ακόμα και σε κορυφαίες διαδικασίες όπως η συνταγματική αναθεώρηση.

    Ο κ. Καραμανλής αμφισβήτησε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει εναλλακτικό αναπτυξιακό πρότυπο: «Ποιό; Εκείνο που κατασκεύασε την Ελλάδα των δύο ταχυτήτων; Εκείνο που εκτίναξε την ανεργία στα ύψη; Εκείνο που τετραπλασίασε το δημόσιο χρέος; Εκείνο που οδήγησε στη δημοσιονομική εκτροπή; Μιλούν για άλλες πολιτικές. Ποιες; Εκείνες που είδαμε στο Χρηματιστήριο; Στην Παιδεία; Στην Υγεία; Στις ΔΕΚΟ; Στον αγροτικό χώρο; Στα σχέδια εξυγίανσης της Ολυμπιακής; Είναι πρόκληση να μιλάτε για την Ολυμπιακή, όταν και οι πέτρες ξέρουν τις βαρύτατες και διαχρονικές ευθύνες που έχετε για την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο κ. Καραμανλής.

    Κάποιοι, πρόσθεσε, το μόνο που κάνουν είναι να επιδίδονται σε ασκήσεις ανέξοδου λαϊκισμού και ευχολογίων, να παραποιούν την πραγματικότητα και να κινδυνολογούν ανεύθυνα. «Τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Απέτυχαν και θα αποτυγχάνουν όσο συνεχίζουν να πολιτεύονται με αυτό τον τρόπο» είπε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εκφραστών της αντίδρασης, τόσο οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, όσο και η Ε.Ε. πιστοποιούν ότι η οικονομία μας απέκτησε στέρεες βάσεις. Όπως είπε, στα τελευταία τριάμισι χρόνια οι άμεσες ξένες επενδύσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν, οι εξαγωγές μας ανέβηκαν θεαματικά, ο τουρισμός μπήκε σε ανοδική πορεία και η ναυτιλία γνωρίζει τα καλύτερά της χρόνια. «Διασφαλίσαμε τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά, που εγγυώνται τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας ότι πετύχαμε αναπτυξιακούς ρυθμούς, που κινούνται σταθερά στα υψηλότερα επίπεδα της Ευρωζώνης, ότι πετύχαμε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, σχεδόν κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ότι πετύχαμε, με τον πιο ήπιο τρόπο, την έξοδο της Χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. «Και αυτό είναι εθνική επιτυχία. Είναι συλλογική κατάκτηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Και την κατάκτηση αυτή δεν πρόκειται να τη θυσιάσουμε, ούτε σε κομματικές, ούτε σε συντεχνιακές σκοπιμότητες. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε πολιτικές, που υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδας μας. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε το συμφέρον των πολλών, σε συμβιβασμούς με τους λίγους».

    Ειδικά για το Ασφαλιστικό, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για μια ήπια και δίκαιη μεταρρύθμιση που να το απαλλάσσει από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι «η άρνηση διαλόγου είναι ακραία συντηρητική και αντιλαϊκή στάση».

    Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, είπε ότι «χαράξαμε ξεκάθαρες, απόλυτα σαφείς γραμμές και από αυτές δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Αυταπάτες ας μην υπάρχουν σε κανένα» είπε.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι στις 16 Σεπτεμβρίου, η ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία των πολιτών έδωσε καθαρή εντολή για τη συνέχιση των αλλαγών και για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. «Η εντολή των πολιτών είναι δέσμευση και είμαι αποφασισμένος να την τηρήσω απαρέγκλιτα».

    Τέλος, ζήτησε από τη Βουλή να πει ναι στον προϋπολογισμό «για να απαλλάξουμε τη χώρα από τα βάρη, τις παθογένειες, τα προβλήματα, που την κρατούσαν στάσιμη, καθηλωμένη στο χτες και ως εντολή και δέσμευση για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που παράγουν όφελος για τους πολλούς». Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης «ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας, ψήφο εμπιστοσύνης στο δρόμο της σιγουριάς, της αισιοδοξίας, της ασφάλειας και ένα «ναι» σε ξεκάθαρους στόχους, ξεκάθαρες λύσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 December 2007 - 5:30:26 UTC