Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χωρίς ουσία η αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ"

  • [01] "Χωρίς ουσία η αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ"

    Σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων των Τρικάλων.

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων σε τίποτα δεν διαφέρει από την μεταξύ τους αντιπαράθεση τα τελευταία χρόνια.

    "Είναι αντιπαράθεση χωρίς ουσία και δεν περιλαμβάνει ζητήματα αγροτών, ανεργίας, νέων, παιδείας", είπε.

    Χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα το αν η κ. Γεννηματά αντιμετωπίζει προ ή μετά των εκλογών συνταγματικό κώλυμα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως χαρακτήρισε δευτερεύον και το ζήτημα με τη κα Πατουλίδου. Πρόκειται για ζητήματα που δεν απασχολούν την κοινωνία, είπε και κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους νέους "να απορρίψουν αυτή την πελατειακή συμπεριφορά, που προάγεται από τα δύο μεγάλα κόμματα".

    Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε για τον πρωθυπουργό ότι η εικόνα που προβάλλει προς τα έξω είναι εικόνα πρωταγωνιστή Βραζιλιάνικης σαπουνόπερας και σημείωσε ότι αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του πρωθυπουργού και του Θ. Ρουσόπουλου είναι σήριαλ και μάλιστα κακόγουστο. Και για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αναζητά διακαώς ρόλο σε αυτή τη σαπουνόπερα, έστω και ρόλο κομπάρσου.

    Κάλεσε τα κόμματα να προσανατολίσουν τη συζήτηση σε τρία βασικά ζητήματα:

    Α) στο γενικότερο οικολογικό ζήτημα.

    Β) με αφορμή τις πυρκαγιές, τόνισε, ότι η γη εκδικείται με πολλούς τρόπους. Ένας εξ αυτών είναι η εγκατάλειψη των παραγωγών και της ίδιας της γης. Ζήτησε έτσι να υπάρξει εθνική αγροτική πολιτική και στρατηγική.

    Γ) Χαρακτήρισε τον τομέα της υγείας ως ανοιχτή πληγή και το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως τον μεγάλο ασθενή.

    Κληθείς να απαντήσει επί του ενδεχόμενου συνεργασίας σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς, της οικολογίας, του σοσιαλισμού. Για τις συνεργασίες, πρόσθεσε, είναι προϋπόθεση οι κοινές προγραμματικές θέσεις.

    Απαντώντας στο επιχείρημα του ΚΚΕ περί "χαμένης ψήφου",ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μοιάζει σε αυτές τις εκλογές να συνοδευόμαστε από έναν ψυχαναλυτή, ο οποίος δεν εξιχνιάζει απλώς τις προθέσεις αλλά και το ασυνείδητο. Και κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ να ασχοληθεί περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να ασκήσει θετικό ρόλο, στην κατεύθυνση πλήγματος του δικομματισμού.

    Το πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Αλαβάνου στην πόλη των Τρικάλων ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί με επίσκεψη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου είχε συνάντηση με μέλη του κόμματος καθώς και τους υποψήφιους Βουλευτές.

    Λίγο αργότερα, στον ίδιο χώρο ακολούθησε κλειστή σύσκεψη και αναπτύχθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τόσο την εικόνα του κόμματος στο νομό Τρικάλων,όσο και τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2007 - 14:30:32 UTC