Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Αλαβάνος:"Υπέρ συνάντησης Αριστεράς και νεολαίας"

  • [01] Α.Αλαβάνος:"Υπέρ συνάντησης Αριστεράς και νεολαίας"

    Με τις γραμματείες των γυναικών της ΓΣΕΕ,της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ θα συναντηθεί αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέκος Αλαβάνος.

    Συνέντευξη Αλαβάνου στο "ΒΗΜΑ" της Κυριακής

    "Πρωτεύον στοιχείο για την κατάκτηση πρωταγωνιστικού ρόλου από τη ριζοσπαστική Αριστερά είναι η συνάντηση της με τη νέα γενιά που απαιτεί μία σειρά αλλαγές σε βάθος", δηλώνει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής και παρατηρεί ότι "αυτή η συνάντηση Αριστεράς και νεολαίας είναι καλό, κατά τη γνώμη μου, να εκφρασθεί και σήμερα στο ανοικτό θέμα της ηγεσίας του Συνασπισμού".

    Ο κ. Αλαβάνος θεωρεί ότι "ο νέος πρόεδρος θα έχει αυτός τον πρώτο λόγο στις εκλογές που θα έρθουν, στην προετοιμασία τους που πρέπει να αρχίσει από τώρα, στη δημόσια παρουσία, αμέσως μετά την εκλογή του."

    Παράλληλα καθιστά σαφές, ενόψει της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, στο προσεχές συνέδριο του Ιανουαρίου, ότι "σε περίπτωση βέβαια που ο νέος πρόεδρος τυγχάνει και βουλευτής είναι αυτονόητο ότι θα αναλάβει αμέσως και την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας".

    Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι "δεν θέλουμε να διεμβολίσουμε κανένα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό, δυναμικό, κινηματικό, πλατύ μέτωπο δυνάμεων με πρόγραμμα, συνοχή και έμπνευση που θα βγάει τις πολιτικές εξελίξεις από τα όρια που θέτουν οι δύο πόλοι του δικοματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τον ανταγωνισμό τους".

    Ο κ. Αλαβάνος αφού υπενθυμίζει ότι "εκλογικές συνεργασίες γίνονται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών σε βάθος", επαναλαμβάνει ότι "ενδεχόμενο γενικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται".

    Τέλος αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησης του, ο κ. Αλαβάνος δηλώνει : "μην ψάχνετε για σχεδιασμούς ή κόλπα. Δεν είμαστε μόνο πολιτικοί και δεν είμαστε παντοδύναμοι.Έτσι τουλάχιστον αισθάνομαι εγώ. Το θέμα είναι κάθε εξωγενής δυσκολία, κάθε απροσδόκητο γεγονός που εκ των πραγμάτων αποσταθεροποιεί, να το προσεγγίζεις έτσι που να κάνεις με τόλμη βήματα μπροστά".

    Για μεγάλη κλοπή των αποθεματικών των ταμείων των δημοσιογράφων, των μηχανικών, των γιατρών και των δικηγόρων, έκανε λόγο ο πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει ενοποίηση των ταμείων "παρά μόνο εάν τα δικαιώματα πηγαίνουν προς τα πάνω και εάν υπάρχει πλήρης συναίνεση των εργαζομένων". Επίσης, πρόσθεσε, "θέλουμε να καταγγείλουμε αυτή την ιδεολογία του φθόνου που προσπαθεί να καλλιεργήσει μέσα στους εργαζόμενους η κυβέρνηση" και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΝ στηρίζει όλα τα αιτήματα της ΕΣΗΕΑ.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Αλαβάνο για την επίθεση, όπως είπε, που δέχονται τα ταμεία των δημοσιογράφων από την κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ βρήκε κατανόηση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Σόμπολος υπογράμμισε ότι οι δημοσιογράφοι "αυτό τον αγώνα θα τον πάμε μέχρι τέλους και δεν θα σταματήσουμε γιατί είναι δίκαια τα αιτήματά μας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 December 2007 - 11:30:12 UTC