Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: «Kάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας»
  • [02] Γ. Παπανδρέου: «Έρχεται η νέα αλλαγή»
  • [03] Αλ.Παπαρήγα:" Δεν είναι παροχές τα ψίχουλα"
  • [04] ΑΛ.Αλαβάνος:"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει τους στόχους του"

  • [01] Κ. Καραμανλής: «Kάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας»

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει στις 10.30 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

    Το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στο Ίλιον, επισκέφθηκε χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και σε δηλώσεις του τόνισε πως η επίσκεψή του συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της μείωσης της ανεργίας από το 11,3%, που παρέλαβε η κυβέρνηση το Μάρτιο του 2004, σε 7,7% φέτος το Μάιο.

    Ο Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για ποσοστό που επί χρόνια φάνταζε ως ανέφικτος στόχος και πρόσθεσε ότι "κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, πετυχαίνουμε αυτά που για τις κυβερνήσεις του χθες ήταν ανέφικτα, ωστόσο δεν μας αρκούν, δεν λέμε ότι λύσαμε το πρόβλημα, δεν είμαστε ικανοποιημένοι".

    Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα είναι ικανοποιημένη όταν στην Ελλάδα, όποιος θέλει να εργαστεί, θα βρίσκει σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία, που να ανταποκρίνεται στις γνώσεις και στις δεξιότητες του καθενός.

    Χαρακτήρισε την ανεργία ως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο, όπως είπε, δεν χωρούν ούτε εφησυχασμοί, ούτε ωραιοποιήσεις, ούτε κομπασμοί και χρειάζεται συνεχής εγρήγορση, επίμονη προσπάθεια, συγκροτημένο σχέδιο, τολμηρές δράσεις και πολιτικές που χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του.

    "Αυτή είναι η δική μας υπεύθυνη πολιτική, με αυτό το τρόπο πετύχαμε να δημιουργήσουμε, μέσα σε μόλις 3,5 χρόνια, 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, στα δε εύκολα μεγάλα λόγια των εκφραστών του χθες, εμείς αντιπαραθέτουμε την αποτελεσματικότητα του έργου μας", ανέφερε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας πως η αντιμετώπιση της ανεργίας άρχισε να γίνεται μέσα από τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και φέρνουν νέες επενδύσεις".

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι "η εκπαίδευση, η ανάπτυξη, η απασχόληση, αυτή είναι η δική μας στρατηγική, αυτό δεσμευτήκαμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε" και τόνισε ότι από το Μάρτιο του 2004 η κυβέρνηση προχώρησε με στοχευμένες παρεμβάσεις για την ένταξη και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

    Ο Κώστας Καραμανλής διευκρίνισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν κυρίως την εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε ανέργου, την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, την επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών, την επιχορήγηση της αυτοαπασχόλησης, την εφαρμογή τοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεων, ιδιαίτερα σε περιοχές που πλήττονται έντονα από την ανεργία, την εφαρμογή προγραμμάτων για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την επιχορήγηση δράσεων για την δημιουργία νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως πέρα από τα προγράμματα που απευθύνονται σε όλους τους ανέργους, εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα για τους νέους και τις άνεργες γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων, με την παροχή υποστηρικτικών συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και την επιδότηση ανέργων γυναικών, που θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή των 121 κέντρων προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ και ευχαρίστησε σχετικώς τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ. Μάλιστα προέβλεψε ότι μέσα στο 2008 με τη διασύνδεση του ΟΑΕΔ με τα ΚΕΠ θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα, καθώς θα προστεθούν 1.000 ακόμα σημεία εξυπηρέτησης.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση καταθέτει στους πολίτες την αλήθεια του έργου της και κάλεσε τους Έλληνες και τις ελληνίδες να αξιολογήσουν όσα η κυβέρνηση έχει πετύχει, λαμβάνοντας υπόψη το τι παρέλαβε και τι αντιμετώπισε.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως στο αποκορύφωμα της Ολυμπιακής προετοιμασίας, η ανεργία βρισκόταν στο 11,3% και επιτεύχθηκε η μείωσή της , ενώ σημείωσε πως "αυτοί που ευθύνονται για την έκρηξη της ανεργίας, σήμερα τολμούν να παριστάνουν τους τιμητές, κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους, επιχειρούν να αλιεύσουν ψήφους, παίζοντας με τη δίκαιη αγωνία των νέων ανθρώπων".

    "Όψιμα ανακαλύπτουν την κοινωνική ευαισθησία και τη γενιά των 700 ευρώ", συμπλήρωσε και τόνισε πως αυτοί είναι που δημιούργησαν τις γενιές των ανέργων, των υπόαμοιβόμενων, που κουκούλωναν τα πραγματικά προβλήματα, που νόθευαν τα στοιχεία για την οικονομία και την ανεργία, που υποθήκευαν το μέλλον του τόπου και των νέων.

    "Εμείς πρώτα και πάνω απ' όλα πολιτευόμαστε με τη γλώσσα της αλήθειας, με την πολιτική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που εφαρμόζουμε και μειώσαμε την ανεργία στο 7,7%", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και με συγκροτημένη στρατηγική απαντά στις ανάγκες του σήμερα και εγγυάται πραγματικά καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

    [02] Γ. Παπανδρέου: «Έρχεται η νέα αλλαγή»

    "Σήμερα μίλησε το Αγρίνιο, μίλησε ο λαός, μίλησε η δημοκρατική πανστρατιά της νίκης, που ξεσηκώνεται σ' ολόκληρη τη χώρα. Οι εκλογές κρίθηκαν. Σε 26 μέρες από σήμερα, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η δεξιά επιστρέφει στη γνωστή της θέση: στην αντιπολίτευση, έρχεται η νέα αλλαγή και από τις 17 του Σεπτέμβρη, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιάνει δουλειά" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά με "οδηγό το ανανεωμένο πρόγραμμά του και τις ιδρυτικές του αξίες για μια Ελλάδα δυνατή, με κοινωνική δικαιοσύνη, σιγουριά, χαμόγελο, προοπτική, ισχυρή θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κύρος στον κόσμο, μια Ελλάδα με εξωστρέφεια και δυναμική".

    "Δεν αποφάσισε ο κ. Καραμανλής τις εκλογές. Η πολιτική του κατέρρευσε, η κυβέρνησή του έπεσε, τώρα πια κανείς δεν τους ακούει και κανείς δεν τους πιστεύει" είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το μόνο σχέδιο της ΝΔ και του κ. Καραμανλή ήταν "πώς να υπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα" και υπογράμμισε ότι "αυτός που μίλησε τότε για επανίδρυση του κράτους βλέπει σήμερα την οργή των πολιτών να φουντώνει από την ανικανότητα, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στην ολιγωρία για την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων".

    "Αυτός που ήρθε τότε με σημαία την πάταξη της διαφθοράς, είναι αυτός που σήμερα σύρεται μέχρι τις εκλογές από το ντόμινο των αποκαλύψεων", είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "αποδείχτηκε ότι και ήξερε και συγκάλυπτε".

    "Στις 13 Αυγούστου πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του πορίσματος που εξέθετε τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Ο μόνος τρόπος για να το σταματήσει ήταν το κλείσιμο της Βουλής γι' αυτό και πήγε σε εκλογές. Στην καθοδική τους πορεία προσπάθησαν να χειραγωγήσουν ακόμα και τη δικαιοσύνη. Δυστυχώς για τη χώρα δικαιωθήκαμε.

    Δικαιωθήκαμε σε ότι λέγαμε από την αρχή για το σκάνδαλο των ομολόγων" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "οι βαλίτσες έχουν ονοματεπώνυμο, έχουν διεύθυνση και μπορούν να τις βρούνε".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε προσωπικές ευθύνες στον κ. Καραμανλή για το "σκάνδαλο των ομολόγων", τόνισε ότι ο ίδιος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε "ηθικό, θεσμικό και πολιτικό χρέος να μιλήσει για το σκάνδαλο" και υπογράμμισε ότι " εάν ο κ. Καραμανλής είχε πάρει τότε άμεσες και καθαρές αποφάσεις, τώρα θα είχε κλείσει πολιτικά το ζήτημα των ομολόγων και η χώρα θα πήγαινε στις εκλογές με διάλογο και αντιπαράθεση για την οικονομία της οικογένειας, την σιγουριά, την παιδεία, το ασφαλιστικό, την δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον".

    Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε στον κ. Καραμανλή ολιγωρία, και προσπάθεια συγκάλυψης προσθέτοντας ότι "ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες ήσαν και είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο".

    Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "αυτός που ήρθε τότε με σημαία μια δήθεν μεταρρύθμιση, αρνήθηκε να ψηφίσει τα τρία νομοσχέδια που μόλις κατέθεσε παρόλο που διέθετε άνετη πλειοψηφία 165 βουλευτών. Αυτός που ζήτησε τότε την ψήφο του ελληνικού λαού για να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, απέτυχε, κορόιδεψε και παρέδωσε το κράτος σε σκοτεινά συμφέροντα".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει σχέδιο για την Ελλάδα και κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν "τι θα γινόταν αν συνέχιζε το καταστροφικό του έργο", κατηγόρησε την ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της και υπογράμμισε ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα πάρει "την λευκή επιταγή που θέλει" επιχειρώντας να υποκλέψει την ψήφο των πολιτών για να θέσει μετά σε εφαρμογή την κρυφή ατζέντα της ΝΔ.

    Αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Καραμανλή, στο Αγρίνιο, στις 12 Δεκεμβρίου 2003, στον Αστακό στις 13 Δεκεμβρίου 2003 και στο Αγρίνιο την 1η Μαρτίου 2004 στις οποίες δεσμεύθηκε να ηγηθεί προσωπικά σε κάθε μάχη για την προώθηση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου στο πλαίσιο της ΕΕ και τον κατηγόρησε ότι "δεν συμμετείχε ποτέ στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες", ενώ και "οι υπουργοί του εγκατέλειψαν την μάχη" με αποτέλεσμα η ελληνική γεωργία να χάσει πάνω από 1,2 δισ. ευρώ καταστρέφοντας τον καπνό, το βαμβάκι, τα ζαχαρότευτλα και τα οπωροκηπευτικά.

    "Διαβεβαίωνε ο κ. Καραμανλής ότι θα ισχύσει το "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" και ότι θα μειώσει το ΦΠΑ και το κόστος του ρεύματος και των καυσίμων. Αλλά ο ΦΠΑ αυξήθηκε στο 19%, η τιμή των καυσίμων 25% και η τιμή ηλεκτρικού ρεύματος 15%" είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ενώ ο κ. Καραμανλής μιλούσε για ανασυγκρότηση και στήριξη του ΕΛΓΑ και καταβολή των αποζημιώσεων μέσα σε ένα τρίμηνο και έντοκα σε περίπτωση καθυστέρησης, "τελικά οι αποζημιώσεις δίνονται μετά από 5-10 μήνες".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, σ' αυτούς που πίστεψαν στο όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου, σε όσους πίστεψαν στον εκσυγχρονισμό της χώρας, στα εκατομμύρια των πολιτών που το εμπιστεύθηκαν το 2004, στους απογοητευμένους από την πολιτική νέους, στους νέους αγρότες, στους εργαζόμενους που νιώθουν ανασφάλεια απέναντι στον ανταγωνισμό, στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, στις μητέρες, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και στους αναποφάσιστους, σε όσους δεν είχαν ζήσει στο παρελθόν τη δεξιά, και σε όσους θυμήθηκαν και πάλι τι σημαίνει δεξιά και τους καλεί να "πάνε μαζί για την νέα αλλαγή".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγγυήθηκε προσωπικά την τήρηση μέχρι κεραίας του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας βασικούς του άξονες όπως η δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, ο τερματισμός της ευνοϊκής φορολόγησης του κεφαλαίου και ο τερματισμός της αύξησης των έμμεσων φόρων, η δημιουργία "καλών δουλειών" για όλους τους Έλληνες, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα με ενισχυμένη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση και ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων συντάξεων και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με το 80% του ΚΠΣ να επενδύεται στην περιφέρεια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση της "Συμβολαιακής Γεωργίας", στην διασφάλιση 950 ευρώ σε κάθε ζευγάρι αγροτών και 550 ευρώ για κάθε μεμονωμένο αγρότη και στην προσωπική του δέσμευση για την Παιδεία.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για στήριξη της οικογένειας, προστασία του περιβάλλοντος, νέο ΕΣΥ και αποκέντρωση του κράτους.

    Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι χρειάζονται νέες υποδομές στις οποίες απέδωσε ιδιαίτερη σημασία με την κατασκευή της Ιονίας Οδού και την δημιουργία και επέκταση των συγκοινωνιακών συνδέσεων, την αξιοποίηση του αεροδρομίου στο Άκτιο για "cargo" μεταφορές, ενώ σε ότι αφορά ειδικά το Πλατυγιάλι είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε δρομολογήσει την ανάδειξή του σε ναυτιλιακό κόμβο, σχεδιασμό που η ΝΔ ακύρωσε και θέλει να κάνει "ανθρακική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Πλατυγιάλι", "έναν σχεδιασμό που εμείς θα σταματήσουμε αμέσως και θα επαναφέρουμε το σχέδιο για να γίνει λιμάνι".

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις κοινωνικές υποδομές του νομού, στην ανάδειξη των ευαίσθητων οικολογικά περιοχών, στην αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου καθώς και στην κατεύθυνση της μεταποίησης και της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών τουριστικής ανάπτυξης και διαμετακομιστικών διευκολύνσεων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι "η μάχη θα είναι σκληρή, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απέναντί της έναν ανίκητο αντίπαλο: την αλήθεια που αποκαλύπτει και θα αποκαλύψει το ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις της εργασίας και της δημιουργίας, την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εκείνων που αδικήθηκαν, αγνοήθηκαν και περιφρονήθηκαν (και) γι' αυτό η δεξιά θα ηττηθεί και γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει" και κάλεσε για νίκη με μεγάλη πλειοψηφία στη νέα Βουλή.

    Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,θα πραγματοποιήσει προεκλογική περιοδεία στην Καρδίτσα.

    [03] Αλ.Παπαρήγα:" Δεν είναι παροχές τα ψίχουλα"

    Την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επισκέπτεται η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κα.Αλέκα Παπαρήγα.Το βράδυ θα περιοδεύσει στη Νέα Ιωνία και τον Περισσό.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ είναι η συμμετοχή λαμπρών αγωνιστών και αγωνιστριών που είναι αφιερωμένοι στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων και της προοδευτικής διανόησης, δήλωσε χθές η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου, τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

    Η κ. Παπαρήγα θα είναι υποψήφια στη Β' περιφέρεια Αθήνας και στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε στις δηλώσεις της ότι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συμμετέχουν επίσης, εκτός από μέλη του κόμματος, φίλοι και οπαδοί συνεργαζόμενοι είτε ως άτομα είτε συνεργαζόμενοι που εκφράζονται από την παρέμβαση αριστερών πολιτών.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι η βασική σύνθεση των ψηφοδελτίων έχει ως γνώρισμα τη συμμετοχή εργατών και εργατριών, μισθωτών, υπαλλήλων και επιστημόνων, που έχουν πάρει ενεργό μέρος στους αγώνες και μάλιστα έχουν τιμηθεί από την ψήφο των εργαζομένων στα συνδικάτα και άλλους φορείς του Κινήματος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το 70% των υποψηφίων είναι εργατοϋπάλληλοι, από τους οποίους το 35% έχουν τελειώσει ΑΕΙ. Το 40,48% όλων των υποψηφίων ανακηρύσσονται για πρώτη φορά.

    Από ηλικιακή πλευρά περίπου 20% είναι κάτω των 35 ετών, το 6,10% είναι αγρότες, το 9% αυτοαπασχολούμενοι, το 7,0% συνταξιούχοι, ηθοποιοί και καλλιτέχνες το 2,20% και η συμμετοχή των γυναικών ανέρχεται στο 23%.

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ενώ στην τελευταία τιμητική θέση τοποθετήθηκε ο Ορέστης Κολοζόφ.

    Επίσης, η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη είναι υποψήφια στην Α' περιφέρεια Αθήνας, όπως και η κ. Λιάνα Κανέλλη, ενώ ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας, όπως και ο τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη μη επίτευξη συνεργασίας με το ΔΗΚΚΙ, η κ Παπαρήγα επανέλαβε τη χθεσινή δήλωσή της, σημειώνοντας ότι με το ΔΗΚΚΙ υπήρχε μια σταθερή συνεργασία για την οποία το ΚΚΕ δεν έχει αλλάξει γνώμη, αλλά δεν υπήρχε γενικότερη πολιτική συνεργασία.

    Επιδιώχθηκε συνεργασία, ξεκινώντας από τα κοινά σημεία, ώστε να γίνουν αργότερα η κατανομές, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το θέμα των ομολόγων, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρόκειται για μεγάλο πολιτικό και κυβερνητικό σκάνδαλο, όμως δεν είναι το μόνο θέμα και για το λόγο αυτό το ΚΚΕ βάζει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

    Σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι είναι πολλά τα θέματα που δεν συζητούνται και στα οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το ΚΚΕ, ωστόσο σημείωσε ότι τυπικά θα έπρεπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να υποβάλει πρώτα την παραίτησή του.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η κ. Παπαρήγα είπε ότι το πρόγραμμα και οι επιλογές των δύο κομμάτων δεν κάνουν απαγορευτική τη μεταξύ τους συνεργασία. Έδαφος υπάρχει, πρόσθεσε, αλλά αυτό δεν είναι καλό για το λαό αλλά για συγκεκριμένα συμφέροντα.

    Ομιλία στη Νίκαια

    Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε κατοίκους της Νίκαιας. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα γιατί, όπως υποστήριξε, υπηρετούν την πλουτοκρατία.

    Παράλληλα, είπε ότι τα δύο κόμματα μαλώνουν για τα αποθεματικά των ταμείων και τα ομόλογα για το ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο ένοχος έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να μην αναφερθούν σε σκάνδαλα όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση και η νομιμοποιημένη κλοπή που όπως είπε που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων.

    Για τις συντάξεις η κ. Παπαρήγα είπε ότι για να έχεις ανθρώπινη σύνταξη πρέπει να έχεις σταθερή σίγουρη δουλειά με υψηλό μισθό, δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία και σύγχρονη στέγη ενώ χαρακτήρισε ως ψίχουλα τις εξαγγελίες για αυξήσεις των συντάξεων τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΠΑΣΟΚ. "Εμείς λέμε ανθρώπινες συντάξεις χωρίς ΕΚΑΣ και παραΕΚΑΣ ", τόνισε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι "δεν είναι παροχές τα ψίχουλα που υπόσχονται αλλά χαστούκι για τους μισθωτούς".

    Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι στόχος των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου είναι να κοντύνουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και να ψηλώσει το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ όχι όπως είπε για να αυξηθούν οι βουλευτικές καρέκλες του αλλά για την ενδυνάμωση του λαού. " Θα είμαστε αντιπολίτευση όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση", τόνισε προσθέτοντας ότι " θα διεκδικήσουμε την εξουσία όταν ο λαός θα γίνει εξουσία", συμπλήρωσε δε ότι τα επόμενα χρόνια θα διαμορφωθούν εκείνες οι δυνάμεις , μέσα από το λαό, με τις οποίες το ΚΚΕ θα μπορεί να διαμορφώσει συμμαχίες για την ανάληψη ευθυνών εξουσίας.

    Η ενίσχυση του ΚΚΕ είπε σημαίνει ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει από καλύτερη θέση τα χειρότερα και για να αρχίσουμε όπως τόνισε να συζητάμε για την ελπίδα μιας άλλης καλύτερης διακυβέρνησης. Είπε ακόμη ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ υπόσχονται απασχόληση και μισθούς αλά δεν μπορούν να το υλοποιήσουν γιατί το κουμάντο το έχει το κεφάλαιο.

    Πρόσθεσε δε ότι καλά είναι να συζητάμε για τον Ζορμπά και το Χηνοφώτη αλλά θα πρέπει να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα του λαού όπως είναι η υγεία, η παιδεία οι συντάξεις, το Κόσοβο, το Αιγαίο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

    Νωρίτερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ περιόδευσε σε γειτονιές της Νίκαιας.

    [04] ΑΛ.Αλαβάνος:"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει τους στόχους του"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέκος Αλαβάνος σήμερα θα πραγματοποιήσει προεκλογική περιοδεία στα Ιωάννινα και την Αρτα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να βάλει υψηλούς στόχους και να τους πετύχει στις επικείμενες εκλογές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, η οποία συζητά την προετοιμασία του κόμματος ενόψει των εκλογών.

    Οι στόχοι τους οποίους έθεσε ο κ. Αλαβάνος είναι τρεις:

    α) να γίνουν οι επικείμενες εκλογές, εκλογές της νέας γενιάς,

    β) να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, όπως συντάξεις, αμοιβές, οικολογικά ζητήματα, η παιδεία, η υγεία κλπ. Στο σημείο αυτό ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας ότι γίνεται μία προσπάθεια, οι εκλογές να κινηθούν μόνο στο πεδίο της διαφθοράς και να μην γίνει συζήτηση για τα άλλα μεγάλα προβλήματα.

    Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι καταδικάζει την τακτική της Νέας Δημοκρατίας στις υποθέσεις των υποκλοπών, των ομολόγων και της υπόθεσης των Πακιστανών, κατηγορώντας την για συγκάλυψη, όπως παλιότερα έκανε και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε χαρακτηριστικά.

    γ) να ηττηθούν οι πολιτικές και οι δυνάμεις του δικομματισμού και αυτές οι εκλογές να γίνουν το κύκνειο άσμα του και ταυτόχρονα να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα μηνύματα που έρχονται απ' όλη την Ελλάδα είναι αισιόδοξα.

    Ο κ. Αλαβάνος έκανε μια αναδρομή στη δράση του Συνασπισμού τα τελευταία 3,5 χρόνια, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις του Συνασπισμού, τονίζοντας ότι πολλές φορές η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα στο άρθρο 16 ήταν καθοριστική.

    Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο γραμματέας του ΣΥΝ Νίκος Χουντής, ο οποίος είπε ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την πρώτη του νίκη, καθώς δεν επηρεάστηκε και δεν αιφνιδιάστηκε από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι επικείμενες εκλογές δεν θα είναι χαλαρές και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να υπάρξει επανάπαυση. Αντίθετα θα είναι μια σκληρή αναμέτρηση και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι νικηφόρο.

    Ο κ. Χουντής τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα θέματα κινητοποιήσεων και ετοιμότητας των οργανώσεων, ενώ, όπως ανακοίνωσε, ήδη έχουν ανακληθεί οι άδειες των στελεχών που απουσίαζαν.

    Τέλος, ο κ. Χουντής εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή ενότητα και συσπείρωση να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορεί και να είναι έκπληξη στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2007 - 6:30:22 UTC