Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας
  • [02] Γ.Παπανδρέου:"Σταθμός για την ανανέωση το Συνέδριο"
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: "Ενιαίο μέτωπο πάλης"

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας

    Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, στις 10.30 το πρωί. Το βράδυ, ο κ. Κ.Καραμανλής θα αναχωρήσει με τη φρεγάτα «Ψαρά» για τον ΄Αη Στράτη, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Β.Μεϊμαράκη, Πολιτισμού κ.Μ.Λιάπη και Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Γ.Βουλγαράκη.

    Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι το Ταμείο θα χρηματοδοτεί προγράμματα εισοδηματικής ενίσχυσης όλων των κατηγοριών των συμπολιτών μας, που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα η κοινωνική πολιτική δεν έχει δείξει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της φτώχειας, καθώς έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας (20%).

    Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι, μέσω εισοδηματικών ενισχύσεων, να βοηθήσουμε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, να ζούνε αξιοπρεπέστερα και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής τους.

    Τα προγράμματα θα είναι πρωτοβουλίες των υπουργείων Απασχόλησης και Υγείας και κυρίως προγράμματα εισοδηματικής ενίσχυσης κι από άλλα υπουργεία.

    Η χρηματοδότηση του ταμείου για το 2008 θα φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ και σταδιακά θα αυξάνεται έως ότου φθάσει τα 2 δισ. το χρόνο, που αντιστοιχούν περίπου σε 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, πρόκειται για 2 εκατ. Έλληνες κυρίως χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους μακράς διαρκείας και άτομα με ειδικά προβλήματα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, σημείωσε ότι οι κοινωνικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα, είναι περίπου ισοδύναμες με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι μόλις το 13% των ατόμων που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας καταφέρνει να υπερβεί αυτό το όριο μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις και ότι το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 38,5%.

    Πρόσθεσε ότι η αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών αντανακλάται στο ποσοστό των ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, το οποίο ανακοίνωσε ότι κινείται γύρω στο 20% μέχρι το 2004 για το οποίο υπάρχουν στοιχεία.

    Επεσήμανε ότι βασική αιτία της χαμηλής αποτελεσματικότητας είναι ότι οι κοινωνικές δαπάνες δεν ήταν στοχευμένες γι' αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

    Για τα εισοδήματα του 2004, είπε ότι τα όρια της φτώχειας ήταν στα 5.649.78 ευρώ ανά άτομο ετησίως, ενώ για ένα νοικοκυριό με δύο ενήλικους και δύο εξαρτώμενα παιδιά κάτω των 13 ετών ήταν 11.864 ευρώ,δηλαδή περίπου 1000 το μήνα.

    Με βάση τα εισοδήματα του 2004, το 19,6% των πολιτών ήταν μέλη νοικοκυριών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και το 2003 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 19,9%.

    Στις γυναίκες το ποσοστό είναι 20,9% και στους άντρες 18,3%.

    Στα άτομα άνω των 65 ετών είναι 27,9% και στις ηλικίες 16-24 22,7%.

    "Στα ηλικιακά άκρα είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος της φτώχειας", υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει τη διακηρυγμένη πρόθεση να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα.

    "Η συγκάλυψη των προβλημάτων στο παρελθόν είχε ως αποτέλεσμα αυτή η δυσάρεστη κατάσταση να διατηρείται και να διογκώνεται", επεσήμανε και θύμισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είχε κάνει ειδική αναφορά στο ζήτημα των κοινωνικών μεταβιβάσεων.

    Ο Θ.Ρουσόπουλος ανέφερε ότι το Ν/Σ για την ίδρυση εθνικού ταμείου κοινωνικής συνοχής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα με το οποίο δεν εξαλείφεται άμεσα το πρόβλημα, αλλά μπαίνουν οι βάσεις.

    Επιπλέον ανέφερε ότι η κυβέρνηση στα 3,5 χρόνια έκανε σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας που ήταν η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας συνολικά κατά 30% στη διετία 2007-2008, η αύξηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ και η ίδρυση ταμείου για τη στήριξη ανέργων σε περιοχές που αποβιομηχανοποιήθηκαν όπως π.χ. η Νάουσα.

    Πρόσθεσε ότι το ταμείο θα χρηματοδοτεί με βάση συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια ολοκληρωμένα προγράμματα που θα παρέχουν στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως π.χ. θα πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, ανέργους με ειδικές προϋποθέσεις, φοιτητές φτωχών οικογενειών,χαμηλοσυνταξιούχους, περιοχές με μεγάλη ανεργία, μονογονεϊκές οικογένειες.

    Τόνισε ότι στόχος είναι η σημαντική μείωση της φτώχειας μέσα στην επόμενη 5ετία και ανακοίνωσε ότι το ταμείο θα επιχορηγηθεί με την ίδρυσή του με 100 εκατ. ευρώ και αυτή η επιχορήγηση θα ενισχυθεί με 500 εκατ. ευρώ το 2008 και θα φτάσει σταδιακά τα 2 δις ευρώ ετησίως.

    "Το ποσό που θα καταβάλλεται στους δικαιούχους θα διαμορφώνεται με βάση συγκεκριμένα αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια. Οι στοχευμένες δράσεις είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος", κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.

    [02] Γ.Παπανδρέου:"Σταθμός για την ανανέωση το Συνέδριο"

    Στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ θα μιλήσει το απόγευμα ο κ. Γ.Παπανδρέου.

    "Στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), σε όλους εμάς, έχουν εναποτεθεί οι προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών και του λαού για μια νέα αρχή, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την εκπόνηση μιας εθνικής στρατηγικής", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες στην Γραμματεία της ΚΟΕΣ.

    Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως ομόφωνα αποφάσισε η Γραμματεία της ΚΟΕΣ μετά από πρόταση του Νίκου Αθανασάκη, θα διεξαχθεί το τριήμερο 22 έως 24 Φεβρουαρίου 2008.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε τα πραγματικά αίτια της ήττας του, αλλά και τις προϋποθέσεις επαναφοράς του στην τροχιά της εξουσίας, συνισταμένη των οποίων είναι η επιστροφή στις αρχές και τις αξίες.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα πρέπει να δώσει τη βεβαιότητα στο λαό ότι είναι έτοιμο να αναλάβει τις τύχες της χώρας και χαρακτήρισε το Συνέδριο ως σταθμό για την επανίδρυση, την αυτοοργάνωση και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης είπε ότι το Συνέδριο αποτελεί σταθμό για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης του λαού, όχι για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ΝΔ, στη θέση της ΝΔ, αλλά για να αναδείξει το ότι είναι διαφορετικό, ανοίγει νέους δρόμους και κατακτά νέους στόχους.

    Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει μια νέα αρχή και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραπαίει και καλλιεργεί την αντίληψη της ηττοπάθειας ενώ επιπλέον δεν διαθέτει σχέδιο για τη χώρα. Τόνισε ότι η πρώτη διακυβέρνηση της ΝΔ ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, όπου "γινόταν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση" ενώ τώρα η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων. Παίζοντας ταυτόχρονα με το φόβο του πολίτη και σκοτώνοντας την προοπτική της χώρας, είπε.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι καταστρέφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, έκανε δε λόγο για ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ, για διαπραγμάτευση με οποιουσδήποτε όρους της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και της ΔΕΗ ώστε "να καλυφθούν τρύπες" ή να εξυπηρετηθούν "συναλλαγές κάτω από το τραπέζι" και μίλησε για αδιαφάνεια και συγκάλυψη σκανδάλων, καθώς και για επικοινωνιακό χειρισμό του Ασφαλιστικού από μία κυβέρνηση που επί τρισίμιση χρόνια δεν άγγιξε το ζήτημα.

    Πρόσθεσε ότι δημιουργήθηκε το σκάνδαλο με τα επικίνδυνα ομόλογα το οποίο συνεχίζει να συγκαλύπτεται και έκανε λόγο για ελλείμματα με τα οποία φορτώνονται τα ταμεία, την ίδια ώρα που "ένα δισεκατομμύριο ευρώ δίνονται χαριστικά στην Αλφα Μπανκ". Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι κοντά σε όλους τους αγώνες για τη βιώσιμη προοπτική του Ασφαλιστικού συστήματος.

    Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, μίλησε για διπλωματική υποβάθμιση της χώρας και για αποσάρθρωση της Παιδείας τα οποία πίστωσε στην πολιτική της ΝΔ και τόνισε ότι "δεν κάνουμε απλά αντιπολίτευση αλλά συνεπή υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση" και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τα πρότυπα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το οποίο αποτελεί μέρος της λύσης του πολιτικού συστήματος που έχει φθάσει στα όριά του.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι καλούμαστε να ανατρέψουμε ένα πολιτικό σύστημα μέσα από τη δίκαιη αναδιανομή και μέσα από την πράσινη ανάπτυξη και ζήτησε ο προσυνεδριακός διάλογος του ΠΑΣΟΚ να μην είναι εσωστρεφής διαδικασία, αλλά πολλαπλασιαστής των θέσεών του παντού.

    Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι με τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου απαντήσαμε στα συμφέροντα που δεν ήθελαν αυτονομία της πολιτικής και τώρα καλούμαστε να απαντήσουμε στο ζήτημα της ανανέωσης της πολιτικής ζωής.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στην πορεία προς το Συνέδριο αλλά και μετά πρέπει να δημιουργηθούν νέες οργανωτικές δομές και να επινοηθούν νέες μορφές δράσης με στόχο τη συνεχή διαβούλευση και την ισχυρή επιμόρφωση.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε "αλληλοαιματοδότηση" με τα κοινωνικά κινήματα, τα "κλασικά" αλλά και τα νέα, όπως οι ΜΚΟ και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεφύγει από τα συντεχνιακά συμφέροντα, την εξουσιαστική λογική και να αναδείξει νέα στελέχη. Επίσης έκανε λόγο για αισθητικά σύγχρονες υποδομές οι οποίες να αντανακλούν ταυτόχρονα και την αντίληψη ενός δημοκρατικού κόμματος.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι "με το παράδειγμά μας, το ριζοσπαστιμό στην πράξη και το δημοκρατικό διάλογο θα κερδίσουμε την εμπιστούνη των πολιτών" και έκανε λόγο για ιστορική ευκαιρία ώστε να δώσουμε το καινούργιο που ζητά ο τόπος.

    Η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος που έκλεισε τον κύκλο του, καθώς δεν μπόρεσε να το αλλάξει, είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι ο λαός ελπίζει σε μας.

    "Στις 11 Νοεμβρίου κερδίσαμε την πρώτη μάχη, πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο για την απελευθέρωση της πατρίδας από την πολιτική ακινησία και την κοινωνική απελπισία", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    Στις 22 Φεβρουαρίου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    Στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά την έγκριση της σχετικής πρότασης του Νίκου Αθανασάκη από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ).

    Οι εγγραφές μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ "κλείνουν" στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη και η τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της ΚΟΕΣ θα πραγματοποιθεί στις 12 Ιανουαρίου και 16 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

    Στη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ, στην οποία το πολιτικό πλαίσιο έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε, επίσης, ο επικεφαλής της Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος κατ' αρχήν διαβεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου ότι όλα τα μέλη της ΚΟΕΣ θα ανταποκριθούν στην ευθύνη που αναλάμβάνουν.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλα περιθώρια εσωστρέφειας και η δουλειά πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τα προβλήματα των πολιτών και της νεολαίας.

    Επίσης, είπε ότι οι σχηματοποιήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν χωρούν και δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο και υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθούν οι πάντες, αρκεί να το θέλουν.

    Ανακοινώθηκε η σύνθεση του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου

    Τη σύνθεση του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο συγκροτήθηκε με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο όργανο θα έχει την ευθύνη της καθημερινής πολιτικής και κοινοβουλευτικής δράσης του Κινήματος μέχρι το Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 22,23 και 24 Φεβρουαρίου 2008.

    Όπως προκύπτει από τα ονόματα που συμμετέχουν, το νέο όργανο συγκροτήθηκε με τη λογική με την οποία συγκροτήθηκε την περασμένη Κυριακή και η Γραμματεία της ΚΟΕΣ. Στο νέο όργανο δεν μετέχουν κορυφαία στελέχη όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης, οι οποίοι διεκδίκησαν την ηγεσία του Κινήματος, ενώ δεν μετέχουν και στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητά τους. Επίσης δεν μετέχουν και διακεκριμένα στελέχη τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου.

    Στο νέο όργανο μετέχουν οι Γραμματείς του Εθνικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Αθανασάκης και Δημήτρης Ρέππας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος οι τρεις Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι Θόδωρος Πάγκαλος, Χρήστος Παπουτσής και Χάρης Καστανίδης.

    Επίσης μετέχουν η Λούκα Κατσέλη (υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας), Πάνος Μπεγλίτης (Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας), Άννα Διαμαντοπούλου (Τομέας Παιδείας), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής), Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (Τομέας Ανάπτυξης), Ντίνος Ρόβλιας (Τομέας Διοίκησης), Σπύρος Κουβέλης (Τομέας Περιβάλλοντος), Χρήστος Πολυζωγόπουλος (Συντονιστής της ΚΟΕΣ), Γιάννης Ραγκούσης (Εκπρόσωπος Τύπου), και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (επικεφαλής του Πολιτικού Προγραμματισμού)

    Το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο θα συνεπικουρείται από τους: Σταύρο Λαμπρινίδη (επικεφαλής της ευρωομάδας), Ρεγγίνα Βάρτζελη (Διευθύντρια της Κ.Ο.), Ροβέρτο Σπυρόπουλο (Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ), Παύλο Γερουλάνο (Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου), Μαριλένα Κοππά (Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ) και Αλέξη Κόκκο (επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης).

    [03] Αλ. Παπαρήγα: "Ενιαίο μέτωπο πάλης"

    Στη Λάρισα θα περιοδεύσει σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα. θα επισκεφθεί το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας.Το βράδυ, θα μιλήσει στο Δημοτικό Ωδείο με θέμα : «90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Οι προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης της Ελλάδας και η πρόταση του ΚΚΕ».

    Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους για να "διαμορφώσουν ένα ενιαίο μέτωπο πάλης κατά των βάρβαρων μέτρων που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει μέσα από έναν διάλογο, στον οποίο συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ" απηύθυνε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βόλο.

    Η κ. Παπαρήγα μιλώντας για την απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 12 Δεκεμβρίου και για τις κινητοποιήσεις είπε ότι αυτές πρέπει να έχουν συνέχεια. "Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να περιοριστούν σε μια τουφεκιά. Οι εργαζόμενοι, συνέχισε , πρέπει να θυμηθούν που κατέληξαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν εναντίον ενός αντίστοιχου σχεδίου βάρβαρων μέτρων που είχε προβάλλει ο τότε υπουργός Εργασίας ο κύριος Γιαννίτσης, βεβαίως με την ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

    Οι βασικοί άξονες, σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα που πρέπει να συνενώσουν τους εργαζόμενους είναι:

    "Καθολικό ισότιμο σύστημα υγείας - πρόληψης - πρόνοιας για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό και για τους συνταξιούχους. Με δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες υγείας - πρόληψης και πρόνοιας.

    Να αναγνωριστούν τα κλεμμένα, η ληστεία που έχει γίνει στα ασφαλιστικά ταμεία από το 1950 και δώθε και να καθοριστεί από την κυβέρνηση ο τρόπος επιστροφής τους.

    Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, λόγω της ανόδου της παραγωγικότητας της εργασίας, όχι μόνο να μην ανέβει το όριο συνταξιοδότησης, αλλά να πέσει. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη διεκδίκηση οι άνδρες να παίρνουν σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55. Και επιμένουμε στη διαφορά κατά 5 χρόνια ανδρών και γυναικών.

    Ένταξη νέων επαγγελμάτων στα ΒΑΕ και βεβαίως να μη θιγούν επαγγέλματα που αποδεδειγμένα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία".

    Η ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά του "Καποδίστρια 2", τονίζοντας ότι μελετάται "μέσα από τη συνένωση των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών να μετατεθεί στις πλάτες του λαού η ευθύνη της Παιδείας και της Υγείας".

    Αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο είπε: "Ο εκλογικός νόμος που ετοιμάζεται παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ότι αποτρέπονται συνεργασίες κλπ, παρόλα αυτά αυτός ο νόμος - αν έρθει όπως λέγεται και έτσι φαίνεται να είναι τα πράγματα - τελικά ευνοεί τα σχέδια συμμαχικών κυβερνήσεων. Κυβερνήσεις όμως που θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική που γνωρίζουμε ως τώρα καθώς οι εταίροι αυτών των κυβερνήσεων είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την πολιτική της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ".

    "Το ΚΚΕ-κατέληξε η κ. Παπαρήγα- αυτή την περίοδο αλλά και ακόμα πιο συστηματικά στην πορεία ανοίγει διάλογο και συζήτηση για την κεντρική πολιτική του πρόταση, η οποία είναι μια πρόταση πάλης γύρω από τα άμεσα προβλήματα, είναι πρόταση συμμαχίας, είναι, τελικά, πρόταση εξουσίας. Το θεωρούμε εντελώς επίκαιρο σήμερα, και έχει αυτή τη δυνατότητα και την ικανότητα το ΚΚΕ να είναι βαθιά μέσα σε όλα τα καθημερινά προβλήματα σε όλες τις εξελίξεις, ταυτόχρονα όμως να δημιουργεί προϋποθέσεις για την προοπτική, για το αύριο. Γιατί αν δεν παλεύεις και με έναν στόχο και με ένα όραμα με μια πρόταση ριζικής αλλαγής τότε θα είσαι συνεχώς στριμωγμένος στον τοίχο να διαλέγεις ανάμεσα στο δήθεν μικρότερο ή μεγαλύτερο κακό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 November 2007 - 5:30:51 UTC