Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Κοινή πορεία για τη νέα αλλαγή
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Ισχυρό αντίβαρο το ΚΚΕ
  • [03] Αλ. Αλαβάνος: Κάλεσμα σε νέους και αναποφάσιστους
  • [04] Ολα έτοιμα για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Κοινή πορεία για τη νέα αλλαγή

    Την πρότασή του για την δομή και την λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, θα παρουσιάσει στις 10.00 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το βράδυ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πάτρα.

    Προσκλητήριο συστράτευσης και σύνθημα νίκης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στην προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθήνα. Εδωσε, μάλιστα, δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές, τονίζοντας ότι η αναμέτρηση της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα για να φύγει η δεξιά από την εξουσία.

    Ο κ. Παπανδρέου επανέφερε, πρώτη φορά στην προεκλογική περίοδο, το σύνθημα με το οποίο αναδείχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το "Γιώργο άλλαξέ τα όλα", υποσχόμενος ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

    Απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά στους πολίτες που ταλαντεύονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της αριστεράς, για να τους προσκαλέσει σε κοινή πορεία και στη νίκη της νέας αλλαγής. Επίσης, επανέφερε και έκανε πιο συγκεκριμένα τα διλήμματα αυτών των εκλογών, τα οποία συμπυκνώνονται στο κεντρικό δίλημμα "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας".

    Ο κ. Παπανδρέου προέβαλε τρεις βασικούς λόγους για να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή: Πρώτον, για την εξασφάλιση σιγουριάς σε κάθε σπιτικό και κάθε οικογένεια, δεύτερον, για να υπάρχει ελπίδα για τα παιδιά, για τα νιάτα της πατρίδας μας και τρίτον, για να έχει προοπτική η Ελλάδα.

    Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στη συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα, τόνισε ότι έφτασε το τέλος της δεξιάς διακυβέρνησης, η Αθήνα αποφάσισε και το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την ελπίδα, τη σιγουριά και την προοπτική.

    Μίλησε για μεγάλη νίκη της δημοκρατικής παράταξης και νίκη όλων των Ελλήνων, ενώ επανέλαβε ότι η ψήφος της Κυριακής είναι πολύ κρίσιμη. Κρίνεται, τόνισε, η πορεία των εθνικών θεμάτων, το μέλλον της νέας γενιάς, η συνοχή της κοινωνίας, η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η οικονομική ανάπτυξη, το ύφος και το ήθος της εξουσίας, η αποτελεσματικότητα και η σοβαρότητα της διακυβέρνησης. Κρίνεται αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να κλυδωνίζεται και να βυθίζεται μέσα στην ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή ή αν θα αλλάξει σελίδα και θα πετύχει τη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας.

    Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ώρα της αλήθειας, η ώρα της νέας αλλαγής. Οφείλουμε, τόνισε, να βάλουμε τέλος στην αντιδεξιά πολιτική που εξαπατά το λαό και να αναδείξουμε μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση.

    Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι εγγύηση για την απασχόληση, για παροχή ίσων δυνατοτήτων σε όλους, θα εγγυηθεί το ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη δίκαιη κοινωνία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα κεκτημένα κάθε πολίτη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε τη Νέα Δημοκρατία απέναντι σε όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι κανένας δημοκράτης, κανένας προοδευτικός, κανένας σοσιαλιστής και κανένας αριστερός δεν εκχωρεί στη δεξιά την τύχη της χώρας του, δεν εκχωρεί στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα να κυβερνά με την ανοχή του ενάντια στις αξίες και τις ιδέες του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, επίσης, ότι η δεξιά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διολισθήσει πιο δεξιά και να γίνει όμηρος της ακροδεξιάς.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία στην οποία καταλόγισε ύπουλη τακτική με εκφοβισμούς και φημολογίες για να κάμψει το ηθικό της παράταξης. Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε, δεν μπορεί να μας κάμψει, τόνισε. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι μπροστά στο φόβο της ήττας κινδυνολογεί για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και κατήγγειλε ότι υπάρχει μηχανισμός που διαχέει φήμες, προσθέτοντας ότι ο μηχανισμός αυτός είναι το Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί της κυβέρνησης, τα υπόγεια της Ρηγίλλης και έμμισθα παπαγαλάκια τους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει κρυφή ατζέντα για την επομένη των εκλογών, την οποία κρύβει από τους ψηφοφόρους και η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, άρση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, άρση του ποσοστού απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση του ΦΠΑ στο 21 ή 22%, αύξηση των έμμεσων φόρων και των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, διάλυση του ΕΣΥ και της δημόσιας εκπαίδευσης, επιβολή κεφαλικού φόρου για τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία.

    Επίσης, επιτέθηκε κατά του κ. Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό των συμφερόντων, των σκανδάλων και των συγκαλύψεων. Είναι, πρόσθεσε, ένας άφαντος πρωθυπουργός, δέσμιος και όμηρος εκείνων που προστατεύει, των ημετέρων.

    Ο κ. Παπανδρέου θεώρησε τη συγκέντρωση ως πρόκριμα για τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής, ενώ χρησιμοποίησε και φράσεις του Ανδρέα και του Γεωργίου Παπανδρέου, μιλώντας για μέγα πλήθος και μέγα πάθος, αλλά και για τους ετοιμόρροπους που θα πέσουν. Η συγκέντρωση τόνισε, είναι γιορτή της λαϊκής συμμετοχής, η πανστρατιά της νίκης και της νέας αλλαγής.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Ισχυρό αντίβαρο το ΚΚΕ

    Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα περιοδεύσει στις 12.00 η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Ένωση Εποχικών Δασοπυροσβεστών.

    Περιοδεία στο THE MALL ATHENS, πραγματοποίησε χθες η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα και τους εργαζόμενους στη διεύθυνση και τις υπηρεσίες ασφάλειας και καθαριότητας του «THE MALL ATHENS».

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι οι εργαζόμενοι επιτελούν ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο και ωστόσο είναι τελευταίοι τροχοί της αμάξης, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που καταναλώνει πάρα πολλά λόγια για το ζήτημα, αλλά τους ανθρώπους που αναγκαστικά και υποχρεωτικά παίζουν ένα ουσιαστικό ρόλο, τους έχει σε δεύτερη μοίρα.

    Εδώ και τώρα, είπε η κ. Παπαρήγα, εμείς και ιδιαίτερα μετά τις εκλογές θα ανεβάσουμε τους τόνους για το συνολικό ζήτημα αλλά και για τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά σε αυτόν τον τομέα.

    «Ισχυρό και αταλάντευτο αντίβαρο» θα είναι το ΚΚΕ «απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζουν είτε κερδίσουν είτε χάσουν», όπως δήλωσε η κα Παπαρήγα στη διάρκεια της περιοδείας της. «Η ψήφος στο ΚΚΕ θα μείνει στη θέση της και στις 17 του Σεπτέμβρη και στις 18», τόνισε η γγ του ΚΚΕ σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να αλλάξει στρατόπεδο το ΚΚΕ κάτω από διάφορα προσχήματα. Γι αυτό κι αυτή η ψήφος είναι η καλύτερη επένδυση στους αγώνες που θα έρθουν, μπροστά στη νέα μπόρα που θα έρθει. Υπάρχει ελπίδα ορισμένα πράγματα να τα ματαιώσουμε, να τα δυσκολέψουμε. Υπάρχει ελπίδα να προσβλέπουμε σβ ένα καλύτερο μέλλον».

    Το απόγευμα της Πέμπτης, η κα Παπαρήγα επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης Εξάρτησης - Αγωγής Υγείας των δήμων Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου «ΑΡΗΞΙΣ». Συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και τους εργαζόμενους στα κέντρα πρόληψης καθώς και με ομάδες που συνεργάζονται με το κέντρο πρόληψης (γονείς, εφήβους, νέους).

    Επίσης, εξέφρασε τη στήριξή της στους νέους ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών , αλλά και σε όσους εργάζονται στην πρόληψη και την απεξάρτηση.

    [03] Αλ. Αλαβάνος: Κάλεσμα σε νέους και αναποφάσιστους

    Συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης θα παραχωρήσει το μεσημέρι ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

    Άνοιγμα προς τους νέους ψηφοφόρους, αλλά και τους αναποφάσιστους, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του χθες με νέους που εργάζονται ως ενοικιαζόμενοι σε τράπεζες και συμβασιούχους.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο πρωθυπουργός απευθύνεται στους νέους και τους καλεί να συμμετάσχουν στο κίνημα για τον «νέο πατριωτισμό». Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, δεν είναι πατρίδα για τους νέους αυτή που δίνει στους δασοπυροσβέστες μια αντιασφυξιογόνα μάσκα φαρμακείου που κοστίζει ένα ευρώ. Δεν είναι πατρίδα για τους νέους, αυτή που αρνείται στους νεοδιόριστους καθηγητές μισθό που είναι χαμηλότερος από το όριο φτώχειας της ΕΕ. Δεν είναι πατρίδα για τους νέους αυτή που τους βάζει να δουλεύουν στο Δημόσιο, στα προγράμματα stage χωρίς ασφάλιση με 400 ευρώ και με προοπτική σε λίγους μήνες την απόλυση. Δεν είναι πατρίδα για τους νέους αυτή που χρόνια τώρα δημιούργησε και κρατάει σε ομηρία χιλιάδες συμβασιούχους. Δεν είναι πατρίδα για τους νέους αυτή που τους αναγκάζει, αντί να βρίσκονται στα μεταπτυχιακά τους και στα Πανεπιστήμιά τους, να μοιράζουν φυλλάδια στον δρόμο με 3 ευρώ την ώρα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι βλέπουμε μια νέα γενιά που δεν θα ψηφίσει με βάση τις πελατειακές σχέσεις. Δεν θα ψηφίσει περιμένοντας το σημείωμα του βουλευτή για να μπει στο stage ή για να τον προσλάβουν ακόμα και στο επαρχιακό super-market. Δεν θα ψηφίσει με βάση την εντολή του εργοδότη, αλλά αντίθετα, αναζητά τον δικό της δρόμο και είναι έτοιμη να συζητήσει στο βραδινό τραπέζι ουσιαστικά, δημιουργικά και πραγματικά με τους γονείς για το τι πρέπει να γίνει και γιατί.

    Για τους αναποφάσιστους ο κ. Αλαβάνος είπε ότι η Αριστερά δεν τους φοβήθηκε ποτέ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την παρουσία τους ακόμα κι αν αυτή δεν καταλήξει σε ψήφο στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, γιατί αναποφάσιστος σημαίνει κάποιος που αμφιβάλλει, που αμφισβητεί, που δεν βολεύεται με τα στερεότυπα του συστήματος. Αναποφάσιστος σημαίνει ότι η ψήφος του είναι αποτέλεσμα σκέψης και βασάνου και όχι εξαρτημένο ανακλαστικό ή αποτέλεσμα εντολής.

    Γι αυτό και πιστεύουμε, κατέληξε, ότι είναι μια ψήφος που δεν θα επιτρέψει σε κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα να ανοίγει σαμπάνιες το βράδυ των εκλογών και να λέει «πιάσαμε κορόιδα τους νέους και τις νέες, το χάψανε».

    [04] Ολα έτοιμα για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου

    Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα, από τις 7 το πρωϊ έως τις 7 το βράδυ.

    Οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν που ψηφίζουν:

    1) Από την ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. (www.ypes.gr), όπου μάλιστα, ειδικά για τον Δήμο της Αθήνας, παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη της ιστοσελίδας να έχει πρόσβαση σε χάρτη που να τον καθοδηγεί για την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος.

    2) Από το τετραψήφιο νούμερο εξυπηρέτησης πολιτών του ΥΠ.ΕΣ.Σ.Δ.Α. 1564, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο. Ειδικά οι εκλογείς της Νομαρχίας Αθηνών μπορούν να καλέσουν και στον αριθμό 1539.

    3) Από τα 1.050 ΚΕΠ της Χώρας.

    Για τους ετεροδημότες, όπως είναι γνωστό, παρέχεται πλέον η δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. Προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει σχετική αίτηση ως τις 30.6.2007, οπότε εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών. Στην περίπτωση αυτή δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν στον Δήμο ή την Κοινότητα, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.

    Οι ετεροδημότες ψηφίζουν όπου ψήφισαν και στις βουλευτικές εκλογές του 2004, εκτός αν υπέβαλαν την ανωτέρω αίτηση ως τις 30.6.2007.

    Η ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών (αμιγή, όταν δηλαδή περιλαμβάνουν εκλογείς από μία μόνο βασική εκλογική περιφέρεια ή μικτά όταν περιλαμβάνουν ετεροδημότες προερχόμενοι από περισσότερες της μίας εκλογικές περιφέρειες) γίνεται, όπως και στα κοινά εκλογικά τμήματα.

    Πώς ψηφίζουμε

    Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, ακόμη και αν έχει λήξει. Αρκεί και η «κομμένη» αστυνομική ταυτότητα, αλλά όχι το δίπλωμα οδήγησης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η αναγνώριση των στρατιωτικών και όσων υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

    Ειδικά για την εξυπηρέτηση όσων εκλογέων έχουν χάσει την ταυτότητά τους, έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε το Σάββατο, 15.9.2007 από τις 7.30-22.00 και την Κυριακή 16.9.2007, από την έναρξη ως τη λήξη της ψηφοφορίας, τα Γραφεία Ταυτοτήτων να είναι ανοιχτά.

    Αν για κάποιο λόγο τα στοιχεία του εκλογέα, όπως αναγράφονται στον εκλογικό κατάλογο δεν συμπίπτουν με τα στοιχεία της αστυνομικής ή υπηρεσιακής του ταυτότητας οι εκλογείς μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο ή Πρόεδρο Κοινότητας ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο από το οποίο μπορεί να προκύπτει η ταυτότητά τους.

    Για τις γυναίκες ψηφοφόρους, που έχουν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο με το επώνυμο του συζύγου τους ενώ στο δελτίο ταυτότητας αναγράφονται με το πατρικό τους όνομα ή αντίστροφα, που είχαν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο με το επώνυμο του συζύγου τους και στη συνέχεια διαζεύχθηκαν και άλλαξαν το επώνυμό τους χωρίς αντίστοιχη διόρθωση των στοιχείων τους στον εκλογικό κατάλογο, ψηφίζουν με αντιπαραβολή των στοιχείων εκλογικού καταλόγου και αστυνομικής ταυτότητας ή, αν με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατή η εξακρίβωση της ταυτότητάς τους, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες και με άλλα αποδεικτικά έγγραφα, π.χ. ληξιαρχική πράξη γάμου.

    Οι εκλογείς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3.941 υποψήφιους, 21 Συνδυασμών κομμάτων, καθώς και ανεξάρτητων ή μεμονωμένων.

    Οι εκλογείς στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, μπορούν να επιλέξουν έναν μόνο υποψήφιο (έναν σταυρό). Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο υποψηφίους.

    Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις υποψηφίους

    Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις υποψηφίους.

    Στατιστικά στοιχεία για το εκλογικό σώμα

    Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 9.824.223. Επήλθε δηλαδή αύξηση του εκλογικού σώματος της τάξεως των 29.629 εκλογέων σε σχέση με το 2004 και των 848.088 εκλογέων σε σχέση με το 2000. Από αυτούς 4.746.516 είναι άνδρες και 5.077.707 είναι γυναίκες. Ο αριθμός των νέων εκλογέων (ετών 18-21 και πολιτογραφηθέντων), όσων δηλαδή ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους από το 2004 ως τις 30.6.2007, ανέρχεται σε 490.015.

    Οι ετεροδημότες ανέρχονται σε 123.010, ενώ το 2004 ήταν 148.405.

    Οι διπλοεγγεγραμμένοι είναι 6.562, ενώ το 2004 ήταν 48.137.

    Πυρόπληκτες περιοχές

    Με αποφάσεις των οικείων Νομαρχών έχουν ορισθεί τα εκλογικά τμήματα. Δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα στα τμήματα αυτά ούτε έχει ζητηθεί αντικατάστασή τους.

    Έχει παραληφθεί από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλο το αποσταλέν εκλογικό υλικό (βιβλία, πίνακες, εγκύκλιοι κ.λ.π.). Επίσης δεν έχει αναφερθεί έλλειψη καλπών-παραβάν σβ αυτές τις περιοχές.

    Η ταυτοποίηση των εκλογέων των εν λόγω περιοχών, που δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα γίνεται, όπως μας ενημέρωσε το Υπ. Δημόσιας Τάξης από τις τοπικές Αστυνομικές Δ/νσεις , οι οποίες εκδίδουν άμεσα δελτία ταυτότητας στους ενδιαφερόμενους, χωρίς παράβολο και μέχρι τις βραδινές ώρες.

    Τα γραφεία των ΟΤΑ να παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις βραδινές ώρες, καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2007 για να εκδίδουν τα αναγκαία πιστοποιητικά. Επίσης θα πρέπει να ενημερώνουν, με κάθε πρόσφορο μέσο (τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κ.λ.π.), τους δημότες τους για τη δυνατότητα αυτή.

    Μάλιστα, έχει προβλεφθεί ότι οι ανήμποροι πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών, οι οποίοι στερούνται δελτίου ταυτότητος έχουν τη συνδρομή υπηρεσιακών οχημάτων των υπηρεσιών των οικείων Αστυνομικών Διευθύνσεων, προκειμένου να μεταβούν στις αρχές έκδοσης δελτίων ταυτότητας του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους.

    Τεχνική υποδομή

    Η εταιρία SingularLogic θα εξασφαλίσει ακόμη μια φορά τη διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής.

    Η εταιρία για λογαριασμό του ΥΠΕΣΔΔΑ θα συγκεντρώσει, θα επεξεργαστεί και θα μεταδώσει τα εκλογικά αποτελέσματα στα ΜΜΕ με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.

    ΥΠΕΣΔΔΑ: Ολα είναι έτοιμα

    Τη διαβεβαίωση ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για τις εκλογές και ότι όλα είναι έτοιμα, έδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθηγητής Σπύρος Φλογαϊτης, αμέσως μετά από την τελική δοκιμή που έγινε στο υπουργείο για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    Ο κ. Φλογαϊτης ευχαρίστησε την εταιρία "Singular Logic" και τον Ανδρέα Δρυμιώτη, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει ταυτιστεί με τη διαδικασία από το 1981.

    Αναφερόμενος στη μετάδοση των αποτελεσμάτων σημείωσε ότι αυτή θα γίνει όπως ακριβώς έγινε και το 2004: "τα αποτελέσματα ανακοινώνονται όπως έρχονται, με τυχαίο τρόπο. Και, γιβ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι δεν θα είναι κατβ ανάγκην αντιπροσωπευτικά", είπε και διευκρίνισε ότι αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα, δηλαδή τουλάχιστον το 10%, θα γίνουν γνωστά μετά τις 10-10.30 το βράδυ, ίσως και στις 11.

    Σε ερώτηση αν έχει γίνει γνωστό από κάποια περιοχή, από κατοίκους κυρίως των πυρόπληκτων περιοχών ή από κάποια νησιά η επιθυμία να μην προσέλθουν να ψηφίσουν, ο κ. Φλογαϊτης είπε ότι «το υπουργείο έδειξε τη μέγιστη επιμέλεια στην προετοιμασία των εκλογών ιδίως στις πυρόπληκτες περιοχές».

    Πρόσθεσε δε ότι «εκεί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως ταυτοπροσωπίας ανθρώπων που μπορεί να έχασαν ή να κάηκαν τα χαρτιά τους μέσα στην πύρινη λαίλαπα. Ψάξαμε επίσης να μάθουμε και είμαστε ενήμεροι για την κατάσταση του κάθε εκλογικού τμήματος, πώς ακριβώς θα γίνει η προώθηση του εκλογικού υλικού μαζί με τους Νομάρχες. Είμαστε σε πλήρη προετοιμασία και πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο μας προέκυψε, όπως γνωρίζετε κι εσείς δημοσιογραφικά, για τους Λειψούς. Το Υπουργείο ΕΣ.Δ.Δ.Α. κι εγώ προσωπικά επικοινωνήσαμε επανειλημμένως με τον αρμόδιο Νομάρχη - τον Νομάρχη Δωδεκανήσου - τον οποίο ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία που έχουμε, αλλά και με τον Δήμαρχο των Λειψών. Να είστε βέβαιοι ότι εμείς έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να στηθούν οι κάλπες στους Λειψούς. Βεβαίως, μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος των Λειψών να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει ή να μην προσέλθει και να μην ψηφίσει. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε εμείς να επηρεάσουμε. Όμως, στη μοναδική αυτή περίπτωση η οποία μας έχει προκύψει σήμερα, βέβαια, είναι ακόμα Πέμπτη, εμείς αντιμετωπίσαμε το ζήτημα και οι κάλπες θα στηθούν».

    Τέλος, ο κ. Δρυμιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «εκτιμούμε ότι γύρω στις 23:30 θα ξέρουμε και για την αυτοδυναμία. Φυσικά, μπορεί τα αποτελέσματα να έλθουν αλλιώτικα. Όλα αυτά βασίζονται στην προηγούμενη εμπειρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εκλογές που έρχονται θα ακολουθούν την προηγούμενη εμπειρία. Μπορεί κάλλιστα να είναι διαφορετικές. Λέμε ότι στατιστικά νομίζουμε ότι εκείνη την ώρα θα έχουμε το αποτέλεσμα αυτό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2007 - 4:30:24 UTC