Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Παπαρήγα: "Πάλη για ανθρώπινους μισθούς"

  • [01] Αλ.Παπαρήγα: "Πάλη για ανθρώπινους μισθούς"

    "Στα 1.050 η σύνταξη για τους εργάτες και τους υπαλλήλους. Η πάλη για τη σύνταξη είναι πάλη για ανθρώπινους μισθούς" τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. "Ζητούμε πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων εργασίας" συμπλήρωσε η γγ του ΚΚΕ και σημείωσε ότι στην αγροτιά η μεγάλη πλειοψηφία είναι χαμηλοσυνταξιούχοι. Η κ. Παπαρήγα ζήτησε "άμεσο διπλασιασμό των συντάξεων" και πρόσθεσε ότι "μεγάλες απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχουν από τη μερική απασχόληση, την ανεργία και τα δελτία παροχής υπηρεσιών. Η ενοποίηση των ταμείων είναι προς τα κάτω. Όποια κυβέρνηση κι αν βγει, από τα πρώτα θέματα που θα θέσει είναι το νέο πακέτο μέτρων για την κοινωνική ασφάλιση. Είναι δεσμευμένοι. Τώρα κοροϊδεύουν το λαό".

    Το βράδυ η κα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.

    Να μην πάρουν πίσω όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη την απόφασή τους να απεγκλωβιστούν από το δικομματισμό ζήτησε από εκείνους που προδόθηκαν από τα άλλα κόμματα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της χθες το βράδυ στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε και εκείνους που ακόμα το σκέφτονται να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με το σκεπτικό ότι έτσι θα ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα και θα αποδυναμώσουν τα κόμματα εξουσίας.

    "Ασφαλέστερο κριτήριο για την αρνητική ψήφο στα άλλα κόμματα είναι η εμπειρία της ζωής της Ελλάδας και της Ευρώπης ολόκληρης" και όπως είπε οι νέοι των 18 ετών που καλούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά πρέπει να σκεφτούν τις εμπειρίες των γονιών τους αλλά και τις δικές τους που πρέπει να πάνε σε δύο σχολεία και να μην έχουν ελεύθερο χρόνο. Πρόσθεσε ακόμη ότι η νεολαία πρέπει τώρα να σκεφθεί ταξικά και να μην χάσει την ευκαιρία αυτής της στιγμής. Όσο για το δίλημμα που τίθεται αυτή την περίοδο "ή ισχυρή κυβέρνηση ή χάος" , η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εκλογείς να το αγνοήσουν, "να μην τρομοκρατηθούν από τα παπαγαλάκια και να σκεφτούν ότι το δίλημμα αυτό ερμηνεύει το φόβο των μεγάλων κομμάτων".

    " Όταν φοβούνται αυτοί είσαι καλά εσύ, είπε συμπληρώνοντας ότι μια αδύναμη και ανίσχυρη κυβέρνηση είναι καλύτερα από μια ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση. Και επειδή - ανέφερε - από τις κάλπες δεν θα προκύψει μια λαϊκή κυβέρνηση χρέος του λαού είναι να την αποδυναμώσει. "Όταν ο λαός αποφασίσει να αδυνατίσει τον δικομματισμό αυτό είναι δύναμη", τόνισε η κ. Παπαρήγα και διερωτήθηκε γιατί θα πρέπει να νοιάζεται ο λαός για το δικό τους πρόβλημα.

    Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγόρησε για υποκρισία τη Νέα Δημοκρατία όταν δηλώνει πως τιμά τους αγώνες του ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ ότι είναι ένα ανταγωνιστικό αδελφάκι της Νέας Δημοκρατίας, το δεύτερο εναλλακτικό κόμμα της αστικής τάξης, όπως είπε χαρακτηριστικά. Για τον Συνασπισμό ανέφερε ότι χρησιμοποιεί συνθήματα της ξεπερασμένης Σοσιαλδημοκρατίας , επιζητεί να έχει και με το λαό επαφή και από το σύστημα να μην ξεκόβει, κάτι που έκανε και κάνει το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ακόμη ότι ενώ ο ΣΥΝ θυμώνει όταν το ΚΚΕ τον κατηγορεί πως επιζητεί συνεργασίες με τα κόμματα εξουσίας μόλις η κριτική παύει ο Συνασπισμός επανέρχεται σε δηλώσεις του τύπου " ο λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας". "Από τη στιγμή που λέμε απεγκλωβισμός των λαϊκών μαζών δεν έχουμε κανένα λόγο να ανοίγουμε χαραμάδες", συμπλήρωσε.

    Η γενική γραμματέας τόνισε πως με τα σημερινά δεδομένα ο λαός πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση με δύναμη για να αντιμετωπίσει τη νέα καταιγίδα μέτρων με ημερομηνία λήξης. Ταυτόχρονα να χαράξει άλλους δρόμους από αυτούς που σήμερα ονομάζουν δρόμους ανάπτυξης. "Πρέπει να δημιουργηθεί νέος πολιτικός χάρτης, όχι με Καρατζαφέρη και Αλαβάνο αλλά να βγουν νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις και να δυναμώσει το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα . Ανέφερε ακόμη πως κατηγορούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ότι είναι ένα ξεπερασμένο κόμμα γιατί θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη ιστορία ενός αιώνα κοινωνικής επανάστασης και συμπλήρωσε πως αυτό το επιχείρημα είναι ένα εμπόρευμα σάπιο που πετάνε στους νέους. Ρώτησε μάλιστα αν είναι ξεπερασμένο να ζητεί κανείς σήμερα δωρεάν υγεία και παιδεία, εφτάωρο και αξιοπρεπή όρια συνταξιοδότησης και αν είναι σύγχρονο να μιλούν για παράταση του ασφαλιστικού χρόνου ζωής.

    Τέλος η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε από τους ψηφοφόρους να αγνοήσουν " τα χάπενινγκς, τα τερτίπια και τα κόλπα των προεκλογικών ημερών και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. "Αξίζει να το κάνει κανείς για να τους τρομάξει. Τώρα πρέπει να γίνει το ρήγμα. Ο λαός έχει δύναμη και ο αντίπαλος δεν είναι τόσο ισχυρός όσο φαίνεται, κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 September 2007 - 10:30:16 UTC