Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Νέα εθνική στρατηγική"
  • [02] "Οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν μαχητικά"
  • [03] "Η κοινωνία ζητάει αλλαγή πολιτικής"

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Νέα εθνική στρατηγική"

    Τo διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ θα επισκεφθεί, στις 10.30 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα συναντηθεί με την Διοίκηση της ΟΜΕ - ΟΤΕ και στην συνέχεια με την Διοίκηση του Οργανισμού.

    "Θα αποκαλύψουμε την πλαστογράφηση της πραγματικότητας που επιχειρεί η κυβέρνηση με τους ωραιοποιημένους αριθμούς της" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

    Παράλληλα, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τις δικές του εναλλακτικές προτάσεις, "που δείχνουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα. Ο οποίος έχει τρεις βασικές παραμέτρους. Μια νέα εθνική στρατηγική, που θα περιλαμβάνει την ανατροπή της υφιστάμενης λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Και ένα νέο κράτος πρόνοιας".

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ανίκανη την κυβέρνηση να προωθήσει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και την κατηγόρησε ότι αντί μεταρρύθμισης προωθεί την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και το βόλεμα των δικών της. Ταυτόχρονα, τόνισε, η κυβέρνηση υπονομεύει συστηματικά κάθε έννοια αξιοκρατίας στο δημόσιο και υπονομεύει τις ανεξάρτητες αρχές.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι για να εξυπηρετήσει τους στόχους της επιστρατεύει την αστυνομική βία, για να τρομοκρατήσει τους προοδευτικούς πολίτες. Έκανε λόγο για "καθοδήγηση της Δικαιοσύνης" από την κυβέρνηση και για ατιμωρησία των αστυνομικών που αυθαιρετούν.

    Αναφερόμενος, έμμεσα, στην παραίτηση του κ. Μαγγίνα και την αντικατάστασή του από την κ. Πετραλιά, τόνισε ότι οι αλλαγές που αναγκάζεται να κάνει η κυβέρνηση, είναι "φύλλο συκής μπροστά στα εγκλήματα της πολιτικής της".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε και θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας με αφορμή τη λειτουργία των καμερών, τονίζοντας ότι "οι κάμερες αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου και συμβολίζουν μια ολόκληρη αντιδημοκρατική πολιτική της ΝΔ", στην οποία καταλόγισε "ανερμάτιστες κα επικίνδυνες πολιτικές".

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση για τις επιλογές της στο Ασφαλιστικό, κατηγορώντας την ότι προωθεί αλλαγές που θίγουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Την κατηγόρησε επίσης ότι "έχει εξαπολύσει μια ασφαλιστική τρομοκρατία" και ότι σήμερα "προσπαθεί να δώσει τη χαριστική βολή" στο ασφαλιστικό σύστημα.

    Αναφερόμενος στην "Ολυμπιακή" ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη ΝΔ μια εταιρία απαλλαγμένη βαρών, την οποία οδήγησε συνειδητά στη χρεοκοπία, με στόχο το κλείσιμό της.

    Τόνισε ότι η εταιρία με "μια σωστή διαχείριση" μπορεί "να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική" και να συνεχίσει τη "διεκδίκηση του συμψηφισμού των οφειλών". Ζήτησε επίσης να γίνει η διαπραγμάτευση στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Με τον ίδιο τρόπο ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη ΔΕΗ, αναφέροντας ότι η επιχείρηση "δεν μπορεί να είναι ένα ταμείο για να το νέμονται κάποια μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα". Και πρόσθεσε ότι "η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Κόσοβο, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση "απαράδεκτη στροφή, σε ένα θέμα Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Νομιμότητας".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους βουλευτές του Κινήματος να μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της χώρας και σε κάθε Έλληνα πολίτη, το μήνυμα της μάχης που θα δοθεί στη Βουλή, μπαίνοντας "στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα". Και απευθυνόμενος προς τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος, έκανε λόγο για μια "γιγάντια συλλογική ενωτική προσπάθεια" για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ "πλειοψηφικό ρεύμα, ικανό να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα Αλλαγή".

    [02] "Οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν μαχητικά"

    Με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ θα συναντηθεί το μεσημέρι η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Μαγγίνα από το υπουργείο Απασχόλησης η κ. Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι "μπορεί να υπάρχει και παρασκήνιο που δεν το ξέρω, αυτό όμως που μπορώ να πω είναι: Δυνατά, μαχητικά, ανυποχώρητα οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες, πρέπει να προχωρήσουν αξιοποιώντας τις όποιες δυσκολίες έχει η κυβέρνηση. Πρέπει να αχρηστεύσουμε τη βόμβα που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση, και με την κα Πετραλιά υπουργό, και που αφορά τα ζωτικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων".

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι "η μεγάλη ευθύνη που πήρε πάνω του ο κ. Μαγγίνας να μετατρέψει ένα αναψυκτήριο σε σπίτι, εφβ όσον φαίνεται ότι όλα τα πράγματα είναι έτσι, έβγαλε στην επιφάνεια τις αιτίες που η Αττική έχει γίνει αυτό το τέρας που έχει γίνει".

    Δηλαδή, σημείωσε, υπάρχουν νόμοι, απαγορεύονται τα πάντα, αλλά η αλλαγή χρήση γης με όρους αγοραπωλησίας και κερδοσκοπίας είναι ελεύθερη. "Να γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε". Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι η ουσία είναι πως η γη αγοράζεται και πουλιέται. "Όταν η γη αγοράζεται και πουλιέται θα υπάρχει και η νομιμοποιημένη αγοραπωλησία και η παράνομη. Πολύ περισσότερο εδώ πια παρεμβαίνουν και άλλοι παράγοντες, γιατί απβ ό,τι λέγεται είναι η ευρύτερη περιοχή κακοποιημένη και η περιοχή αυτή ανήκει στη ζώνη προστασίας του Υμηττού".

    Σε μια ζώνη προστασίας του Υμηττού, είπε, δεν μπορεί να υπάρχουν 500 αναψυκτήρια. "Πόσα αναψυκτήρια θα έχει μια περιοχή; Και αυτό το λέω γιατί έτσι θα καταντήσει και το Ελληνικό που ο κ. Σουφλιάς υπόσχεται ότι δεν θα είναι έτσι, και όλες οι ακτές της Αττικής".

    Καταλήγοντας, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι "αντί να συζητάμε το φαινόμενο Μαγγίνα, που βεβαίως έχει ευθύνες, δεν συγχωρείται τίποτα, πρέπει να παρέμβουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα διότι η Αττική θα γίνει, το λέω κυριολεκτικά, κρανίου τόπος. Μόνο ορισμένες περιοχές θα είναι μέσα σε πευκόφυτα και σε προστατευμένα δάση, για τους κάτοικους υψηλού εισοδήματος. Έξω όμως απβ αυτές τις περιοχές θα είναι δραματική η κατάσταση".

    [03] "Η κοινωνία ζητάει αλλαγή πολιτικής"

    Συναντήσεις με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα έχει το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κοινωνία ζητάει αλλαγή πολιτικής και υπεράσπισης των κεκτημένων. Το μήνυμα δόθηκε στις 12 Δεκέμβρη και συνεχίζει να δίνεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Όσο πιο γρήγορα το λάβει η κυβέρνηση τόσο καλύτερα και για τη χώρα και για τον εαυτό της, τόνισε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στην παραίτηση του κ.Β.Μαγγίνα.

    Κάνει λάθος ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι, με την αλλαγή κάθε 2-3 μήνες του υπουργού Απασχόλησης, θα εκτονώσει την οργή των πολιτών για την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 December 2007 - 7:30:20 UTC