Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

    Συνεχίζονται στο ΠΑΣΟΚ οι διαβουλεύσεις ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή της 11ης Νοεμβρίου, ενώ ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου προετοιμάζεται για την πρώτη, μετά τις εκλογές, κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στα τέλη της εβδομάδας.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει την Τετάρτη, ημέρα της ορκωμοσίας των βουλευτών, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο "Βήμα" της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει πιστός στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ και εξηγώντας την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα το ίδιο βράδυ των εκλογών, σημειώνει: «Δεν μπορούσα να βλέπω να πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μας και εμείς να νομίζουμε ότι ψηλώσαμε και αγγίξαμε τα σύννεφα». Υποστηρίζει ακόμα ότι το Κίνημα πρέπει να επιδιώξει στροφή προς τα αριστερά και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συναίνεσης για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Εξ άλλου, η κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία φέρεται να έχει επαφές με στελέχη του κινήματος, σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", τονίζει ότι είναι χρέος της προς το ΠΑΣΟΚ και τους πολίτες να κινηθεί, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο να είναι η ίδια η τρίτη λύση.

    Νέα δημοσκόπηση δίνει σαφές προβάδισμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στη κούρσα για την αρχηγία του κόμματος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και στο ερώτημα ποιον προτιμάτε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος προηγείται με ποσοστό 38,0% έναντι του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 21,8% στο σύνολο των ερωτηθέντων, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό αυτό φτάνει 52,8% για τον κ. Βενιζέλο και στο 22,9% για τον κ. Παπανδρέου. Επίσης, σε δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ για την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" της Κυριακής, το 42,8% των ερωτηθέντων προτιμούν τον Ευαγγ.Βενιζέλο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έναντι 30,2% που προτιμούν το Γ.Παπανδρέου.Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο κ.Βενιζέλος ο λαμβάνει το 46,2% των προτιμήσεων και ο κ.Παπανδρέου το 38,5%.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου θα γίνει η εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος. Θα προηγηθεί νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και θα ακολουθήσει Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 6 και 7 Οκτωβρίου το οποίο θα συγκαλέσει Εθνική Συνδιάσκεψη στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

    Εκεί θα υπάρξει πολιτική συζήτηση για τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος και θα δοθούν οι πολιτικές κατευθύνσεις για το Τακτικό συνέδριο το ποίο θα συγκληθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

    Δηλώσεις Γιάννη Ραγκούση

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως "πριν «αλέκτορα φωνήσαι τρις», η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό που της είχαμε αποδώσει ως «κυβέρνησης συγκαλύψεων»".

    Ο κ. Ραγκούσης εξήγησε πως "υπό το φόβο των αποκαλύψεων, ο κ. Καραμανλής, «φυγάδευσε» τον κ. Πέτρο Δούκα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έστειλε σπίτια τους τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Κουρή και τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Π. Τσουπίδη" και πρόσθεσε ότι "οι κινήσεις αυτές συνιστούν από μόνες τους αποδοχή ενοχής".

    Σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση η κυβέρνηση "προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα: μεθοδεύει και προωθεί «φωτογραφικές διατάξεις» για να φιμώσει τον κ. Γ. Ζορμπά, ίσως και για να απαλλαγεί από αυτόν. Προφανώς, φοβάται τις αποκαλύψεις της πορισματικής έκθεσης. Επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή, ότι ο κ. Καραμανλής προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές για να συγκαλύψει την αλήθεια".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι "σήμερα παρακολουθήσαμε μια ακόμη κακοστήμενη παράσταση, με στόχο την πλήρη απαξίωση της πορισματικής έκθεσης Ζορμπά. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς έρχεται να «δικαιώσει» τον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες του Προέδρου της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ. Γ. Ζορμπά, δεν ήταν σύννομες".

    Και καταλήγει:

    "Το μείζον, όμως, ερώτημα το οποίο προκύπτει για τον κ. Κολιοκώστα είναι γιατί κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, που όλως τυχαίως συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο, έκανε ότι μπορούσε για να μη φτάσει η πορισματική έκθεση του κ. Γ. Ζορμπά στον Εφέτη Ανακριτή της υπόθεσης; Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι κυβέρνηση ανοχής. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει «λευκή επιταγή». Και θα το αντιληφθεί πολύ γρήγορα μέσα και έξω από την Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης, στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, πάντοτε με μοναδικό γνώμονα την αλήθεια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 September 2007 - 16:30:27 UTC