Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Οχι στον διάλογο για το ασφαλιστικό

  • [01] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

    Με θέμα την προετοιμασία της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Ολες οι πλευρές καταβάλλουν, μέσω συνεχών διαβουλεύσεων, προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα στις 11 Νοεμβρίου.

    Σε άρθρο του στα "Νέα" ο Κώστας Λαλιώτης κάνει έκκληση για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι θα επιστρέψει στο Κίνημα εφόσον επανεκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Και ο Μίμης Ανδρουλάκης επεσήμανε την ανάγκη επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την υπέρβαση του "στάτους κβο" και του κατεστημένου στο κόμμα καθώς και τη συντεταγμένη ανανέωσή του.

    Στο μεταξύ, θέμα διπλοεγγραφών προέκυψε στο ΠΑΣΟΚ από δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιεύονται σήμερα στον τύπο. Μεταξύ εκείνων που αναφέρονται ως διπλοεγγεγραμμένοι είναι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο οποίος αντέδρασε έντονα με γραπτή δήλωσή του.

    Ο κ. Παναγιωτακόπουλος επιρρίπτει την ευθύνη για τη διοχέτευση των πληροφοριών στην πλευρά Βενιζέλου, τον οποίο καλεί "να αποδοκιμάσει δημόσια αυτές τις αθλιότητες των συκοφαντών που τον περιβάλλουν"

    Επίσης διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες και ζητεί από τους δημοσιογράφους που τις χρησιμοποίησαν "να αποκαταστήσουν την αλήθεια", ενώ επιφυλάσσεται, σε αντίθετη περίπτωση, να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει την πολιτική και προσωπική του τιμή, ηθική και υπόληψη.

    Εξάλλου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πιστοποίησης και Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διπλοεγγραφές, με την έννοια ότι κάποιος είναι γραμμένος σε δύο διαφορετικές δημοτικές οργανώσεις. Λάθη, πρόσθεσε, στις εγγραφές μπορεί να υπάρχουν, αλλά αυτά δεν συνιστούν διπλοεγγραφές.

    Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ηλεκτρονική και χειρόγραφη διασφάλιση έναντι του ενδεχομένου των διπλοψηφιών.

    «Η κυβέρνηση να δώσει αμέσως τις θέσεις της για το ασφαλιστικό

    "Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει το κρυφτό και πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και να δώσει αμέσως τις θέσεις της για το Ασφαλιστικό στην δημοσιότητα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

    Ο κ.Ραγκούσης κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση"να σταματήσει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα οικονομικής φύσης, όπως για παράδειγμα είναι η υπόθεση με την φοροδιαφυγή στο πετρέλαιο" και επεσήμανε ότι "δεν μπορεί να ανοίγει ένα θέμα σαν κι αυτό και να αποδεικνύεται ότι δεν ξέρει ούτε πώς να το αντιμετωπίσει,ούτε με ποιο τρόπο θα το λύσει".

    Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι "μετά από όλα αυτά δεν πρέπει να έχει παράπονο αν θα βρεί απέναντί της σύσσωμη την κοινωνία και όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις".

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Οχι στον διάλογο για το ασφαλιστικό

    Περιοδεία στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο Α.Αλαβάνος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητες του και αργότερα επισκέφθηκε το τμήμα περιβαλλοντικής χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το απόγευμα θα επισκεφθεί τις Αρχάνες και στη συνέχεια το Τεφέλι.

    Αύριο το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους σταφιδεργάτες και το σωματείο εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων, ενώ στις οχτώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, όπου θα γίνει συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Το Σάββατο θα συζητήσει για περιβάλλον και την προοπτική της γεωργίας με οικολογικές κινήσεις, βιοκαλλιεργητές, επιστήμονες, ακτιβιστές στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ανδρόγεω.

    Ακόμη στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει συνάντηση με αγρότες και αγροτικούς φορείς του Ν. Λασιθίου στην Ιεράπετρα και το βράδυ της ιδιας ημέρας θα παρευρεθεί σε συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμμουδάρα.

    Οχι στον διάλογο για το ασφαλιστικό

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στο διάλογο που καλεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, γιατί με τις τοποθετήσεις τους ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων,αποσαφήνισαν ότι πρόθεσή τους είναι η περικοπή δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και κυρίως των σημερινών τριαντάρηδων και σαραντάρηδων",τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντά στην πρόσκληση του Υπουργού Απασχόλησης Β. Μαγγίνα για συμμετοχή στο διάλογο για το ασφαλιστικό.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί στη Βουλή και στους δρόμους μαζί με τους ασφαλισμένους για να ηττηθούν οι πολιτικές περικοπής ασφαλιστικών δικαιωμάτων και υπονόμευσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης".

    Θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό είναι να αυξηθούν δραστικά οι συντάξεις και κυρίως οι κατώτερες. Να βελτιωθούν οι παροχές υγείας, να καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, να καταργηθεί η ανασφάλιστη εργασία των νέων, να καταργηθούν οι χαριστικές ρυθμίσεις στους «μπαταχτσήδες εργοδότες», να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης των νέων και να αντικατασταθούν από θέσεις εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

    Και η ανακοίνωση καταλήγει :

    "Να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και να τους επιστραφούν τα διαχρονικά κλεμμένα. Να αυξηθεί η δημόσια χρηματοδότηση από το κράτος προς την κοινωνική ασφάλιση. Να καταβάλει η κυβέρνηση και οι μεγάλες επιχειρήσεις όλα τα χρέη τους προς το ΙΚΑ. Να καταργηθούν όλες οι ασφαλιστικές διακρίσεις που έχουν θεσπιστεί σε βάρος των νέων ασφαλισμένων από το 1990 μέχρι σήμερα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 October 2007 - 14:30:24 UTC