Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Η μεταρρύθμιση είναι υπόθεση όλων"
  • [02] "Αδιαφάνεια στην διαχείριση των ταμείων"
  • [03] "Παλλαϊκός αγώνας για το Ασφαλιστικό"

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Η μεταρρύθμιση είναι υπόθεση όλων"

    Tο Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός, στις 9.30 το πρωί. Αμέσως μετά,θα ξεναγηθεί στην προσωρινή έκθεση με θέμα: «Εκτόπιση, πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατία, από τον εθνικό διχασμό στη μεταπολίτευση».

    Η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

    Είναι ανεύθυνο να μεταθέτουμε το πρόβλημα στο μέλλον για κομματικά οφέλη, η απάθεια είναι πράξη εχθρική, ευθύνη μας είναι να παραδώσουμε ένα σύστημα απαλλαγμένο απο τις παθογένειες, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής έθεσε τα ερωτήματα: το ασφαλιστικό χαρακτηρίζεται ή όχι απο αδικίες και στρεβλώσεις σε βάρος των πολλών; Οδηγείται ή όχι σε πλήρες αδιέξοδο; Κινδυνεύουν ή όχι να πνιγούν οι ασθενέστεροι;

    Και συνέχισε λέγοντας ότι χρειάζονται αλλαγές. Και για να γίνει πιο δίκαιο απαιτείται μία μακροχρόνια διαδικασία.

    Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε σε εκείνους που αρνούνται τον διάλογο. Εμείς δεσμευτήκαμε για διάλογο, αναπτύξαμε τους άξονες της πολιτικής μας, κανείς δεν δικαιούται να υπερασπίζεται την ακινησία, τόνισε ο κ. Καραμανλής και υπογράμμισε: "Οι όροι και η απολυτότητα προδίδουν άρνηση διαλόγου, η άρνηση αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι πράξη αντικοινωνική, δεν δικαιούμαστε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα, η μεταρρύθμιση είναι πράξη ευθύνης, κρινόμαστε όλοι".

    Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θέση και στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει δίκαιη και βιώσιμη κοινωνική ασφάλιση.

    Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην καθιέρωση απο το 2009 κατώτατης σύνταξης που θα υπερβαίνει τα όρια της φτώχειας.

    Επίσης, απο το 2008 προχωρεί η χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, ενώ η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για την αύξηση του ΕΚΑΣ και του επιδόματος ανεργίας.

    Προτεραιότητά μας, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, είναι η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας. Στα χρόνια που πέρασαν πετύχαμε πολλά, αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν,συνεχίζουμε την προσπάθεια στο τρίπτυχο Εκπαίδευση-Ανάπτυξη-Απασχόληση,ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς επίσης και η μεταρρύθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στο νέο σύστημα προμηθειών.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε γενικότερα στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δέσμευση και αταλάντευτη απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, στην διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση, στην παιδεία, στην ασφάλεια του πολίτη και στο περιβάλλον". Αμεση προτεραιότητά μας, τόνισε, είναι η ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης, μείζονος σημασίας είναι ότι προετοιμάζουμε την εφαρμογή του μεγαλύτερου προγράμματος δημοσίων έργων που έχει γνωρίσει ο τόπος, συνεχίζουμε τις πολιτικές για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

    Εθνική προτεραιότητα, συνέχισε, είναι η προστασία του περιβάλλοντος και μίλησε ειδικότερα για την ολοκλήρωση του σχεδίου για τις χρήσεις γης, για την ενίσχυση της πολιτικής για τις ανανεώσιμες και ήπιες μορφές ενέργειας, για τον περιορισμό των ρύπων, για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις πυρόπληκτες περιοχές.

    Οι περιοχές που κάηκαν κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και τόνισε ότι "οι δεσμεύσεις υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς".

    Ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορά στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και έχει εξασφαλιστεί η στέρεη βάση για την ανάπτυξη της χώρας.

    Σημείωσε την έξοδο απο την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, τη θωράκιση της οικονομίας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ανάπτυξης. Βάλαμε τη χώρα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και η ελληνική οικονομία απέκτησε αυξημένο δυναμισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    Η χώρα, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, καλείται να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα που της κληροδότησε το παρελθόν, η Ελλάδα καλείται να διασφαλίσει την πορεία της και να δυναμώσει τον βηματισμό της, καμία διαχειριστική λογική δεν μπορεί να γίνει ανεκτή απέναντι στις προκλήσεις. Αντιλήψεις συντηρητισμού βολεύουν τους λίγους προνομιούχους και εμποδίζουν την ενίσχυση της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής απευθύνθηκε στους βουλευτές του, λέγοντας ότι όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά έχουν υποχρέωση να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, η κοινοβουλευτική ομάδα είναι ο σύνδεσμος κυβέρνησης και κοινωνίας, όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε τα πράγματα που ταλαιπωρούν και πικραίνουν τους πολίτες, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, όλες και όλοι μαζί συγκροτούμε μια δυνατή γροθιά απέναντι στα προβλήματα του τόπου.

  • ** Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, όπως της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ. Εισηγήσεις έκαναν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

    Γ.Αλογοσκούφης: Κεντρικός στόχος ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα

    Κεντρικός στόχος και ανάγκη της κοινωνίας είναι ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, στην ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

    Μιλώντας εκτός κειμένου ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν είναι λύση η προσφυγή στη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και μόνο. Κατ'αυτόν τον τρόπο η ίδια η κοινωνία θα χρηματοδοτεί και τον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό. Είναι υπεκφυγή να λέμε ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί με αυξημένη χρηματοδότηση, είπε ο υπουργός Οικονομίας.

    Απαντώντας στις επικρίσεις της ΓΣΕΕ για ασυνέπεια του κράτους στη χρηματοδότηση του ΙΚΑ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση με το νόμο 2290 για το ΙΚΑ, υλοποιείται πλήρως όπως προβλέπει ο νόμος. Το 2008 το 1% του αναθεωρημένου πλέον ΑΕΠ θα χρηματοδοτεί το ΙΚΑ, είπε ο υπουργός κατηγόρησε τη ΓΣΕΕ για το ότι δεν προσήλθε στο διάλογο μετά την πρώτη συζήτηση.

    Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι η οικονομική πολιτική έχει αποδώσει καρπούς, αποκαταστάθηκε η δημοσιονομική διαφάνεια και περιορίστηκαν δραστικά τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

    "Πετύχαμε την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στην οποία μας έβαλε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός των κυβερνήσεων του χθες", είπε. Και αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι δημιουργούνται ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις, ενισχύονται οι εξαγωγές, υπερδιπλασιάζεται η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και μέσα σε τριάμιση χρόνια η ανεργία έχει μειωθεί κατά περίπου 3%.

    Ο κ. Αλογοσκούφης περιέγραψε τους βασικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής. Πρώτος στόχος η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών από το 2010 όπως απαιτούν οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις.

    Δεύτερος, η ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα ως το 2009, την περαιτέρω αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη μεταρρύθμιση της φορολογίας ακινήτων.

    Τρίτος, η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κράτους με στοχευμένες δράσεις για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του κοινωνικού συνόλου μέσω του ταμείου για την κοινωνική συνοχή.

    Τέταρτον, η ενίσχυση της περιφέρειας με τη διάθεση του 80% των κοινοτικών πόρων,

    Πέμπτον, η αναμόρφωση του ασφαλιστικού,

    Εκτον, η ενίσχυση του νέου αναπτυξιακού προτύπου και

    Εβδομον, η περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας.

    "Τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί τα τελευταία τριάμιση χρόνια είναι σημαντική και πρωτοφανής για το ευρωπαϊκά δεδομένα.

    Το έλλειμμα μειώθηκε από το 7,3% του ΑΕΠ το 2004 σε επίπεδα κάτω από το 3% το 2006 και το 2007, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Εκτίμησε οτι οι βασικοί στόχοι του προϋπολογισμού το 2007 επιτυγχάνονται, παρά τα πρόσθετα κονδύλια ύψους 1.103 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την ανακούφιση των πληγέντων, καθώς και την τακτοποίηση των οφειλών του ελληνικού δημοσίου στην Ολυμπιακή, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ανέφερε ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές στηρίζονται σε στέρεες βάσεις, αλλά επεσήμανε πως εκτός από το δυναμισμό της πραγματικής οικονομίας, υπάρχει και ο δημόσιος τομέας, ο οποίος παρά τις πρωτοβουλίες των τελευταίων χρόνων παραμένει ο "μεγάλος ασθενής".

    Η μείωση του ελλείμματος δεν αρκεί είπε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα και ελλείμματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αυτό κάνει πιο επιτακτική τη δεύτερη φάση της δημοσιονομικής εξυγίανσης για να αντιμετωπίσουμε τις γεννεσιουργές αιτίες του δημόσιου χρέους.

    Ο υπουργός ειπε ότι τα αίτια των δημοσιονομικών ανισορροπιών είναι βαθιά και οφείλονται στην οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε για πολλά χρόνια.

    Τέλος, τόνισε ότι εξακολουθούν και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για τη μείωση της σπατάλης και την εξοικονόμηση πόρων, ώστε και τα ελλείμματα να μειωθούν και το κοινωνικό κράτος να ενισχυθεί. "Προτεραιότητά μας στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι η πλήρης εφαρμογή του νόμου 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ και η επέκταση ανάλογων ρυθμίσεων για διαφάνεια στο νοσοκομείο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, ώστε να υπάρχουν αξιόπιστοι προϋπολογισμοί και αξιόπιστοι ισολογισμοί σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.''

    Χρ.Φώλιας: Προτεραιότητα η πολιτική για την ενέργεια

    Το μεγάλο εθνικό στοίχημα είναι η δυναμική αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη που δημιουργεί οι νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας.

    Η κυβέρνηση έχει χαράξει τη στρατηγική πορεία για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις και τις παθογένειες, είπε ακόμη ο υπουργός και πρόσθεσε ότι πρώτα πρέπει να μεγαλώσει η πίτα και να ακολουθήσει η δίκαιη μοιρασιά.

    Αναφέρθηκε στους τομείς ευθύνης και στις προτεραιότητες του δικού του υπουργείου, λέγοντας ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι η πολιτική για την ενέργεια. Η πολιτική της κυβέρνησης, συνέχισε, άλλαξε τα δεδομένα στην ενεργειακή διασύνδεση και μεταφορά του ηλεκτρισμού, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Προωθούμε, ανέφερε, τις διακρατικές συμφωνίες για τη δημιουργία των μεγάλων αγωγών, ολοκληρώνουμε την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες και ο τραπεζικός τομέας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

    Για τη συζήτηση σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων, ο κ. Φώλιας είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου θα μελετήσει τις προτάσεις της ΔΕΗ και θα πάρει τις αποφάσεις της. Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

    Β.Μαγγίνας: Ηπιες παρεμβάσεις

    Απαντήσεις σε αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες γύρω απο την πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, έδωσε στην ομιλία του στην ΚΟ ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας.

    Ο Β.Μαγγίνας αποσαφήνισε ότι δεν μειώνεται καμία σύνταξη, δεν αυξάνεται καμία εισφορά, δεν αυξάνονται τα γενικά όρια ηλικίας, οι δε παρεμβάσεις θα είναι ήπιες και χωρίς ανατροπές.

    Η κυβέρνηση, ανέφερε ο υπουργός, προκάλεσε έναν ευρύ, απροσχηματιστο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις διάλογο. Ολοι μαζί, πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικοί εταίροι, αποφασίσαμε τρείς κύκλους διαλόγου και το περιεχόμενό τους.

    Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός δεν θέλησαν απο την αρχή να συμμετάσχουν, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απο την αρχή έθεσαν όρους. Εμείς ούτε θέτουμε ούτε δεχόμαστε όρους, είπε ο κ. Μαγγίνας και κάλεσε για συμμετοχή στο διάλογο.

    Αναφέρθηκε στις ενοποιήσεις Ταμείων, λέγοντας ότι όλοι συμφωνούμε ότι η σημερινή κατάσταση με τους 155 φορείς και κλάδους είναι απαράδεκτη και αποτελεί το μεγαλύτερο δομικό και οξύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα. Η πολυδιάσπαση προκαλεί κατασπατάληση πόρων και δημιουργεί συνθήκες αδιαφάνειας. Για τα ταμεία που θα ενοποιηθούν, ο κ. Μαγγίνας ανέφερε ότι όλα τα κινητά και ακίνητα στοιχεία του κάθε ταμείου θα ενταχθούν σε αυτόνομο και διακριτό λογαριασμό, τα αποθεματικά του κάθε ταμείου δεν θα αναμιχθούν, θα υπάρξει, όμως, ένας ειδικός λογαριασμός όπου θα κατατίθεται το 10% των κοινωνικών πόρων και των πόρων υπέρ τρίτων, που χρησιμοποιείται για το σύνολο του συστήματος.

    Για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μαγγίνας διευκρίνισε ότι απο 1/1/2008 θα καταβάλλεται το σύνολο του 1% του προϋπολογισμού στο ΙΚΑ, όπως είναι ευθύνη του κράτους. Η ελληνική πολιτεία, ανέφερε, εγγυάται τις συντάξεις και τις παροχές όλων των ασφαλισμένων, για δε το 2008 οι δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση θα είναι 11 δισ. ευρώ.

    Ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΕ

    ''Η ΓΣΕΕ πιστεύει στο διάλογο και δεν είναι εύστοχο να καταγγέλλονται τα συνδικάτα ότι δεν θέλουν τον διάλογο'', είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό επιχειρήθηκε να λυθεί σε τρίωρες συνεδριάσεις που εμφανίστηκαν ως διάλογος, όπως είπε, και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει τελικά στις επιλογές της.

    Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε να δημιουργηθεί ''κουμπαράς'' με κοινωνικούς πόρους για τις επόμενες γενιές και μεταξύ άλλων πρότεινε να μεταφερθούν σ' αυτόν τον'' κουμπαρά'', τμήμα των κερδών των δημοσίων επιχειρήσεων, τμήμα του ποσού απο τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, καθώς και να επιβληθεί έκτακτη ειδική επιβάρυνση στα υψηλά εισοδήματα και έκτακτη φορολόγηση των διανεμομένων κερδών των επιχειρήσεων.

    Πρότεινε επίσης να μεταφερθεί στον ''κουμπαρά'' ένα ποσοστό των ειδικών λογαριασμών, ποσοστό απο τις ποινές και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ποσοστό απο τον ΟΠΑΠ, την πώληση λαχείων, καθώς επίσης και ένα ποσοστό απο την ευνοϊκή, όπως τη χαρακτήρισε, φορολογική μεταχείριση της εκκλησίας.

    Ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε την αντίρρησή του στην ενοποίηση των πλεονασματικών ταμείων, για την οποία είπε ότι δεν έχει νόημα απο τη στιγμή που αυτά μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα τα επόμενα πενήντα χρόνια και τόνισε ότι για να επιτευχθεί η ενοποίηση των ταμείων πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα επάρκειας της χρηματοδότησής τους.

    Άσκησε κριτική στις κυβερνήσεις, τόσο τη σημερινή όσο και αυτές του παρελθόντος, για την ασυνέπεια, όπως είπε, στην καταβολή των νομοθετημένων εισφορών προς το ΙΚΑ, λέγοντας ότι το κράτος στέλνει λάθος μήνυμα στους ιδιώτες, οι οποίοι χρωστούν στο ΙΚΑ 4 δισ. ευρώ.

    Ομιλία του προέδρου της ΑΔΕΔΥ

    Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους, είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, στην ομιλία του. Είναι μια πραγματικότητα, που όπως φαίνεται από τον προϋπολογισμό, ο οποίος δεν διαρθρώνει αναπτυξιακή δυναμική, θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο για τους εργαζόμενους.

    Από τα στοιχεία του προϋπολογισμού, ανέφερε ο κ. Παπασπύρου, προκύπτει μείωση των μισθών και των συντάξεων και καθήλωση των κοινωνικών δαπανών, που θα έχει συνέπεια την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων.

    Ως παράδειγμα ανέφερε ότι η ονομαστική αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ήταν το 2007, 22 ευρώ όταν οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 24,7 ευρώ. Προκύπτει, δηλαδή, μείωση ονομαστική κατά περίπου τρία ευρώ, είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

    Αν η κυβέρνηση υποτιμήσει τις επιπτώσεις των επιλογών της και τα αίτια της αντίδρασης των εργαζομένων, τότε θα προσθέσει προβλήματα, τόνισε ο κ.Παπασπύρου.

    Για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι δεν υπάρχει ανοχή και αντοχή των εργαζομένων στις λύσεις που φαίνεται να προτείνει η κυβέρνηση. Εθεσε δε το ερώτημα γιατί δεν προχωρά η δημιουργία ενιαίου φορέα υγείας. Κατέληξε, λέγοντας ότι λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρξει διάθεση για διάλογο και συνεννόηση.

    Ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ

    Μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο την κυβέρνηση στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο ασφαλιστικό τους ταμείο, ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Ασημακόπουλος επισήμανε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρομεσαίοι είναι ο κοινωνικός ιστός του μεσαίου χώρου και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή καλύπτονται απο πλευράς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης 1.211.000 μέλη. Το ταμείο των μικρομεσαίων βουλιάζει, είπε ο κ. Ασημακόπουλος και πρόσθεσε "όταν μας έριξαν στη θάλασσα της ενοποίησης, μας υποσχέθηκαν σωστικά μέτρα, αλλά οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν".

    Ο κ. Ασημακόπουλος ζήτησε "να εισβάλει το κράτος στο άβατο των Ζωνιανών του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς προσυνεννόηση" και επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να πατάξει τις αιτίες των κακώς κειμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Τέλος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξε ότι αν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός για τις μικρές επιχειρήσεις, θα σταματούσε ο κατήφορος της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και πρότεινε να ενσωματωθεί στην κυβέρνηση η αρχή που επιβάλλει "να σκεπτόμαστε τους μικρούς πριν νομοθετήσουμε".

    Ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ

    Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και να βρεθεί διέξοδος από τη μεταρρυθμιστική φοβία μέρους της κοινωνίας, επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

    Υποστήριξε ότι τα επιτεύγματα της οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένα, ωστόσο είναι μεγάλες οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση.

    Η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας δεν είναι εύκολη, ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος και πρόσθεσε ότι το αντίδοτο είναι η συντονισμένη αντεπίθεση με την επιτάχυνση των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. Τόνισε ότι δεν θα πάμε μπροστά εάν δεν κόψουμε το γόρδιο δεσμό του ασφαλιστικού με μια συνολική αντιμετώπιση και συνεχίσουμε να κινούμαστε με εμβαλωματικές προτάσεις. Ο κόσμος της εργασίας και των επιχειρήσεων μπορεί να συνεισφέρει ώστε το ασφαλιστικό να πάψει να είναι πρόβλημα και να γίνει λύση για το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων.

    Είμαστε σε περίοδο σκληρής ανταγωνιστικής αναμέτρησης μέσα στο διεθνές περιβάλλον, ανέφερε ακόμη ο κ. Δασκαλόπουλος και πρόσθεσε ότι η επιβίωση της χώρας σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον απαιτεί προσαρμογή της οικονομίας με εξωστρεφή ανταγωνιστικότητα.

    Ομιλία του προέδρου της ΕΣΕΕ

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Εμπόρων Δημήτρης Αρμενάκης ανέφερε ότι η πρόκληση και η ευκαιρία που δίνεται στη χώρα μας είναι να μεταβληθεί σε μια οικονομικη περιφερειακή δύναμη.

    Εφερε ως παράδειγμα τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για τα οποία είπε ότι αντιμετωπίζονται σαν πολύφερνες νύφες από τα διεθνή κεφάλαια κυρίως της Ασίας. Εάν όμως δεν προχωρήσουμε τότε κινδυνεύουμε να μας μείνουν σαν γεροντοκόρες στο ράφι.

    Ακολούθως ανέφερε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας κυρίως σε νομοθετικό επίπεδο που όμως ακόμη δεν έχουν φτάσει μέχρι τον πολίτη και τον μικρομεσαίο, δεν έχει θιγεί το βαθύ γραφειοκρατικό κράτος.

    Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι απαιτεί μεγάλη μεταρρύθμιση και θέλει συνεχή φροντίδα. Ασφαλιστική μεταρρύθμιση όμως που να εξασφαλίζει μακροχρόνια επιβίωση και να επιφέρει βελτίωση της ζωής των πολλών δεν μπορεί να γίνει χωρίς να θιγούν τα συντεχνιακά συμφέροντα των λίγων.

    ΚΚΕ για ομιλία πρωθυπουργού

    "Αντιδραστική είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιχειρεί να αφαιρέσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικότερα των γυναικών και των νέων στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στο εισόδημα, στα κοινωνικά δικαιώματά τους", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ.

    Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, προς όφελος όλης της κοινωνίας, αλλά αποτελούν αναπροσαρμογές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. "Αποτελούν -προσθέτει- συνέχεια των αντεργατικών εκσυγχρονισμών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και εντάσσονται στην ίδια στρατηγική".

    "Για να αποκτήσει δύναμη σήμερα η πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του ``Καποδίστρια 2``, της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της Υγείας είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο πάλης, να απορρίψουν τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τον ``ευρωμονόδρομο``", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [02] "Αδιαφάνεια στην διαχείριση των ταμείων"

    Στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης του Πολιούχου της πόλεως των Πατρών, Αγίου Ανδρέα, θα παραστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στο 33ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, προχώρησε σε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, κατηγορώντας την για διασπορά φόβου και ανασφάλειας, για αδιαφάνεια στη διαχείριση των ταμείων και για απόπειρα χρησιμοποίησης των αποθεματικών για να καλυφθούν τρύπες του προϋπολογισμού. Σχετικά με τις ενοποιήσεις ταμείων έκανε λόγο για ισοπέδωση δικαιωμάτων προς τα κάτω, ενώ σχετικά με τους "προνομιούχους" ή τα λεγόμενα "ρετιρέ", μίλησε για πολιτική που ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων με στόχο τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε ότι με τη δική του πολιτική δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων ή αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών, ενώ ζήτησε να μην πληρώσουν τις ενοποιήσεις τα λίγα ευγενή ταμεία. Η κυβέρνηση, είπε, θα μας βρει απέναντί της στους δρόμους, στους χώρους εργασίας και στη Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για μια "γνήσια πολιτική έκφραση των κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στα συμφέροντα που θέλουν να τις ποδηγετήσουν".

    Η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό δεν επιτρέπει συνεννόηση μαζί της και το πρόβλημα της επίλυσής του εκ των πραγμάτων μεταφέρεται σε μια αναμέτρηση των οργανωμένων λαϊκών κινημάτων με την "κρυφή ατζέντα" της ΝΔ, τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα την προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Στην συνέντευξη παρέστησαν και μίλησαν οι κ. Ξενογιαννακοπούλου, Κατσέλη και Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Μαγκριώτης.

    Ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι το ασφαλιστικό για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ύψιστης σημασίας εθνικό ζήτημα και πρόσθεσε ότι προσήλθαμε στη συζήτηση στη Βουλή με θετικές προθέσεις. Κατηγόρησε, όμως, την κυβέρνηση ότι διεξάγει έναν προσχηματικό διάλογο. Η συζήτηση στη Βουλή δεν ήταν διάλογος, αλλά μονόλογος των κυβερνητικών στελεχών. Δόθηκε ελάχιστα ο λόγος στα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς, είπε.

    Μέχρι σήμερα δεν έχουν πει τι σχεδιάζουν. Η κυβέρνηση δεν έχει προσκομίσει σαφείς και δεσμευτικές προτάσεις. Είναι πρόδηλη η πρόθεση της να μετατρέψει τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς σε φορείς δημοσκόπησης για την κρυφή της ατζέντα, είπε. Παρ' ότι φορείς και κόμματα αποχώρησαν, εμείς μείναμε μέχρι τέλους και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, τόνισε.

    Ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση για συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά σκοπός της είναι η ταμειακή διαχείριση και να ευνοήσει συγκεκριμένες ομάδες έναντι των οποίων έχει αναλάβει δεσμεύσεις και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και ενδεχομένως και της κυβέρνησης και αυτό θα το κάνουμε μαζί με όλες τις λαϊκές δυνάμεις.

    Από την πλευρά της, η κα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε κι αυτή προσχηματικό το διάλογο, μίλησε για κρυφή ατζέντα και έκανε λόγο για αντιμετώπιση του ασφαλιστικού με τρόπο μονόπλευρο, αντιλαϊκό, στενά δημοσιονομικό ρίχνοντας τα βάρη στους εργαζομένους. Είναι αδιανόητο να μην παρουσιάζει η κυβέρνηση μια συνολική πρόταση. Υπάρχει πρόθεση ενοποίησης των ταμείων χωρίς πρόγραμμα και χωρίς μελέτη με κίνδυνο κατάρρευσης του ΙΚΑ. Και βεβαίως τα μισόλογα για τις γυναίκες υποκρύπτουν την πρόθεση να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, τόνισε και χαρακτήρισε επικίνδυνη την πολιτική αυτή τόσο για το λαό, όσο και για τη χώρα.

    Η Λούκα Κατσέλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται με αδιαφάνεια τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στον προϋπολογισμό. Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στον απολογισμό του 2007 και στον προυπολιγμσό του 2008 με υπερεκτίμηση εσόδων και υποτίμηση δαπανών, είπε.

    Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη, μη παραγωγική και ρίχνει τα βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, πρόσθεσε και έκανε λόγο για κοινωνική πολιτική που συνιστά επιεικώς αναποτελεσματική φιλανθρωπία

    Η κα Ε. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία ενός εθνικού κεφαλαίου αλληλεγγυής των γενεών, το οποίο δεν θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους ταμείων, αλλά από ειδικούς φόρους επιβάλλοντας ένα ποσοστό επί των κρατικοποιήσεων, κ.α. Αυτός ο κουμπάρας θα ανοίξει μετά από δέκα χρόνια, αφού έχει επενδυθεί σοβαρά και όχι με δομημένα ομόλογα - όποτε το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας, όπως και παγκοσμίως, λόγω δημογραφικού θα το χρειάζονται. Επίσης, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τα ταμεία στο ΙΚΑ. Είναι ένα δόλιο σενάριο καταρράκωσης πρώτα του ΙΚΑ και μετά άλλων ταμείων. Η πρότασή μας είναι πλήρης εφαρμογή του νόμου Ρέππα με χρηματοδότηση των ταμείων που ενοποιούνται στο ΙΚΑ και ένα δεύτερο μεγάλο κύμα ενοποίησης έτσι ώστε να καταλήξουμε σε δύο - τρεις ομάδες ταμείων κυρίας ασφάλισης, είπε.

    Σχετικά με τις γυναίκες τόνισε ότι διαφωνούμε στην εξίσωση των ορίων γυναικών - ανδρών και κατηγόρησε ότι η ΝΔ από το παράθυρο πάει να περικόψει την δυνατότητα της γυναίκας με 20 χρόνια ασφάλιση και την συμπλήρωση του 50-ου ή 55-ου έτους να βγαίνουν στην σύνταξη. Εμείς διαφωνούμε, είπε η Χριστοφιλοπούλου, καθώς θεωρούμε ότι οι γυναίκες αυτές έκαναν δύο δουλειές: μια στο σπίτι και μία στην εργασία τους.

    Ο Γιάννης Μαγκριώτης σημείωσε ότι η ΝΔ καταψήφισε το νόμο Ρέππα και εκτίμησε ότι μετά τις γιορτές η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για το ασφαλιστικό. Επίσης, επεσήμανε ότι το 85% των κοινωνικών φορέων δεν μετείχαν στον υποτιθέμενο διάλογο της κυβέρνησης. Εμείς θα δώσουμε αγώνα στη βουλή και στην κοινωνία και προανήγγειλε πρόγραμμα ενημέρωσης των εργαζομένων, είπε.

    Στόχος της κυβέρνησης, κατέληξε, είναι η απαξίωση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και χορήγηση εθνικής κατώτατης σύνταξης που θα κινείται στα όρια της φτώχειας. Η κοινωνία δεν πρόκειται να το αποδεχτεί, είπε ο κ. Μαγκριώτης.

    Σε ερώτηση που υπεβλήθη στον κ. Πάγκαλο σχετικά με δημοσίευμα που φέρει τον κ. Μαγγίνα να έχει διορίσει την κόρη του στον ΟΤΕ, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι τόσο ο κ. Μαγγίνας όσο και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν διευκρινήσεις και έκανε λόγο για ηθική δεοντολογία.

    Συνεδρίασε το Συντονιστικό

    Η πρώτη σύσκεψη του νέου Συντονιστικού Πολιτικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την Προεδρία του Γ. Α. Παπανδρέου, στη Χαριλάου Τρικούπη και ασχολήθηκε με τον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι το Συντονιστικό θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και η σύνθεσή του, πέρα από μια σταθερή για τις ανάγκες της καθημερινότητας, κάθε φορά θα προσαρμόζεται, ανάλογα με το αντικείμενο, το οποίο πρόκειται να εξετάζει.

    Για την συγκρότηση των νέων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ και εάν "συνταξιοδοτήθηκαν" στελέχη προσκείμενα στον κ. Ευ. Βενιζέλο, ρωτήθηκε ο κ.Θ. Πάγκαλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το ασφαλιστικό.

    Ο Θ. Πάγκαλος απάντησε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επαγγελματίες και δεν είναι υπάλληλοι. Τα στελέχη των κομμάτων να εκλέγονται από ανοιχτές διαδικασίες επιλογής. Εμείς θα πάμε σε Συνέδριο και το Συνέδριο που θα εκφράζει τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα δώσει συντάξεις, προαγωγές και άλλες τέτοιες κατευθύνσεις.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο ειδών όργανα που διορίστηκαν. Και τα δύο είναι όργανα με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, μέχρι το Συνέδριο.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι ευχαρίστως θα μοιραζόταν το βάρος της δουλειας το οποίο έχει πέσει πάνω του και πάνω σε άλλους συναδέλφους. Όποιος αισθάνεται ότι δεν έχει αρκετή δουλειά και θέλει να δουλέψει παραπάνω, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δουλειά υπάρχει. Το μοναστήρι είναι ανοιχτό. Οι καλόγεροι πρέπει να προσέλθουν, πρόσθεσε.

    Σε παρατήρηση εάν έχει εντοπίσει καλόγερους που δεν θέλουν να προσέλθουν ή καλόγερους που ενδεχομένως να αναζητήσουν στέγη σε άλλη μονή, ο κ. Θ. Πάγκαλος σημείωσε ότι η μοναστική διαδικασία είναι εθελοντική, κανείς δεν σε στρατολογεί. Κανένας αποκλεισμός, καμιά διάκριση, είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να δώσω, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι τα όργανα είναι προσωρινά, επιλέγονται με συγκεκριμένο σκοπό και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν τα αιρετά όργανα.

    Τέλος, σε ερώτηση εάν κάποιοι θεωρούν ότι ο ηγούμενος δεν τους θέλει, απάντησε: τι να σας πω, βαριά η καλογερική..

    [03] "Παλλαϊκός αγώνας για το Ασφαλιστικό"

    Με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ θα συναντηθεί η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 το πρωί. Το απόγευμα, η κ. Αλ.Παπαρήγα θα συναντηθεί με μέλη των ΔΣ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και των Συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου αύριο Παρασκευή 30/11 και ώρα 16:00 στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

    "Σε παλλαϊκό αγώνα" κάλεσε από την Λάρισα "όλο το εργατοϋπαλληλικό κίνημα για την αποτροπή κατάθεσης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό", η Αλέκα Παπαρήγα.

    "Η 12η Δεκεμβρίου" τόνισε, "πρέπει να αποτελέσει απλά ένα σταθμό στον αγώνα, μας ενδιαφέρει τι θα γίνει και από τις 13 και μετά".

    Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε στο συνεκτικό πλαίσιο πάλης που έχει διαμορφώσει το ΚΚΕ προκειμένου να αναδειχθούν οι αυξανόμενες ανάγκες της οικογένειας, ενώ αναφερόμενη στα "περίφημα μέτρα στήριξης της μητρότητας" κάλεσε γυναίκες και άνδρες να τα απορρίψουν, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μέτρα "υπέρ" αλλά για μέτρα που υπονομεύουν την μητρότητα. Τόνισε δε, ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης της οικογένειας και των νέων, κάνοντας αναφορά στο πλέγμα μέτρων του κόμματος της, όπου προβλέπεται ακόμη και η ύπαρξη "λαϊκής στέγης". Πρέπει, είπε χαρακτηριστικά, το ζευγάρι να αποφασίζει "αν" και "πόσα" παιδιά θα κάνει και όχι η τσέπη του.

    Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να "βάλει χέρι" και στις παροχές υγείας. Οδηγεί, υποστήριξε, τα ταμεία σε προγραμματισμένη χρεοκοπία για να περάσει πιο βαθιά στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Κάλεσε ακόμη σε πάλη και για τον "Καποδίστρια 2" τον οποίο χαρακτήρισε "ψευδεπίγραφο τίτλο εκσυγχρονισμού της δημόσια διοίκησης" ενώ εξέφρασε την αντίθεση της και στον εκλογικό Νόμο.

    Όπως ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στόχος του κόμματος είναι να συμβάλει ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα εμπιστευόμενο την ορμή του λαϊκού κινήματος, και να ανοίξει μία πλατιά συμμαχία αγώνα, προτείνοντας μία εναλλακτική πρόταση που μπορούν να υιοθετήσουν οι ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Ενώ, η αποδυνάμωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτελεί καθημερινή στόχευση.

    Η κα Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε, εξάλλου, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο όπου είχε συνάντηση με την διοίκηση ενώ μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "90 χρόνια από την ίδρυση το ΚΚΕ - οι προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης της Ελλάδας και η πρόταση του κόμματος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 November 2007 - 5:30:34 UTC