Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Θα προχωρήσουμε συλλογικά
  • [02] Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Θα προχωρήσουμε συλλογικά

    Η δημοκρατική παράταξη έχει τη δύναμη και τις διαδικασίες για να βρεί τη λύση με βάση τις αρχές και τις αξίες που θα μας ενώσουν, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε, όπως είπε, στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της χώρας, οι οποίοι αισθάνονται πικραμένοι και πονεμένοι και αγωνιούν για την πορεία της παράταξης και της χώρας. Ο λαός αυτός, τόνισε, θέλει να ειπωθούν όλα και υποσχέθηκε ότι θα ειπωθούν όλα και θα αναληφθούν όλες οι ευθύνες από όλους για το τι και πως έγινε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε τις προτάσεις για εγγύηση των διαδικασιών από τρίτα πρόσωπα, τονίζοντας ότι ο ίδιος εγγυάται τις διαδικασίες. Εγγυητές της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, είναι η συλλογικότητα, τα συντεταγμένα όργανα, ο πρόεδρος, τα μέλη και τα στελέχη και δεν χρειάζονται άλλοι εγγυητές. Οδηγός μας, πρόσθεσε, θα είναι το καταστατικό, η ιστορία μας και η δημοκρατική μας συνείδηση.

    Υποσχέθηκε ανοικτό διάλογο και διαδικασίες οι οποίες θα έχουν ως μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της παράταξης και της χώρας.

    Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στην αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, την οποία θεώρησε ως θεμελιώδη αρχή για τη λειτουργία και τη δράση του. Εκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου τονίζοντας ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο λαός θεμελίωσαν το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη δημοκρατική και αυτόνομη, πάντα με την πίστη ότι κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό, εκφράζει το λαό και υπηρετεί το λαό.

    Ανέφερε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ συγκρούσθηκε με όσους ήθελαν την Ελλάδα πίσω και να μην αλλάζει και με όσους ήθελαν να υπαγορεύουν πολιτικές ή και πρόσωπα ερήμην του λαού. Και πρόσθεσε ότι την πολιτική αυτονομία θα την διασφαλίσουμε και σήμερα.

    Είναι ξεκάθαρο σε όλους, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χειραγωγείται και ότι αυτός που αποφασίζει για το ποιός κυβερνά τον τόπο είναι ο λαός και κανένας άλλος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην αυτοτέλεια και την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι θα δώσει "αυτή τη μάχη" και "ενωμένοι, όπως τόνισε, θα την κερδίσουμε".

    Δήλωση Ευ. Βενιζέλου

    "Σεβόμαστε τις καταστατικές διαδικασίες και τα όργανα. Με το ήθος που τον διακρίνει και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό που διαθέτει, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να διακρίνει το ρόλο του προέδρου από το ρόλο του υποψηφίου προέδρου που δεν είναι διαιτητής των διαδικασιών, αλλά μέτοχος σε μια συλλογική δημοκρατική άμιλλα" δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι συμφωνεί απολύτως με τον κ. Παπανδρέου στην ανάγκη πολιτικής αυτονομίας όλων των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος γενικά.

    "Είμαι οπαδός της αυτονομίας της πολιτικής, γιατί μόνο όταν έχουμε ισχυρό πολιτικό λόγο δεν αφήνουμε την κοινωνία να αντιπροσωπεύεται με μη πολιτικές διαδικασίες. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό πρέπει ως κόμματα και ως πρόσωπα να αντιπροσωπεύουμε την κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά και να μην εκφράζεται από το σημερινό κομματικό λόγο. Αυτό έδειξε η ψήφος της Κυριακής, που ήταν μια εξαναγκασμένη και εκβιασμένη ψήφος και γι αυτό απέβη εις βάρος του ΠΑΣΟΚ" ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

    "Χαίρομαι επίσης επειδή μίλησε (ο κ. Παπανδρέου) για την ανάγκη χειραφέτησης. Δεν μπορεί κανείς να ελέγξει τις διαδικασίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γιατί μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει το ρεύμα του αυτονόητου που είναι μια ανάγκη υπαρξιακή και το εκφράζουν όλοι οι πολίτες που ανήκουν στην παράταξη και αγωνιούν γι αυτήν" κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

    Δηλώσεις Γ. Ραγκούση για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης δήλωσε πως "η δομή της κυβέρνησης που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Καραμανλής, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας του Ελληνικού κράτους, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε παλιά, ούτε νέα προβλήματα, όπως αυτό του περιβάλλοντος, για το οποίο θα έπρεπε να ιδρυθεί ξεχωριστό Υπουργείο".

    Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι "σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ο πολιτικός προσανατολισμός, είναι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, "θα έχουμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τη συγκροτημένη εναλλακτική μας πρόταση, θα έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε τον ισχυρισμό μας για την ύπαρξη κρυφής ατζέντας, που ενώ ποτέ δεν τέθηκε στην κρίση του Ελληνικού λαού, θα αρχίσει να υλοποιείται αμέσως. Μιας κρυφής ατζέντας που είμαστε βέβαιοι ότι, υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς και βάλει εναντίον των πολλών και αδυνάτων".

    Καταλήγοντας ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ, "πιστό στις αρχές του, στις θέσεις του, και με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντά της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, θα ασκήσει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα σταθεί δίπλα στην κάθε Ελληνίδα, στον κάθε Έλληνα, στην Ελληνική οικογένεια καθώς και στην νεολαία της χώρας".

    [02] Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    Ο ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες τάχθηκε δημόσια σήμερα μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές υπέρ της πρωτοπορίας της χώρας του στον τομέα των μη ρυπογόνων ενεργειών--ώστε παράλληλα να μειώνεται και η πετρελαϊκή εξάρτηση του Ισραήλ.

    "Θέλουμε να υπολογίζουμε περισσότερο στον ήλιο παρά στους Σαουδάραβες", τόνισε με σημερινές δηλώσεις του ο ισραηλινός πρόεδρος. "Θέλουμε να περάσουμε από την ενέργεια των υδρογονανθράκων στην ηλιακή ενέργεια", υπογράμμισε. "Ο ήλιος είναι διηνεκής, δημοκρατικότερος και...αντικειμενικότερος", δήλωσε χαριτολογώντας ο πρώτος πολίτης του Ισραήλ.

    Εξέφρασε εξάλλου την ευχή για το Ισραήλ, που απολαμβάνει ένα μεσογειακό κλίμα, "να καταστεί το εργαστήριο και το ερευνητικό πεδίο για τις λεγόμενες εναλλακτικές (ανανεώσιμες) πηγές ενέργειας".

    --Αποκάλυψε με την ευκαιρία αυτή ότι το Ισραήλ συνεργάζεται με την Ιορδανία πάνω σε ένα πρόγραμμα παραγωγής μελλοντικώς αυτοκινήτων, που η κίνησή τους θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από μία μπαταρία ηλεκτρικής ενέργειας.

    Ανέφερε σχετικά ότι στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν αμερικανικά αλλά και γαλλικά κεφάλαια, χάρη δε στην πλήρη ανάπτυξη του ανωτέρω προγράμματος προκύπτουν περίπου 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Το Ισραήλ εισάγει σήμερα για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του μεγάλες ποσότητες άνθρακα και πετρελαίου που προμηθεύεται στις μεγάλες διεθνείς αγορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 September 2007 - 18:30:20 UTC