Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αστικές συγκοινωνίες ποιοτικές, σύγχρονες και φιλικές στον πολίτη"

  • [01] "Αστικές συγκοινωνίες ποιοτικές, σύγχρονες και φιλικές στον πολίτη"

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι συζήτησαν σχετικά με τα μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις σχετικές ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο.

    Θέλουμε αστικές συγκοινωνίες, είπε ο υπουργός Μεταφορών, ποιοτικές, σύγχρονες και φιλικές στον πολίτη. Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε η στρατηγική για την εθνική τηλεπικοινωνιακή στρατηγική, που θα παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς και το θέμα της Ολυμπιακής.

    Για την Ολυμπιακή, είπε ο υπουργός Μεταφορών, έχουν σταλεί οι απαντήσεις στις Βρυξέλλες, σε σχέση με τις διαιτησίες και τώρα η κυβέρνηση αναμένει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Είμαστε σε διάλογο, είπε ο κ. Χατζηδάκης, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και η βούλησή μας είναι να βρεθεί λύση. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο υπουργός Μεταφορών, αναγνώρισε ότι η Ολυμπιακή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τα οποία στο μέτρο του δυνατού γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν.

    Στόχος είναι να σωθεί η εταιρία και στη συνέχεια να αποκρατικοποιηθεί, κάτι που δείχνει πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το ζήτημα και προσπαθεί να δώσει μία λύση που θα λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα των φορολογουμένων, των εργαζομένων στην Ολυμπιακή και την ανάγκη να καλύπτονται τα νησιά μας.

    Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί θέμα απόλυτης προτεραιότητας και για το υπουργείο και για το διοικητικό συμβούλιο της Ολυμπιακής η ασφάλεια και σημείωσε, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε μισθωμένα αεροσκάφη, ότι είναι λάθος ειδικά για το θέμα της ασφάλειας να δημιουργείται θέμα πανικού, υπό την έννοια ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία διαχρονικά έχει υψηλά πρότυπα ασφαλείας.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα των μισθώσεων, ο κ. Χατζηδάκης παρέδωσε στους δημοσιογράφους την ανακοίνωση της εταιρίας.

    Τέλος, απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, είπε ότι δεν έγινε συζήτηση για θέμα αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ούτε για τις αλλαγές στην διοίκηση του ΟΣΕ.

    Συνέντευξη του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και ελκυστικού μοντέλου ανάπτυξης για τον τόπο αποτελεί το στοίχημα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ως άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας στο εξωτερικό για το 2008 και την υιοθέτηση μιας καινούργιας "εικόνας" της χώρας μας στο εξωτερικό.

    Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση το 2008, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του, αναφέροντας ότι τα μηνύματα από τις ξένες αγορές είναι θετικά. Ακολουθεί η συνέντευξη:

    ΕΡ: Ποιο είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης;

    ΑΠ: Το στοίχημα είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και ελκυστικού μοντέλου ανάπτυξης για τον τόπο. Με άλλα λόγια: Να κερδίσουμε ως χώρα το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο αγοράς, να εδραιωθούμε μεταξύ των κορυφαίων προορισμών και να αναδείξουμε την Ελλάδα σε παγκόσμια δύναμη του τουριστικού χάρτη. Το στοίχημα είναι φιλόδοξο, όπως πρέπει να είναι κάθε στοίχημα από το οποίο κρίνεται ένα όραμα εθνικής σημασίας. Ωστόσο, έχω τη αίσθηση πως μόνο εάν θέσουμε ψηλά τον πήχυ θα πετύχουμε τελικά την υπέρβαση.

    ΕΡ: Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση και ποιες οι άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες;

    ΑΠ: Οι άμεσες προτεραιότητές μας κινούνται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά στη νέα διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό για το 2008. Το δεύτερο επίπεδο έχει να κάνει με την υιοθέτηση της καινούργιας εικόνας της χώρας μας. Βλέπετε, δεν μπορούμε να μιλάμε για εθνική στρατηγική ως προς τον τουρισμό, εάν προηγουμένως δεν έχουμε χτίσει τη νέα εικόνα της Ελλάδας. Και δεν μιλάω για το μονοσήμαντο μοντέλο «Ήλιος-Θάλασσα», το οποίο είναι πλέον ένα παρωχημένο κλισέ από κάθε άποψη. Μιλάω για τη διεθνή ταυτότητα της Ελλάδας του σήμερα, μιας χώρας με εναλλαγές και αντιθέσεις, ενός τόπου στον οποίο ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μια πραγματικά αληθινή εμπειρία. Μιλάω, λοιπόν, για την αισθητική. Τη νέα αισθητική, που θα ξεπερνάει μονοσήμαντα μοντέλα και παρωχημένα κλισέ.

    ΕΡ: Με αφορμή τη νέα διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό, θα υπάρξει έμφαση σε κάποιες αγορές; Και αν ναι, ποιοι τρόποι διαφήμισης θα επιλεγούν (πχ. Μέσω Ιντερνετ, μέσω δημοσιευμάτων κ.α.);

    ΑΠ: Μας ενδιαφέρουν όλες οι αγορές, αλλά στην προσπάθειά μας να φτάσουμε, άμεσα και με τους πόρους που διαθέτουμε, τους περισσότερους δυνατούς επισκέπτες, στοχεύουμε στην δημιουργική τάξη, στη λεγόμενη creative class, η οποία αποτελεί και το 10% εκείνων των ταξιδιωτών που αναζητούν καινούργιες, αληθινές εμπειρίες. Ως εκ τούτου, επενδύουμε όχι μόνο σε παραδοσιακές μορφές διαφήμισης αλλά και σε νέα δημιουργικά κανάλια, με πρωταγωνιστή φυσικά το Ίντερνετ. Άλλωστε, δεν χωράει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα κλείνουν τις διακοπές τους μέσα από το Ίντερνετ. Οφείλουμε, λοιπόν, να επιβάλλουμε το προϊόν μας ανταποκρινόμενοι στις συνθήκες της εποχής, με δημιουργικότητα αλλά και με επιθετικούς ρυθμούς.

    ΕΡ: Με βάση την ενημέρωση που έχετε από τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τι εκτιμάτε για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης το 2008;

    ΑΠ: Τα μηνύματα είναι θετικά. Και με βάση αυτά τα μηνύματα, νομίζω ότι θα πάμε καλά. Ωστόσο, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Εξάλλου, η δική μας στρατηγική προϋποθέτει την χάραξη μακροπρόθεσμης τουριστικής πολιτικής. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε και πάλι την Ελλάδα στον χάρτη των κορυφαίων προορισμών αναδεικνύοντάς την σε παγκόσμια δύναμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 November 2007 - 13:30:36 UTC