Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Καραμανλής στη Μόσχα στις 17 Δεκεμβρίου

  • [01] Ο Καραμανλής στη Μόσχα στις 17 Δεκεμβρίου

    Στη Μόσχα θα βρίσκεται στις 17 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για επίσημες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Την Πέμπτη ο κ. Καραμανλής θα βρίσκεται στη Λισαβόνα για την υπογραφή της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και ασχολήθηκε με τα θέματα της υγείας.

    Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι έχουν ωριμάσει πλέον όλα τα ανοιχτά ζητήματα και πρόσθεσε ότι "προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς σε βαθιές τομές". Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι συζητήθηκε στη συνεδρίαση η πρωτοβάθμια φροντίδα καθώς έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του σχεδίου και απομένουν οι τελευταίες συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία για να προχωρήσει το νομοθετικό έργο.

    Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη ότι προχωρούν και άλλα νομοθετήματα, όπως αυτό που έχει να κάνει με την πώληση προϊόντων καπνού σε νέους κάτω των 18 ετών και μία προωθημένη αγωγή υγείας στα σχολεία σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

    Παράλληλα, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, προωθείται μία πιο ολοκληρωμένη νέα πολιτική για το φάρμακο, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι το γενικότερο νοικοκύρεμα στο χώρο αυτό, με τη μείωση των δαπανών και των εξορθολογισμό τους.

    Ο τομέας της Υγείας, υπογράμμισε ο υπουργός,περνάει σε ένα καινούργιο στάδιο, εκσυγχρονίζονται οι υποδομές και η νομοθεσία και κυρίως βάζουμε τάξη στο ακατάστατο τοπίο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε οικονομίες κλίμακας και σύντομα αποτελέσματα.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη για τα χρέη των νοσοκομείων,ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομίας και σημείωσε ότι η πολιτική που ασκείται και συναρτάται με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, δεν οδήγησε σε εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την κοινωνική ευαισθησία. Τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα επιβεβαιώθηκαν τα όσα έχουν ανακοινωθεί για τις εργασιακές σχέσεις και τις προσλήψεις προσωπικού και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2008 και έτσι προχωρούμε στους στόχους που έχουμε θέσει, είπε.

    Σε άλλη ερώτηση για το θέμα με τον υπουργό Απασχόλησης και αν ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι "η κυβέρνηση πορεύεται έναν δύσκολο δρόμο. Αντιμετωπίζει πολλά ανοιχτά θέματα και κυρίως μάχεται με αξιοπιστία, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, με ένα και μόνο σκοπό να οδηγηθεί στους στόχους που έχει θέσει. Ο κ. Μαγγίνας δίνει τη δική του μάχη με σοβαρότητα, μαχητικότητα και αξιοπιστία".

    Σε άλλες παρεμφερείς ερωτήσεις, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι "ο κ. Μαγγίνας έχει δώσει επαρκείς και πλήρεις εξηγήσεις και αυτές από μόνες τους αρκούν και απαντούν, ενώ υπογράμμισε ότι στηρίζουμε συνολικά το κυβερνητικό έργο, το οποίο στοχεύει στο να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τις επόμενες γενιές".

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση αν πλήττεται η εικόνα της κυβέρνησης με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση προχωρεί ένα δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο".

    Πρόκειται, είπε, για ένα έργο που θα αποδώσει προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας και πρόσθεσε ότι "οι πολίτες μας έχουν δώσει μία σαφή εντολή να λύσουμε τα προβλήματα, ορισμένα απο τα οποία είναι προβλήματα πολλών ετών. Αυτή την εντολή έχουμε, αυτή θα τιμήσουμε".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2007 - 15:30:20 UTC