Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στόχος η εφαρμογή του νόμου και της τάξης στο διηνεκές»
  • [02] O Γ.Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Συνάντηση Α.Παπαρήγα για το θέμα του Ασωπού

  • [01] «Στόχος η εφαρμογή του νόμου και της τάξης στο διηνεκές»

    Για την αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά Ρεθύμνου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ.Κώστα Καραμανλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Η τάξη και ο νόμος αποκαταστάθηκε, δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους. Στόχος, είπε, είναι να εξασφαλιστεί στο διηνεκές η εφαρμογή του νόμου και της τάξης.

    Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, μετά από συνάντηση που είχε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Φώλιας ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την πρόοδο της προετοιμασίας των εγκαινίων, καθώς και για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Μόσχα.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει εμπλοκή σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο κ. Φώλιας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή. Κάθε άλλο μάλιστα. Υπήρξε ένα εξαιρετικό πνεύμα στις συναντήσεις με τους ομολόγους μου στη Μόσχα και όλα βαίνουν καλώς, τόνισε.

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά που συναντά τους ομολόγους του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και πως στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η προσήλωση όλων στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση όλων όσων έχουν σχεδιαστεί.

    Επίσης ο κ. Φώλιας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ.Κώστα Καραμανλή για διάφορα θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, απαντώντας δε σε ερώτηση για τις οδηγίες που του έδωσε ο πρωθυπουργός είπε: "εντατικοποίηση των προσπαθειών για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτέλσματα".

    [02] O Γ.Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 46% των εκλογικών τμημάτων τα οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης Γιώργος Ανωμερίτης.

    Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 59,70% ο κ. Βενιζέλος 34,02% και ο κ. Σκανδαλίδης 6,13%. Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν για τον κ. Παπανδρέου σε 196.728 ψήφους, για τον κ. Βενιζέλο σε 112.094 και για τον κ. Σκανδαλίδη σε 20.186 ψήφους. Συνολικά, στο 46% των εκλογικών τμημάτων ψήφισαν 331.743. πολίτες. Από τα ψηφοδέλτια αυτά τα 2224 ήταν άκυρα και τα 511 λευκά.

    Όπως είπε ο κ. Ανωμερίτης, υπάρχει μια ισομέρεια στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δηλαδή καλύπτουν όλη τη χώρα σε όλες της τις Περιφέρειες. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχουν προσμετρηθεί αποτελέσματα εκλογικών τμημάτων τα οποία λειτουργούν για την έκδοση αποτελεσμάτων με το χειρόγραφο σύστημα, καθώς και τα αποτελέσματα στα τμήματα του Απόδημου Ελληνισμού.

    Δήλωση Γ.Παπανδρέου μετά τα πρώτα αποτελέσματα

    Ως το πρώτο μεγάλο βήμα της ανατροπής και της οικοδόμησης ενός πολιτικού συστήματος που σέβεται τον πολίτη χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμά του μετά την ψηφοφορία της Κυριακής.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε προς τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι η προσπάθειά του θα αναλωθεί στην οικοδόμηση ενός πολιτικού συστήματος που θα σέβεται τον πολίτη και θα δίνει δύναμη και φωνή στον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Παπανδρέου ήταν σαφώς ενωτικός στο μήνυμά του, τονίζοντας ότι είμαστε όλοι σύντροφοι και αδέλφια. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η εντολή που πήρε είναι καθαρή και ισχυρή απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα, απέναντι στη "μιντιοκρατία", απέναντι σε όσους θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό και φοβικό, και απέναντι στη συντήρηση.

    Οπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια νέα στρατηγική με ένα νέο αναπτυξιακό όραμα για την αυτονομία της πολιτικής και τη γνήσια έκφραση του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν.

    Η σημερινή μέρα, πρόσθεσε, δεν είναι η τελευταία μέρα μιας εσωκομματικής διαδικασίας, αλλά η πρώτη μέρα μιας νέας συμφωνίας για μια νέα αρχή και μια νέα νικηφόρα πορεία.

    Τόνισε επίσης ότι η εντολή που πήρε σήμερα τον δεσμεύει όπως και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι θα είναι ο πρόεδρος του μεγάλου, ενιαίου και νικηφόρου ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία εκλογής προέδρου.

    Επίσης συνεχάρη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σκανδαλίδη για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, η οποία συμμετοχή, όπως είπε, επιβεβαίωσε το νόημα της διαδικασίας.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις πρώτες του αποφάσεις στις βάση της μεγάλης, καθαρής και δεσμευτικής λαϊκής εντολής που πήρε.

    Δήλωση Β.Βενιζέλου

    "Χαιρετίζω τη μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία και ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Ολοι όσοι μετείχαν στη διαδικασία θέλουν και θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο. Η πλειοψηφία επέλεξε και πάλι ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία στην αποστολή που επωμίζεται για δεύτερη φορά", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Αφού ευχαρίστησε όσους αυθόρμητα στήριξαν την υποψηφιότητά του, σε όλη τη χώρα, όπως είπε, τόνισε ότι "συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό και αισιόδοξο ρεύμα", προσθέτοντας: "Νιώθω μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου".

    "Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της. Ολοι όσοι μετείχαν στη σημερινή διαδικασία, έχουμε έναν κοινό στόχο: τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτήν θα αγωνιστούμε όλοι μαζί", κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Δήλωση Κ. Σκανδαλίδη

    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για την εκλογή του, με δήλωσή του που έκανε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη.

    Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος θα κάνει αυτό που πάντα έκανε, δηλαδή να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα πορεία.

    Τόνισε επίσης ότι η σημερινή διαδικασία απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ στις κρίσιμες στιγμές μπορεί να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει μπροστά.

    Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι διαπίστωσε σε όλη την προεκλογική περίοδο ότι οι ιδέες και οι απόψεις που ο ίδιος διατύπωσε για την αναγέννηση του Κινήματος και την κυβερνώσα Αριστερά έχουν σημαντική δύναμη στη βάση του κόμματος και αυτές θα υπηρετήσει. Και πρόσθεσε ότι η 11η Νοεμβρίου δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής. Ο κ. Σκανδαλίδης ευχαρίστησε τους πολίτες που πήραν μέρος στη διαδικασία αλλά και τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Το ταξίδι, είπε, συνεχίζεται από σήμερα, συναρπαστικό και πιο αισιόδοξο.

    Στη Ν.Ερυθραία ψήφισε ο Γ.Παπανδρέου

    Ιστορική για τη χώρα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος,αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος,στο εκλογικό κέντρο στη Νέα Ερυθραία.

    Είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας και του πολίτη,τόνισε ο κ.Παπανδρέου και όχι μια συνηθισμένη εσωκομματική διαδικασία,η οποία δίνει φωνή στο λαό.Και χαρακτήρισε εντυπωσιακή τη συμμετοχή των πολιτών.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου ανοίγει το δρόμο για τομές και ανατροπές στο σημερινό πολιτικό σύστημα,το οποίο, όπως είπε,δεν εκφράζει αυθεντικά το λαό και τις ανάγκες του, ούτε την ανάγκη για αυτονομία στην πολιτική.

    Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο κ.Βενιζέλος

    Κρίσιμη αλλά ωραία μέρα, χαρακτήρισε τη σημερινή ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

    Δήλωσε ότι κάτι αλλάζει, επισήμανε ότι υπάρχουν οργανωτικά προβλήματα στην ψηφοφορία, ζήτησε «συγγνώμη» από όσους ταλαιπωρούνται εξ αιτίας αυτών και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να επιμείνουν και να ψηφίσουν.

    Συγκεκριμένα ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε:

    «Σήμερα είναι μια κρίσιμη, αλλά ωραία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη, για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Κάτι αλλάζει και στο ΠΑΣΟΚ και σε όλο το πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες έρχονται, ψηφίζουν με αισιοδοξία. Νιώθουν ότι ανοίγεται μια νέα σελίδα, την ανοίγουν οι ίδιοι τη σελίδα αυτή. Υπάρχουν οργανωτικά προβλήματα. Δεν είμαστε μέρος του προβλήματος εμείς, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Ζητώ συγγνώμη από τα μέλη και τους φίλους που ταλαιπωρούνται οργανωτικά. Πρέπει όμως να επιμείνουν. Τους ζητώ να επιμείνουν, να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Γιατί με την άσκηση αυτού του δικαιώματος συνδιαμορφώνουμε το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος. Εχει σημασία να εμπεδώσουμε σήμερα τη δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ, να μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ σε ένα πραγματικά δημοκρατικό κόμμα, έχει σημασία να ανατρέψουμε καταστάσεις, έχει σημασία να δώσουμε προοπτική».

    Στους χώρους της ΔΕΘ που έχουν στηθεί οι κάλπες για τους ψηφοφόρους του κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης επικρατεί από το πρωί μεγάλος συνωστισμός, με αποτέλεσμα αρκετοί να περιμένουν πολλή ώρα μέχρι να ψηφίσουν.

    Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου ανέφεραν ότι μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα αιτήσεις εγγραφής δεν βρίσκουν τα ονόματα τους στους εκλογικούς καταλόγους.

    Ο κ.Σκανδαλίδης ψήφισε στην Αθήνα

    Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κ.Κώστας Σκανδαλίδης, άσκησε στις 10.30 το πρωί, το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

    Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι χθες είχε χιόνια στην Καστοριά, αλλά σήμερα έχει καλοκαιρία και εξέφρασε την ελπίδα αύριο "όχι μονο να είμαστε μαζί, αλλά να πάμε και στο λαό γιατί τα προβλήματα είναι μπροστά".

    "Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και θα συνεχίσει και αύριο, η αυριανή μέρα θα είναι επίσης μιά καλή μέρα για το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στο Κίνημα.

    Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη όσους συμμετέχουν στην ψηφοφορία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν στη διαδικασία θα λυθούν.

    Γ.Ραγκούσης: Περίπου 900.000 η συμμετοχή των πολιτών

    Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος υπολόγισε τον αριθμό γύρω στις 900.000.

    Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, κερδισμένο από τη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική, δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, κερδισμένη είναι και η Δημοκρατία και "γι αυτό είμαστε υπερήφανοι", πρόσθεσε.

    Ανέφερε επίσης ότι η διαδικασία αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και είναι πρωτόγνωρη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

    [03] Συνάντηση Α.Παπαρήγα για το θέμα του Ασωπού

    Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί το απόγευμα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, για το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

    Στο μεταξύ, η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τίποτα καλό, ούτε τίποτα το καινούργιο να περιμένουν από την εκλογή του κ. Παπανδρέου, όπως δεν θα είχαν και από την εκλογή του κ. Βενιζέλου» και σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, είναι κόμματα που εκπροσωπούν και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών συγκροτημάτων, έχουν την ίδια στρατηγική απέναντι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως το έχουν αποδείξει και από κυβερνητικές θέσεις και δεν αλλάζουν».

    «Πρέπει οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν και τα δύο και να συσπειρωθούν μαζί με το ΚΚΕ στην πάλη για τα οξυμένα προβλήματα και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2007 - 11:30:36 UTC