Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Η πατρίδα μας υπέστη μεγάλη καταστροφή»

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Η πατρίδα μας υπέστη μεγάλη καταστροφή»

    "Στα παιδιά μας πρέπει να πούμε την αλήθεια: ότι η πατρίδα μας υπέστη τη μεγαλύτερη μεταπολεμική της καταστροφή και δικαιολογίες δεν υπάρχουν", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή, την πρώτη μετά τη διακοπή της προεκλογικής του εκστρατείας, με απόφαση του ιδίου, στις Σέρρες την περασμένη Παρασκευή, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονταν στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να εγγυηθούμε στα παιδιά μας ότι η ελληνική γη, τα ελληνικά σύμβολα, η ελληνική παράδοση και η ανθρώπινη ζωή είναι ιερά και επίσης να τους εγγυηθούμε " ποτέ πια τέτοια ανικανότητα, ποτέ πια να χάνονται άσκοπα ανθρώπινες ζωές, ποτέ πια να καταστρέφονται απροστάτευτα τα εθνικά σύμβολα, ποτέ πια να χάνονται οι ομορφιές και το περιβάλλον".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ανικανότητα της κυβέρνησης μετατρέπεται σε κίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, πρόσθεσε ότι περίμενε επί τριήμερο να απαντήσει η κυβέρνηση υπεύθυνα και να δώσει όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν ασύμμετρη απειλή και συνέχισε λέγοντας ότι δεν το έκαναν και αποδεικνύεται πλέον ότι αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ασχολούνται με την κατασκευή σεναρίων τα οποία διατυπώνονται από επίσημα χείλη και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς.

    " Δεν θα αφήσω η κρίση της ΝΔ να γίνει και κρίση της ίδιας της δημοκρατίας" είπε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε άμεσα την κυβέρνηση " να αναιρέσει αμέσως και επισήμως τις δηλώσεις αυτές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια διεθνής εκστρατεία αποκατάστασης της σωστής εικόνας της χώρας μας και κάλεσε " και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μην πέσουν στο προεκλογικό παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας που διασύρει την εικόνα της χώρας μας. Επίσης εγγυήθηκε ότι μετά τις 17 Σεπτεμβρίου ως πρωθυπουργός της χώρας θα αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας διεθνώς.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σήμερα είναι η ώρα να βρεθούμε κοντά στους πληγέντες και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η διαχείριση του πόνου και των χρημάτων που με αυτοθυσία δίνει ο ελληνικός λαός δεν είναι υπόθεση κομματική, αλλά εθνική και δεν μπορεί να γίνει " αντικείμενο φθηνής προπαγάνδας όπως επιχειρεί καθημερινά η κυβέρνηση".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν αρκούν κάποιες χιλιάδες ευρώ ή κάποια δάνεια καθώς οι περιοχές αυτές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, αλλά απαιτείται συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο ήδη επεξεργάζονται τα πιο έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το οποίο θα παρουσιαστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια της ομιλίας του η οποία είχε ως θέμα τα προβλήματα της οικογένειας αναφέρθηκε σε πέντε προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τη βοήθεια και στήριξη της οικογένειας και της νέας γενιάς με πρώτη από αυτές τη στήριξη των νέων ζευγαριών για τη δημιουργία οικογένειας με την εφάπαξ παροχή δύο χιλιάδων ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού, αλλά και το διπλασιασμό των βρεφονηπιακών σταθμών μέσα σε τέσσερα χρόνια, την επιχορήγηση του κόστους φύλαξης των παιδιών στους σταθμούς και τον εθνικό λογαριασμό για κάθε παιδί που γεννιέται με χρηματική κατάθεση 1000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Ως δεύτερη δέσμευση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε το αποτελεσματικό σχολείο και την άμεση επέκταση του ολοήμερου σχολείου μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ μιλώντας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είπε ότι " πάμε σε ένα θεσμικό απολυτήριο που κατακτώντας το μέσα από την λυκειακή εκπαίδευση ο νέος θα έχει ένα ποσό στο όνομά του, που ανάλογα με τη δική του επιλογή θα πηγαίνει στο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα για να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευσή του".

    Η τρίτη δέσμευση που ανέφερε ο κ. Παπανδρέου ήταν η μείωση της ιδιωτικής δαπάνης για την υγεία του μέσου ελληνικού νοικοκυριού μέσα από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για το νέο ΕΣΥ , η τέταρτη αφορούσε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και η πέμπτη την αντίσταση στην περιθωριοποίηση της τρίτης ηλικίας με πολιτικές για αξιοπρεπή και ενεργό γήρανση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της, ενώ αναφερόμενος και πάλι στη νέα γενιά μίλησε για ασυνεννοησία και χάος που δεν άφησαν ανέπαφη ούτε τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων και είπε ότι "τα λάθη της κυβέρνησης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα πληρώσουν οι νέοι και οι νέες" και να μην αποκλειστούν υποψήφιοι από τα τμήματα στα οποία έχει ήδη ανακοινωθεί η εισαγωγή τους.

    Τέλος στη συγκέντρωση από την οποία έλειπαν παντελώς τα τραγούδια και "οι εορταστικές εκδηλώσεις" λόγω του εθνικού πένθους ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας πως εμείς οι σοσιαλιστές πιστεύουμε και ξέρουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την οικογένεια και το παιδί και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι από την δύσκολη μάχη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα εξέλθει νικητής και μαζί με τους πολίτες θα προχωρήσει για μια δίκαιη κοινωνία και δυνατή Ελλάδα με σιγουριά, ελπίδα και προοπτική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2007 - 20:30:21 UTC