Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

  • [01] «Πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

    Να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα ποσά που οφείλει η κυβέρνηση ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δηλώσεις της, μετά τη σημερινή συνάντησή της με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι τα περισσότερα απ' αυτά τα χρήματα, είναι θεσμοθετημένοι πόροι οι οποίοι έχουν παρακρατηθεί και είναι υποχρεωμένο το κράτος να τα δίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, έθεσε και τις υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης "να πληρώνει τους μονιμοποιημένους έκτακτους ή προσωρινούς υπαλλήλους ή άλλα προγράμματα κοινωνικά που έχει, όπως είναι το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" κλπ, που πρέπει να διευρυνθεί και να μην είναι απλώς μια επιλεκτική πολιτική στις φτωχογειτονιές".

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι το κόμμα της εκφράζει την αντίθεσή του στον "Καποδίστρια ΙΙ", "όχι με την έννοια των οργανωτικών αλλαγών ή των γεωγραφικών ορίων, είτε υποχωρώντας σε πιέσεις συναισθηματισμού, τοπικισμού, αλλά κυρίως γιατί μέσω της αλλαγής της διοικητικής δομής, θα πεταχτούν κυριολεκτικά στην ευθύνη των Δήμων, σχολεία, νοσοκομεία κ.ά. Τομείς δηλαδή της κοινωνικής πολιτικής, με αποτέλεσμα την ένταση της ταξικοποίησης, της κατηγοριοποίησης και της μεγαλύτερης συμμετοχής του λαϊκού βαλαντίου σε δαπάνες που αποκλειστικά πρέπει να ανήκουν στην ευθύνη του κράτους. Έτσι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πραγματικότητα θα είναι αντικειμενικά ακόμα μεγαλύτερος συμμέτοχος, ως θεσμός σε μια αντιλαϊκή πολιτική".

    Ο κ. Ν. Κακλαμάνης, στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι είχε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στα πλαίσια μιας εξαγγελθείσας, στα λόγια μέχρι στιγμής, διοικητικής μεταρρύθμισης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμπαράσταση της κ. Παπαρήγα στα οικονομικά αιτήματα στης ΚΕΔΚΕ.

    Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούσε το αν το κόμμα της εκτιμά ότι μετά την ανάληψη του υπουργείου εργασίας από την κυρία Πετραλιά, θα υπάρξει μια στροφή της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό και ότι θα προωθηθούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:

    "Ε, όχι. Οι φιλοδοξίες του Κόμματός μας, τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν επιτρέπουν να σκεφτόμαστε έτσι: Από τον κ. Γιαννίτση στον κ. Ρέππα και από τον κ. Μαγγίνα στην κα Πετραλιά. Διεκδικούμε να μην περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο, να μην έρθει καν στη Βουλή. Κι αν παρ' ελπίδα γίνει νόμος, να είναι στη συνείδηση του ελληνικού λαού καταδικασμένος και να παρεμποδιστεί η υλοποίησή του, με όποιο τρόπο είναι δυνατόν".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 December 2007 - 19:30:49 UTC