Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Νέο, πιο δυναμικό ξεκίνημα - Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

  • [01] Κ. Καραμανλής: Νέο, πιο δυναμικό ξεκίνημα - Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του τη 1 μετά τα μεσάνυκτα στο Ζάππειο Μέγαρο,τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με πιο αποφασιστικά βήματα και επεσήμανε πως ο λαός έδωσε σαφή εντολή για ένα νέο, πιό δυναμικό ξεκίνημα.

    Τόνισε ακόμη ότι οι πολίτες ψήφισαν σταθερή κυβέρνηση, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει και πρόσθεσε ότι η ΝΔ στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία,έχει πολιτική βούληση και είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της.

    Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αισθάνεται διπλή την ευθύνη να γίνει η κυβέρνηση καλύτερη και να αποφύγει λάθη, αλλά να είναι και πιο αποτελεσματική, δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους.

    Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, τόνισε πως θα επιδιώξει τον διάλογο και τη συναίνεση, αλλά τόνισε πως θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα χωρίς καθυστερήσεις.

    Δίνοντας τι στίγμα του για την οικονομική πολιτική, τόνισε πως στόχος είναι η σταθερή οικονομία,η καταπολέμηση της φτώχειας,η επέκταση του κοινωνικού κράτους και η δημιουργία ευκαιριών για όλους.

    Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στους πυρόπληκτους υπογραμμίζοντας ότι οι δεσμεύσεις του θα γίνουν πράξη και επέμεινε στο ήπιο πολιτικό κλίμα, υπενθυμίζοντας ότι δεν ακολούθησε το διχασμό και την όξυνση.

    Η δήλωση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

    "Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.Σήμερα μιλήσατε εσείς και μιλήσατε δυνατά και ξεκάθαρα. Επιλέξατε την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Όλοι και όλες μαζί να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Δώσατε σαφή εντολής στη ΝΔ να συνεχίσει τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Εντολή για ένα νέο πιο δυναμικό ξεκίνημα,για ακόμη πιο γρήγορα, ακόμα πιο αποφασιστικά.

    Σας ζήτησα να ψηφίσετε σταθερή κυβέρνηση.Η κυβέρνηση αυτή σήμερα υπάρχει. Είναι αυτή που στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία με ισχυρή πολιτική βούληση, συνεπής στις δεσμεύσεις της. Το μήνυμά σας είναι ξεκάθαρο. Σε ότι με αφορά αισθάνομαι διπλή την ευθύνη να γίνουμε καλύτεροι και να αποφύγουμε λάθη, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, ακόμη πιο κοντά στους πολίτες και στα προβλήματά τους. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, το μέλλον ανήκει σε όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.Με διάλογο που θα επιδιώκει τη συναίνεση αλλά και με αποφασιστικότητα που δεν θα επιτρέπει καθυστερήσεις. Πιστεύω και ελπίζω στο αυριανό κοινοβούλιο, όλες οι δυνάμεις να συμβάλουν, να παει η Ελλάδα μπροστά.

    Θα συνεχίσουμε με πιο σταθερά βήματα, για σταθερή οικονομία και καταπολέμηση της φτώχειας. Ευκαιρίες για όλους τους και επέκταση του κοινωνικού κράτους. Για ένα αύριο με περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές για όλους. Αυτές οι σκέψεις συμπληρώνονται από μια ακόμη, για τους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες φωτιές. Οι δεσμεύσεις μας θα εκπληρωθούν στο ακέραιο.

    Τις εβδομάδες που πέρασαν αρνηθήκαμε να μπούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις, πολιτικές διχασμού και οξύτητας. Μείναμε πιστοί στις αρχές του νέου πολιτικού πολιτισμού που υπηρετούμε. Τον πολιτισμό που απαιτούν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ασχέτως τι ψηφίσουν. Έτσι θα συνεχίσουμε βάζοντας πάνω από όλα τις προτεραιότητες και στόχους που μας ενώνουν. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να τιμήσω την εντολή και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Η εντολή σας είναι δέσμευση".

  • ** Στις 2 μετά το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ.Κάρολο Παπούλια, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος. Θα έχει προηγηθεί η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, η οποία θα ανακοινώσει επισήμως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη νέα περίοδο της Βουλής, προκειμένου να αναθέσει την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2007 - 10:30:24 UTC