Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαρήγα:"Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές"
  • [02] Παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Παπαρήγα:"Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές"

    Περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα στα Πετράλωνα θα πραγματοποιήσει το πρωί η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου.

    Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στα Καμίνια. Παίρνοντας αφορμή από τα τραγικά γεγονότα την Πελοπόννησο και στην Εύβοια η κ. Παπαρήγα είπε ότι στο δρόμο προς την κάλπη δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα θύματα από το Σάμινα, τη Ρικομέξ και από τα εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα που σημειώνονται.

    Το σύνθημά μας προς την κάλπη πρέπει να είναι είπε: "να καεί η αντιλαϊκή πολιτική και οι υπεύθυνοί της που δημιουργούν χιλιάδες θύματα " αλλιώς επισήμανε ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα η θλίψη και τα δάκρυα. "Μαύρο σε νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σαν τα αποκαΐδια που άφησε η πολιτική τους", τόνισε η κ. Παπαρήγα και κάλεσε το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ γιατί όπως είπε είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να παλέψει ενάντια στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν πρέπει ο λαός να θαμπωθεί από τον καυγά των δύο μεγάλων κομμάτων που όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές θα φουντώνει, τονίζοντας ότι " η Νέα Δημοκρατία ανεξάρτητα από το τι παρέλαβε έχει τις δικές της αυτοτελείς ευθύνες γιατί δεν άλλαξε τίποτα και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μπει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ επειδή τρεισήμισι χρόνια είναι στην αντιπολίτευση".

    Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι το ΚΚΕ φέρνει στην επιφάνεια το κεντρικό ζήτημα που θα πρέπει να κριθεί στις εκλογές και το οποίο όπως είπε είναι το τι είδους ανάπτυξη θέλουμε για την Ελλάδα από ποιόν και για ποιόν. Πρόσθεσε δε ότι στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας κάηκε η πολιτική της ισχυρής Ελλάδας, της ελεύθερης αγοράς, της ανταγωνιστικότητας παντού, κάηκε το κύρος στην ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ και το καλό όνομα στην παγκόσμια κοινότητα.

    Είπε ακόμη ότι δεν θα πρέπει ο λαός να φοβηθεί από την πιθανότητα μιας μη ισχυρής κυβέρνησης αλλά θα πρέπει να φοβάται ότι από την ύπαρξη μιας ισχυρής αντιλαϊκής κυβέρνησης και μιας ισχυρής αντιλαϊκής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Αναφερόμενη στις φωτιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια η κ. Παπαρήγα είπε ότι όταν το ΚΚΕ μιλάει για οργανωμένο σχέδιο εννοεί ένα σχέδιο ταξικό και οικονομικό που έχει ως στόχο την εκμετάλλευση της γης . Παράλληλα είπε ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ όταν μιλούν για μικρότερο κράτος εννοούν ότι θέλουν να περάσουν στους ιδιώτες όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Παράλληλα είπε ότι τα μεγάλα κόμματα το επόμενο διάστημα θα παίξουν με τα κενά της πυροσβεστικής για να μπορέσουν να την παραχωρήσουν κι αυτή στους ιδιώτες.

    Δηλώσεις Αλέκας Παπαρήγα στον Περισσό

    "Η αναγκαία κοινωνική αλληλεγγύη δεν προσφέρεται για θέαμα και ακρόαμα. Απαιτείται κοινωνική αλληλεγγύη στα θύματα των συγκεκριμένων περιοχών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Πρέπει να αποδοθεί ότι ανήκει στον λαό και τη νεολαία" τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, όπου ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ επέστρεψε στην προεκλογική του δραστηριότητα στην οποία φυσικά θα ενταχθούν και τα προβλήματα από τις πυρκαγιές.

    Η ΓΓ του ΚΚΕ επανέφερε την κεντρική πολιτική θέση του κόμματος της για την ανάγκη να αποδυναμωθούν τα δύο μεγάλα κόμματα, στις επικείμενες εκλογές και παράλληλα να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

    Στις δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα αποσαφήνισε ότι το ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική προεκλογική δράση, χωρίς πυροτεχνήματα, πανηγύρια και τρικ και δεν συνεργάζεται με διαφημιστική εταιρεία, καθώς, όπως είπε, "μας εμπνέουν τα λαϊκά προβλήματα και η πείρα των κοινωνικών αγώνων και μας δίνουν ιδέες για συνθήματα,αφίσες και έντυπο υλικό".

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνθηκε ιδιαίτερα "σε όλους εκείνους που λόγω της δίκαιης αγανάκτησης, κάτω από την συγκινησιακή φόρτιση των ημερών, δηλώνουν ότι οι εκλογές δεν έχουν ενδιαφέρον", για να υπογραμμίσει ότι "αυτή η εκτίμηση, που ελπίζουμε ότι είναι προσωρινή, βολεύει πολύ τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, που προτιμούν ένα λευκό και άκυρο, ή την αποχή από μια ψήφο σαφούς καταδίκης τους".

    Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το τι θα βγεί από την κάλπη, πόσες απώλειες θα έχουν τα κόμματα εξουσίας, σε ποιο βαθμό θα τιμωρηθούν από τον αγανακτισμένο και προδομένο λαό και τους ψηφοφόρους τους, θα επιδράσει στο πόσα και ποια ουσιαστικά μέτρα θα ληφθούν για τα θύματα της πυρκαγιάς, για το αν θα υπάρχει πολιτική πρόληψης.

    Τα προβλήματα των θυμάτων της κολασης της πυρκαγιάς, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, δεν πρόκειται να λυθούν με την φιλανθρωπία, με τα χρήματα των χορηγών -που διεκδίκησαν και πήραν πρόσθετα προνόμια σε βάρος της χρηματοδότησης των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών - δεν θα λυθούν με συναυλίες τύπου Αλ Γκορ, ούτε σηκώνοντας μαύρες σημαίες, αλλά, όπως είπε, "ό,τι ανήκει στο λαό και τη νεολαία πρέπει να αποδίδεται δικαιωματικά από το κράτος και την κυβέρνηση".

    Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι είναι ανεπαρκή και κατώτερα των περιστάσεων και κυρίως δεν είναι μακροπρόθεσμα, γι' αυτό και δεν πρόκειται να αναστρέψουν την αρνητική πορεία στην ύπαιθρο.

    [02] Παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

    Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το μεσημέρι, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ.Αλ. Αλαβάνος.

    Πρόταση δέκα σημείων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές κατάθεσε χθες με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων δηλ. της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και τους καλεί να δεσμευθούν προεκλογικά, ώστε μετεκλογικά να στηριχθούν από όλους.

    Στην επιστολή του ο Α. Αλαβάνος, επιστολή που κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει δεχθεί την πρότασή του, όπως και άλλων, για συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα από τις πυρκαγιές, σε άμεση και μακροπρόθεσμη βάση.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι οι πολίτες της χώρας μας, όμως, ζητούν από τις πολιτικές δυνάμεις, να αρθούν υπεράνω των κομματικών ανταγωνισμών και να δεσμευθούν προεκλογικά στη στήριξη τολμηρών αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που - ανεξαρτήτως από την κυβέρνηση που θα εκλεγεί - θα έχουν μετεκλογικά την στήριξη όλων.

    Οι προτάσεις του κ. Αλαβάνου είναι οι εξής:

    Πρώτο: Στήριξη των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος για την προστασία των δασών. Απόσυρση της πρότασης της ΝΔ για αναθεώρησή τους.

    Δεύτερο: Εφαρμογή, με βάση τις σημερινές συνθήκες, των κεντρικών υποδείξεων του ομόφωνου πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής του 1993, ιδιαίτερα για τη δημιουργία Συντονιστικού Φορέα Δασοπυρόσβεσης.

    Τρίτο: Κατάργηση του Νόμου 2612 του 1998 και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποβαθμίζει την πρόληψη, τη διαχωρίζει από την καταστολή, περιθωριοποιεί την Δασική Υπηρεσία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δασοπυροσβέστες που πρέπει να μονιμοποιηθούν.

    Τέταρτο: Κατάργηση του Νόμου 3208 του 2003 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που οι ρυθμίσεις του κρίνονται συνεχώς αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο Επικρατείας, που ακυρώνει τους υπάρχοντες δασικούς χάρτες και στηρίζει τις ενέργειες για αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.

    Πέμπτο: Άμεση μείωση των κρατικών δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς κατά 25% και μεταφορά των πόρων σε ένα προωθημένο σύστημα υποδομών για την πρόληψη και την δασοπυρόσβεση.

    Έκτο: Κατεπείγον πρόγραμμα, με αίτηση οικονομικής και τεχνικής συνδρομής προς τον ΟΗΕ, την UNESCO, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων, για την αρτιότερη δυνατή αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην Αρχαία Ολυμπία, χώρου που θα ολοκληρωθεί πριν την τελετή της αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

    Έβδομο: Αναθεώρηση όλου του Δβ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπως και των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων, με ένα Ειδικό Πρόγραμμα 2007-2013 για την οικολογική και οικονομική αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, με προτεραιότητα τη δημιουργία συνθηκών για την παραμονή των νέων στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

    Όγδοο: Ίδρυση Υπουργείου Περιβάλλοντος, κατάργηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης όπως συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Ένατο: Κατάργηση των Οικοδομικών Συνεταιρισμών. Απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης.

    Δέκατο: Εθνικοποίηση των δασών, με εν ανάγκη χρήση υποχρεωτικών και οριστικών απαλλοτριώσεων, ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό του δασικού κτηματολογίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 August 2007 - 4:30:22 UTC