Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα:"Ο αγώνας είναι ταξικός"
  • [02] Αλαβάνος:"Εκτός συζήτησης τα κοινωνικά προβλήματα"

  • [01] Α.Παπαρήγα:"Ο αγώνας είναι ταξικός"

    Το γκαράζ του Δήμου Πειραιά και τον ρ/σ «Κανάλι 1» επισκέπτεται το πρωί η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Στους ψηφοφόρους που δεν προσδοκούν και δεν ελπίζουν τίποτα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται το ΚΚΕ. Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Σώστη στο Νέο Κόσμο.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμα ότι από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου θα αναδειχθεί μια αντιλαϊκή κυβέρνηση και μια αντιλαϊκή αξιωματική αντιπολίτευση, όποιο και να αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τα δύο μεγάλα. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα επικαλεστεί εθνική κρίση για να πάρει ακόμη περισσότερα αντιλαϊκά, όπως είπε, μέτρα και υποστήριξε ότι ετοιμάζεται να παραδώσει τη δυτική Ελλάδα στο κεφάλαιο.

    Σε περίπτωση, είπε, που η κάλπη αναδείξει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση τότε αυτό θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, όπως έκανε και όταν ανέλαβε την εξουσία την προηγούμενη φορά. "Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ας φέρουν ένα μέτρο που έπληξε τα συμφέροντα του καπιταλισμού", τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα εξυπηρετούν το κεφάλαιο.

    Παράλληλα είπε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινδυνολογούν και τρομοκρατούν γιατί ανησυχούν και φοβούνται ότι θα χάσουν δυνάμεις στις προσεχείς εκλογές, καλώντας τους ψηφοφόρους "να τους κόψουν τα φτερά". Το σύνθημα που πρέπει να βγει από την κάλπη, είπε η γγ του ΚΚΕ, πρέπει να είναι "σας πήραμε χαμπάρι και τους δυό". Είπε ακόμη ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο το ΚΚΕ και το χαρακτηρίζουν παρωχημένο κάτι το οποίο, όπως είπε, δεν συμβαίνει γιατί όπως τόνισε το ΚΚΕ έχει ανανεωθεί διατηρώντας όμως τις βασικές του αρχές.

    " Πρόταγμα του ΚΚΕ είναι η υπεράσπιση του συμφέροντος της εργατικής τάξης, των αγροτών και των μικρομεσαίων" τόνισε και πρόσθεσε ότι σήμερα χρειάζεται ταξικός αγώνας ενάντια στην πλουτοκρατία και το λαϊκό κίνημα να αποκτήσει ταξικό περιεχόμενο. Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί το ΚΚΕ ότι αντιπολιτεύεται περισσότερο αυτόν παρά τον δικομματισμό, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτό είναι λάθος και τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της, όποια ταμπέλα και αν έχουν.

    Παράλληλα είπε ότι το κίνημα πρέπει να θωρακίζεται από κάθε μορφή συμβιβασμού γιατί, όπως είπε, αν ακολουθεί μεσοβέζικη πολιτική τότε ενισχύεται ο δικομματισμός. Τέλος αναφερόμενη στην πολιτική των συμμαχιών είπε ότι το ΚΚΕ είναι ανοιχτό σε συμμαχίες με κοινωνική ταυτότητα και όχι πολιτική.

    [02] Αλαβάνος:"Εκτός συζήτησης τα κοινωνικά προβλήματα"

    Τις εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ στην επισκευαστική βάση Πειραιά θα επισκεφθεί στην 11.00 το πρωί ο Αλ.Αλαβάνος. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

    Το απόγευμα, θα απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση Κρητών Αθήνας.

    Το Μουζάκι αρχικά και στη συνέχεια την Καρδίτσα, επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέκος Αλαβάνος ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς, ενώ ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της προεκλογικής συγκέντρωσης που οργάνωσε το κόμμα στην πλατεία Δικαστηρίων.

    Σε συνέντευξη τύπου και επικεντρώνοντας την αναφορά του στο νομό Καρδίτσας επεσήμανε πως βασικά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι το αγροτικό πρόβλημα και η ανεργία βρίσκονται σήμερα εκτός συζήτησης.

    "Δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές χωρίς να αναλύσουμε το αγροτικό πρόβλημα της χώρας μας. Χωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον των παραγωγών μας που καταληστεύονται από τα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα, που χάνουν το εισόδημά τους, που εγκαταλείπουν απογοητευμένοι την γη τους. Εάν συνεχιστεί ο σημερινός κατήφορος, τότε στην ύπαιθρο θα έχουμε αγροτική παραγωγή συνταξιούχων", τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αλαβάνος θεώρησε αναγκαία την χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα, "δεδομένου», όπως είπε, «ότι στην Θεσσαλία, την κοιτίδα των αγώνων του αγροτικού κινήματος δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγικοί στόχοι για το μέλλον, παρά μόνον ένας διαχωρισμός των αγροτών σε "γαλάζιους" της Νέας Δημοκρατίας και "κόκκινους" του ΚΚΕ».

    Ο κ. Αλαβάνος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της εκτροπής του Αχελώου τονίζοντας πως στην περιοχή έχει συντελεστεί "μεγάλη κοροϊδία" στο συγκεκριμένο ζήτημα.

    «Δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα όφελος για τους αγρότες" δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα πως έχουν γίνει τεράστιες ημιτελείς παρεμβάσεις στο περιβάλλον και μέχρι σήμερα δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την κατασκευή πολλών άλλων έργων μικρής κλίμακας, με ουσιαστική απόδοση για την γεωργία και τους καλλιεργητές στον κάμπο».

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισήμανε πως "σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πάμε στις εκλογές με την στείρα αντιπαράθεση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους", ενώ για την πρόσφατη "επίθεση" που δέχτηκε ο Συνασπισμός από την Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, ο κ. Αλαβάνος απάντησε λέγοντας ότι " το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΝ ενοχλεί, αλλά διαπιστώνουμε κιόλας πως πάμε στις εκλογές έχοντας και τον... ψυχαναλυτή μας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2007 - 6:30:13 UTC