Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν προτεραιότητα της κυβερνητικής δράσης»
  • [02] «Οι τιμές θέρμανσης γίνονται αβάστακτες»
  • [03] 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ
  • [04] Η θέση της γυναίκας στον Αθλητισμό
  • [05] Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στην Ομάχα

  • [01] «Ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν προτεραιότητα της κυβερνητικής δράσης»

    Συνεργασία με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Σπηλιωτόπουλο και με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη θα έχει το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    Εγκαίνια Ιδρύματος Θεοχαράκη

    Ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν προτεραιότητα της κυβερνητικής δράσης, επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής εγκαινιάζοντας απόψε το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη και παράλληλα την πρώτη έκθεση που φιλοξενεί το Ίδρυμα έργων του ζωγράφου, Σπύρου Παπαλουκά.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Πολιτισμός και η Παιδεία είναι οι αξίες που συνέχουν έναν λαό σε μια κοινή πορεία προς τη δημιουργία και την προκοπή, προσθέτοντας πως η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας - ότι τα μέλη μιας κοινωνίας βαδίζουν μαζί προς το καλύτερο ή το χειρότερο - είναι η αφετηρία κάθε φιλόδοξης σκέψης για το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας μας. «Είναι η προϋπόθεση που μας επιτρέπει να διακρίνουμε τα μεγάλα και τα σημαντικά από τα μικρά και τα ασήμαντα. Να προκρίνουμε νοοτροπίες, δράσεις και πολιτικές που στοχεύουν στο κοινό καλό, που αναφέρονται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στο παρόν και στο μέλλον του τόπου και των ανθρώπων. Να κλείνουμε τα αυτιά στις σειρήνες του διχασμού και της πόλωσης, της όξυνσης και του λαϊκισμού» είπε χαρακτηριστικά.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτοί ακριβώς είναι οι λόγοι για τους οποίους οφείλουμε να θέτουμε τον πολιτισμό και την παιδεία ως πρώτη προτεραιότητα της δράσης μας. «Γιβ αυτό ακριβώς οφείλουμε να ενθαρρύνουμε, να αναγνωρίζουμε και να επικροτούμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στους δύο αυτούς μεγάλους άξονες και που διευρύνει το κεφάλαιο του πολιτισμού και φέρνει τα τεκμήριά του πιο κοντά στους πολίτες» επισήμανε και επικαλέστηκε τον Δ. Σολωμό για να προσθέσει «αρκεί, για μια ακόμη φορά, να ταυτίσουμε το εθνικό με το αληθινό. Αρκεί να δούμε την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό μας, ως ζωντανό οργανισμό που τολμά αντλώντας από την ιστορία του, να ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους δημιουργίας».

    Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την δημιουργία του νέου ιδρύματος για τον Πολιτισμού, τονίζονται ότι πρόκειται για να σοβαρή και αξιέπαινη πρωτοβουλία, που ξεκινά από Έλληνες πολίτες και ανοίγεται στην κοινωνία.

    Αναφερόμενος στην έκθεση του Σπύρου Παπαλουκά, είπε πως τα έργα του καλλιτέχνη γίνονται επιτέλους προσιτά στους επισκέπτες της έκθεσης και πρόσθεσε πως το έργο του Παπαλουκά, πενήντα χρόνια από το θάνατό του, συνεχίζει να δίνει πειστικές απαντήσεις στο πάντα επίκαιρο ζήτημα του ορισμού της ελληνικότητας. «Στον ορισμό της εθνικής πολιτιστικής μας ταυτότητας, που ερμηνεύει το συλλογικό μας παρελθόν, καθορίζει το παρόν και οριοθετεί τα οράματά μας για το κοινό μας μέλλον. Σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, οι Έλληνες για μια ακόμη φορά αναζητούμε στην πλούσια δεξαμενή του πολιτισμού μας - αρχαίου, βυζαντινού, νεώτερου και σύγχρονου - την έμπνευση για να προχωρήσουμε μπροστά. Ζητάμε να επαναδιατυπώσουμε με όρους σύγχρονους τις διαχρονικές, πανανθρώπινες αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα για να αγκαλιάσουν ολόκληρο τον κόσμο.

    «Οι μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργοί, όπως υπήρξε ο Παπαλουκάς, που τόλμησαν με το έργο τους μια τέτοια σύνδεση, μας δείχνουν ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός» τόνισε ο Πρωθυπουργός και ευχήθηκε στο Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει σήμερα. «Εύχομαι η ευρεία κοινωνική συμμαχία για την παιδεία και τον πολιτισμό που διαμορφώνεται στην κοινωνία μας να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό να διευρύνεται και να καρποφορεί επβ ωφελεία της Ελλάδας και του ελληνισμού» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε κατόπιν από το ζεύγος Θεοχαράκη και τα στελέχη του Ιδρύματος στην έκθεση του Σπύρου Παπαλουκά, η οποία περιλαμβάνει έργα του ζωγράφου της περιόδου 1915 - 1956 και ανήκει στην συλλογή του Ιδρύματος.

    Κατά τον χαιρετισμό του ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, μίλησε για «καίρια παρέμβαση» του Βασίλη και της Μαρίνας Θεοχαράκη στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και συνεχάρη τους ιδρυτές του Ιδρύματος για την προσφορά τους. Τόνισε μάλιστα ότι το υπουργείο Πολιτισμού στέκεται αρωγός στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην διάδοση του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού της, και οι οποίες - όπως ανέφερε - αποτελούν παράδοση στον τόπο μας, «μια παράδοση η οποία εδραιώνεται και από την θετική αντιμετώπιση της Πολιτείας».

    Αναφερόμενος στο πεδίο δράσης του Ιδρύματος ο κ. Λιάπης τόνισε πως στοχεύει σε δίκτυα συνεργασίας πέρα από τα όρια του Ελληνισμού ενώ εξήρε το έργο του κορυφαίου ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι επαναπροσδιορίζει της αξίες της ζωγραφικής τέχνης με την επαναστατική του προσέγγιση και αποτελεί πεδίο μελέτης.

    Υποδεχόμενος τον κ. Κ. Καραμανλή, ο κ. Β. Θεοχαράκης αναφέρθηκε στους σκοπούς τους Ιδρύματος να καταστεί φορέας Πολιτισμού, αλλά και στο όνειρό του να συμβάλλει στον Πολιτισμό και να βοηθήσει στην διάδοσή του. Ο κ. Θεοχαράκης δημοσιοποίησε επίσης την πρόθεσή του για επέκταση του Ιδρύματος.

    Στα εγκαίνια του ιδρύματος παρέστησαν, μεταξύ προσωπικοτήτων της τέχνης και των γραμμάτων, και ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Σπύρου Παπαλουκά, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, η πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Κουμουτσάκος.

    [02] «Οι τιμές θέρμανσης γίνονται αβάστακτες»

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει σήμερα, στην έναρξη των εργασιών του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), το οποίο πραγματοποιείται στην Δράμα.

    Για αδιαφορία της κυβέρνησης στην επιβίωση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου τοποθετούμενος επί της πρότασης νόμου του κόμματός του για το επίδομα θέρμανσης.

    "Θα κωφεύσει και πάλι η κυβέρνηση στην πρότασή μας, ακόμα και τώρα που οι τιμές θέρμανσης γίνονται αβάστακτες, ακόμα και για τα μεσαία εισοδήματα, ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση εισπράττει μεγαλύτερο φόρο μέσω ΦΠΑ, ακόμα και τώρα που δεν έχει τους δημοσιονομικούς περιορισμούς από την επιτήρηση που ήταν το άλλοθι της έως πέρυσι;», ρώτησε ο κ.Γ. Παπανδρέου.

    Και συνέχισε: «Τι θα πείτε στο λαό; Ότι μπορείτε να χαρίζετε ένα δις ευρώ στην Άλφα Μπανκ και δεν μπορείτε να επιδοτήστε τον Έλληνα που υποφέρει από το κρύο;».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε έμφαση στην πορεία των δημόσιων επιχειρήσεων και των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

    "Απαξιώνετε στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις και μετά λέτε ότι θα τις κλείσετε", είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου, παραδεχόμενος, πάντως, ότι στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών οι πολιτικές ευθύνες είναι διαχρονικές.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος στην υπόθεση της Ολυμπιακής. "Η ΝΔ αφαιρεί από το οπλοστάσιο της ελληνικής οικονομίας ένα στρατηγικό όπλο που εξυπηρετεί τους πολίτες και προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα, οδήγησε τη εταιρεία σε χρεωκοπία, ακύρωσε το διαγωνισμό πώλησης και δεν διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ", δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

    "Είμαστε πλέον αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να σταθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και μέσα και έξω από το κοινοβούλιο", δήλωσε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την «άλλη Αριστερά» να συμπαρασταθεί στην ανάγκη να ανοιχτεί ένας νέος δρόμος, ώστε να μην καλλιεργείται στο λαό αίσθηση φόβου, ανημπόριας και αδιεξόδου, να μην εμπαίζεται, όπως στην περίπτωση του Ασφαλιστικού ή της Ολυμπιακής ότι το μέλλον της είναι το κλείσιμό της.

    "Η Ολυμπιακή ακόμα και σήμερα μπορεί, αν εκσυγχρονιστεί, αν υπάρχει η βούληση και η ΝΔ δεν την έχει, διότι κατέθεσε αμαχητί τα όπλα στις Βρυξέλλες", τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

    Μιλώντας για το Ασφαλιστικό, ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι προωθεί «αποσπασματικές και αλλοπρόσαλλες ρυθμίσεις» και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει εθνική στρατηγική ανάπτυξης και μακροχρόνια μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, που θα διασφαλίζει τη βασική σύνταξη ως ιερό δικαίωμα του πολίτη για αξιοπρεπή διαβίωση.

    Συναντήσεις με Ντ.Μπακογιάννη και Μ.Νίμιτς

    Με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν η υπουργός Εξωτερικών συναντηθεί με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για την ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από το θέμα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον κ. Νίμιτς, ο οποίοος προέβη σε γενική ενημέρωση του κ. Παπανδρέου για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Απο τη μεριά του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατύπωσε στον κ. Νίμιτς τις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που "αποτελούν και μία διαπραγματευτική γραμμή, η οποία πρέπει να καταστεί σαφέστατη προς όλους και βεβαίως την πλευρά της ΠΓΔΜ''.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για αντιφατική πολιτική ως προς τις πρώτες πρωτοβουλίες Νίμιτς το 2005, ενώ εκτιμά ότι βρισκόμαστε σε δυσμενέστερη θέση στο θέμα αυτό ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ το 2004.

    Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι'' η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί σκληρά για το θέμα αυτό, ενώ η κεντρική του θέση είναι ότι η αναζήτηση διεθνούς ονομασίας η οποία θα αντανακλά τις γεωγραφικές πραγματικότητες της περιοχής θα είναι μία, για όλους και για κάθε χρήση και όχι μία διεθνής ονομασία εντός μιας διπλής ονομασίας''.

    [03] 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ

    Αρχίζει σήμερα το 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου.

    «Το Βατερλό των ασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης» θα είναι η 12η Δεκεμβρίου, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), του ΤΕΕ και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

    Ο κ.Αλαβάνος έκανε λόγο για "δημαγωγία" και " προσβολή" εκ μέρους της κυβέρνησης και ζήτησε «να τραβήξει τα χέρια της από τα Ταμεία, και μάλιστα από υγιή Ταμεία».

    Η κυβέρνηση «δεν μπορεί να μιλάει για προνομιούχους όταν, για παράδειγμα, ένας δικηγόρος με μισό αιώνα περίπου δουλειάς παίρνει σήμερα σύνταξη λίγο πάνω από 1000 ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

    «Δεν πρέπει να ξεχνάμε σήμερα τις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων. Δεν μπορεί, επομένως, Ταμεία με αποθεματικά, όπως είναι το ΤΣΜΕΔΕ των μηχανικών, όπως είναι το ΤΣΑΥ των φαρμακοποιών και των γιατρών ή όπως είναι των νομικών, σήμερα να προσπαθεί να τα βάλει στο χέρι, προκειμένου να καλύψει τρύπες στα δημοσιονομικά ελλείμματα».

    «Νομίζω ότι η κυβέρνηση στις 12 του Δεκέμβρη θα βρει όλο αυτόν τον κόσμο ενωμένο. Και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι το Βατερλό των ασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης και θα είναι μια δυνατότητα, με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων, να προχωρήσουμε σε όλα τα μέτρα που χρειάζονται για τα ασφαλιστικά ταμεία και, πρώτα απ΄ όλα, την στήριξη των αποθεματικών τους από τα χρέη που έχει και το κράτος και οι ιδιώτες» κατέληξε ο κ.Αλαβάνος.

  • ** Ο κ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Λεβέντη, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο στην οικία του και για να του ευχηθούν δύναμη και κουράγιο και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον προσωπικό αγώνα του Αρχιεπισκόπου.

    [04] Η θέση της γυναίκας στον Αθλητισμό

    Από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, και τον Γενικό Διευθυντή της UNESCO Koichiro Matsuura, υπεγράφη στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, στο Παρίσι, η συμφωνία για τη σύσταση του Παρατηρητηρίου για τη Γυναίκα στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή, που θα λειτουργήσει στη χώρα μας, υπό την αιγίδα της UNESCO.

    Στην ομιλία του, αλλά και σε δηλώσεις που έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, αφού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του, για τη συμφωνία που υπεγράφη, τόνισε ότι:

    Το Παρατηρητήριο με τη δραστηριότητα που θα αναπτύξει θα συμβάλει στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της θέσης της Γυναίκας, στους κόλπους του Αθλητισμού, καθώς και στη σημασία της Φυσικής Αγωγής, που είναι ένας από τους θεματικούς στόχους του Παρατηρητηρίου.

    Είναι η πρώτη φορά -είπε ο Υφυπουργός- που θα λειτουργήσει ένα τέτοιο κέντρο στην Ελλάδα ,με το κύρος της UNESCO.

    Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να παράγει το Παρατηρητήριο αυτό, έργο, και να συμβάλει στην προσπάθεια για την ίση συμμετοχή της Γυναίκας σε κάθε επίπεδο και θέση, στο χώρο του Αθλητισμού.

    O Γενικός Διευθυντής της UNESCO, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου, ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση, για την προσφορά και την πρωτοβουλία, που ανέλαβε για την ίδρυση και τη λειτουργία του.

    Τέλος, ο Πρέσβης Γιώργος Αναστασόπουλος, μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στην UNESCO και προεδρεύων της 34ης Γενικής Διάσκεψης, είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών, για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του Παρατηρητηρίου, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προς όφελος της Γυναίκας στο χώρο του Αθλητισμού.

    [05] Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στην Ομάχα

    Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην Ομάχα της Νεμπράσκα, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών οι δύο σοβαρά. Ο ένας μάλιστα έχει τραυματιστεί στο στήθος και αυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ελάχιστα στοιχεία για το επεισόδιο, αλλά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος στην αρχή πυροβόλησε ένα άτομο στο κεφάλι σε κατάστημα του τρίτου ορόφου του εμπορικού κέντρου Westroads. Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τα υπόλοιπα θύματα από κοντινή απόσταση.

    Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο εμπορικό κέντρο, που την ώρα της επίθεσης ήταν γεμάτο κόσμο, αλλά ήταν δύσκολο να θέσει αμέσως υπό έλεγχο την κατάσταση. Τα περισσότερα θύματα είχαν δεχτεί τους πυροβολισμούς του ενόπλου μέσα σε ένα κατάστημα. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί.

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι άκουσε ένα άτομο να φωνάζει: "υπάρχει κάποιος ένοπλος, τρέξτε" και αμέσως μετά άκουσε τις σφαίρες στο εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης πυροβόλησε πάνω από είκοσι φορές.

    Όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί πολλοί πελάτες και εργαζόμενοι στο εμπορικό κέντρο βγήκαν από τα καταστήματα με τα χέρια ψηλά, ενώ άλλοι κλείστηκαν μέσα στα καταστήματα όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα. Στο εμπορικό κέντρο λειτουργούν 135 καταστήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 December 2007 - 7:30:28 UTC