Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: «Καλύπτεται ένα σημαντικό κενό στην πολιτιστική ζωή της χώρας»
  • [02] Γ. Παπανδρέου: "Μαχητές της νέας Αλλαγής"
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: «Όχι στον δικομματισμό»
  • [04] Υποψήφιος και στις Σέρρες ο Α. Αλαβάνος
  • [05] Τρίχρονος έπεσε από τον έβδομο και επέζησε...

  • [01] Κ. Καραμανλής: «Καλύπτεται ένα σημαντικό κενό στην πολιτιστική ζωή της χώρας»

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι, το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας με θέμα τις εκλογές. Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής θα έχει συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη και τον υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα.

    Εξάλλου, την Πέμπτη θα συνέλθει σε κεντρικό αθηναϊκο ξενοδοχείο η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, όπου θα μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ορισμένες από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει το κόμμα στο προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, Αγρίνιο την 1η Σεπτεμβρίου, Λάρισα στις 2 του μηνός, Ηράκλειο στις 10, Θεσσαλονίκη στις 12 και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14.

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.

    Το κτίριο του ΦΙΞ όπου θα στεγαστεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε χθές το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και σε δηλώσεις του υπενθύμισε ότι πριν δύο μήνες υπεγράφη η σχετική σύμβαση και με την ολοκλήρωση των εργασιών σε δύο χρόνια καλύπτεται ένα σημαντικό κενό στην πολιτιστική ζωή της χώρας, αφού, όπως τόνισε, η Αθήνα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα η οποία δεν διέθετε μουσείο για τη σύγχρονη τέχνη.

    Ο Κώστας Καραμανλής επισήμανε πως οι Ελληνες και οι Ελληνίδες θα έχουμε τη χαρά να θαυμάσουμε τεκμήρια του σύγχρονου πολιτισμού, σε ένα χώρο άρτιο και από αισθητικής και από λειτουργικής πλευράς.

    " Η Ελλάδα, με αυτό το μουσείο αλλά και με τις ακαδημίες Τέχνης και τη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή, αποδεικνύει ότι εκλαμβάνει τον πολιτισμό όχι μόνο ως διαχείριση του παρελθόντος, αλλά και ως σύγχρονη δημιουργία που της δίνει δύναμη και παρουσία στο σήμερα και το αύριο", επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

    Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι πολιτισμός και παιδεία είναι τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε στη σύγχρονη εποχή.

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το πάρκο στην Πλατεία Κεραμεικού. Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως με ιδιαίτερη χαρά βρίσκεται σε αυτό τον ελεύθερο χώρο στο κέντρο, στην καρδιά της Αθήνας, τον οποίο όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση αναμόρφωσε σε πάρκο περίπου 10 στρεμμάτων για όλους τους πολίτες της Αθήνας με την πρόβλεψη να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε πως απαλλοτριώθηκε ο χώρος με κόστος 14 εκατομμύρια ευρώ και πως ολοκληρώθηκε η ανάπλαση από την εταιρεία ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων με τη συνεργασία των υπουργείων Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ και του δήμου Αθηναίων.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι διασφαλίστηκε αυτό το πολύ σπουδαίο έργο με πολύ χαμηλό κόστος και με χρήση κυρίως ανακυκλώσιμων υλικών. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο ο χώρος αυτός να ονομαστεί Πάρκο Καλλιτεχνών και να τοποθετηθεί προτομή της Μαρίας Κάλλας " της κορυφαίας αυτής ελληνίδας καλλιτέχνιδας την οποία τιμούμε έχοντας χαρακτηρίσει το 2007 έτος Κάλλας".

    [02] Γ. Παπανδρέου: "Μαχητές της νέας Αλλαγής"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί σήμερα από τις 10 το πρωί τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, τα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ και τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ.

    Από Αύριο ο κ.Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο, την Καρδίτσα, τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη.

    Σε 25 και 1 μέρες η χώρα αλλάζει σελίδα και αρχίζει η αποκατάσταση των αδικιών και η αναδιανομή του εισοδήματος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθές στους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος, τους οποίους αποκάλεσε «μαχητές της νέας Αλλαγής και της νίκης».

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στη μάχη των εκλογών, οδηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι το πρόγραμμά του για το χτίσιμο της κοινωνίας της συνοχής και όχι του κατακερματισμού που επέφερε η ΝΔ.

    Η ΝΔ, τόνισε, φεύγει κάτω από το βάρος των αδιεξόδων της πολιτικής της, τα οποία είχαν αρχίσει να γίνονται αδιέξοδα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Ευτυχώς, πρόσθεσε, το υποτιθέμενο έργο της ΝΔ έμεινε στην μέση και κάλεσε τα στελέχη του να αναλογιστούν τί θα είχε συμβεί αν η κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει το κρυφό της σχέδιο.

    Κατηγόρησε την ΝΔ ότι δεν έχει σχέδιο για το μέλλον, ούτε κατεύθυνση για τη χώρα, γύρισε την Ελλάδα πολύ πίσω και πρόσθεσε ότι κάτω από την κατακραυγή του κόσμου δεν γινόταν να μην συρθεί σε εκλογές ο κ. Κ. Καραμανλής.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό τα οποία, όπως είπε, είναι ερωτήματα του ελληνικού λαού: Πρώτο γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τόλμησε να ανοίξει την Βουλή και να ψηφίσει τα τρία νομοσχέδια με τις υποσχέσεις που ποτέ δεν εκπλήρωσε, ενώ χαρακτήρισε ύβρη προς το λαό να ζητά σήμερα η ΝΔ λευκή επιταγή για τις ψεύτικες υποσχέσεις του 2004. Δεύτερο, γιατί ο πρωθυπουργός και η ΝΔ φοβούνται τις νέες αποκαλύψεις για τα ομόλογα και το πόρισμα Ζορμπά και τρίτο γιατί ο κ. Κ. Καραμανλής που εμφανίστηκε να είναι κατά της διαφθοράς, κρύβει το πόρισμα για το σκάνδαλο των ομολόγων με τις χρυσές προμήθειες και βαλίτσες, που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι υπουργοί του και το οποίο βάζει σε πραγματικό κίνδυνο τις συντάξεις.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε το σύνθημα «Φέρτε πίσω τα λεφτά πριν τις εκλογές», τονίζοντας ότι όχι μόνο τα χρήματα δεν επιστρέφονται, αλλά όσοι είχαν υποσχεθεί την επιστροφή τους σήμερα κρύβονται.

    Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και δεν μπορεί να συντάξει τον προϋπολογισμό του επόμενου, διότι κρύβει σκληρά μέτρα.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι επανέφερε την Ελλάδα των «μπλέ», «πράσινων» και «κόκκινων», όπου οι μέν είναι οι «καλοί» και οι άλλοι τα «μιάσματα».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την εξίσωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τονίζοντας ότι μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχει μεγάλη ουσιαστική και φιλοσοφική διαφορά. Δική μας αποστολή, πρόσθεσε, είναι να υπηρετούμε πάντα τον λαό, αντίθετα με την Δεξιά που έβλεπε πάντα το κράτος ως λάφυρο και το χρησιμοποιούσε για την διευθέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Αυτοί, είπε, τάζουν για να εκβιάσουν την ψήφο των πολιτών, εμείς σε αυτό αντιτάσσουμε το πρόγραμμά μας.

    Για να καταδείξει περισσότερο τις διαφορές των δύο κομμάτων, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στην εξαγγελία από την κυβέρνηση της δωρεάν πρόσβασης στα δορυφορικά προγράμματα της τηλεόρασης στα άτομα με αναπηρία, αντέταξε ότι το ΠΑΣΟΚ τους δίνει πρόσβαση παντού και υπογράμμισε: «Αυτοί θέλουν να τους κλείσουν στα σπίτια τους, εμείς θέλουμε να τους βγάλουμε στη ζωή» και πρόσθεσε ότι το κλείσιμο του πολίτη στο σπίτι και την απομόνωση είναι η μεγαλύτερη απειλή για την δημοκρατία.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανήγαγε τα θέματα της δημοκρατίας σε ένα απο τα κρίσιμα διακυβεύματα των εκλογών και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη για τους δημοκρατικούς θεσμούς και συμβολικά η επέτειος της ίδρυσης του Κινήματος, η 3η Σεπτέμβρη, θα ανακηρυχθεί σε ημέρα δημοκρατίας και συμμετοχής για τη νίκη και τη νέα Αλλαγή στην Ελλάδα.

    Την ημέρα αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμά του, ενώ ανοιχτές για τους πολίτες θα είναι οι οργανώσεις του, με την παρουσία σε αυτές των υποψηφίων βουλευτών.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας της ότι με την πολιτική της έπληξε τους δημοκρατικούς θεσμούς, ότι υπονόμευσε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ότι έπληξε την αξιοκρατία στο Δημόσιο και τα Σώματα Ασφαλείας, κατάργησε την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών με τη "γαλάζια συνέντευξη", υπονόμευσε συστηματικά την ανεξαρτησία και ελευθερία των ΜΜΕ, καταρράκωσε την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού συστήματος και υπονόμευσε την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης.

    Η μάχη των εκλογών, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα ειναι σκληρή και προέβλεψε οτι όσο η δύναμη του ΠΑΣΟΚ αυξάνει και η ΝΔ θα βλέπει ότι χάνει θα αντιδρά λυσσαλέα, μη αποδεχόμενη να χάσει το λάφυρο της εξουσίας.

    Η ΝΔ, πρόσθεσε, θα πολώνει το κλίμα, ενώ στα λόγια θα υποστηρίζει το αντίθετο και θα επιδοθεί σε χτυπήματα κάτω απο τη μέση.

    Η παράταξή μας δεν φοβάται και δεν θα μας λυγίσουν τα χτυπήματα αυτά, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το δικό μας όπλο δεν είναι η λασπολογία,αλλά η αποκάλυψη της αλήθειας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απέναντί της έναν ανίκητο αντίπαλο, την αλήθεια, την οποία, όπως τόνισε, κρύβει και συγκαλύπτει ο κ. Καραμανλής, μέσα από την πόλωση και γιβ αυτό θα ηττηθεί.

    Γιβ αυτό θα νικήσει το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    Το προεκλογικό πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου

    Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί διαδοχικά από τις 10 το πρωί τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, τα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ και τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου από αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιήσει ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο, την Καρδίτσα, τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

    Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση στην Λάρισα, το δε επόμενο τριήμερο θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, θα ακολουθήσει το τυπικό πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου,θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: «Όχι στον δικομματισμό»

    Να "κοντύνει" το ύψος του δικομματισμού στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου καταψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή τόνισε ότι στις εκλογές πρέπει να γίνει κάτι ρεαλιστικό δηλαδή, όπως είπε, να "κοντύνει" το ύψος του δικομματισμού το οποίο ανέφερε ότι είναι τρομερά υψηλό σε σχέση με τις πολιτικές που ασκεί. Πρέπει να καταγραφεί στην κάλπη, τόνισε, η λαϊκή δυσαρέσκεια επισημαίνοντας ότι τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Αντίθετα, επισήμανε, ενισχύοντας με την ψήφο τους το ΚΚΕ αυτό θα τρομάξει και θα ασκήσει πίεση στα κόμματα εξουσίας, στην εργοδοσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Δεν είμαστε κόμμα της μόδας" τόνισε η κ. Παπαρήγα λέγοντας ότι το ΚΚΕ τα τελευταία 17 χρόνια έχει ωριμάσει και αποτελεί εγγύηση για μετά τις εκλογές στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων καθώς, όπως είπε, κατά την επόμενη οκταετία θα γίνει η ταχύρυθμη ολοκλήρωση των αντιδραστικών, όπως τις χαρακτήρισε, μεταρρυθμίσεων.

    Αναφερόμενη στον ΣΥΝ είπε ότι με τα όσα λέει καταδεικνύεται ότι αυτό που επιθυμεί είναι η συμμετοχή του στη διαχείριση της εξουσίας ενώ για το ΛΑΟΣ είπε ότι δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο χαρακτηρίζοντάς το " περίεργο κόμμα".

    Η κ. Παπαρήγα στην ομιλία της αναφέρθηκε και σε μια σειρά από κοινωνικά θέματα όπως την Παιδεία, την Υγεία, τη διαχείριση του περιβάλλοντος επισημαίνοντας ότι τα άλλα κόμματα δεν έχουν στρατηγική κοινωνικής πολιτικής αλλά στόχος τους είναι να εφαρμόσουνε πολιτικές πτωχοκομείου.

    "Η ψήφος πρέπει να έχει μήνυμα"

    Τη σημασία της ψήφου υπέρ του ΚΚΕ και τη σημασία καταδίκης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου.

    Η θέση αυτή αποτυπώνεται και στο κεντρικό σύνθημα του κόμματος, που είναι "Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ". Ταυτόχρονα η κ. Παπαρήγα άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, για τις θέσεις του έναντι του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΛΑΟΣ.

    Στην εισαγωγική της ομιλία η κ. Παπαρήγα είπε ότι ενόψει των εκλογών το θέμα είναι όσο κάτω θα είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ τόσο ψηλά το ΚΚΕ, δηλαδή η δύναμη εκείνη που μπορεί να συμβάλει σε μια συνεπή αντίθεση χωρίς συμβιβασμούς και παζαρέματα.

    Παράλληλα η κ. Παπαρήγα είπε ότι η ψήφος στις εκλογές πρέπει να έχει και νεανικό κριτήριο και μήνυμα, δηλαδή να στραφεί κατά της στρατηγικής των κομμάτων εξουσίας που καταστρέφει νέους ανθρώπους είτε στερώντας το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με υψηλές αμοιβές και δικαιώματα είτε πετώντας έξω από την παραγωγική διαδικασία στην πιο δημιουργική στιγμή της ζωής τους.

    Κριτήριο ψήφου, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, αποτελεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούσαν πότε ο ένας και πότε ο άλλος την τελευταία 20ετία και ιδιαίτερα μετά τη συνθήκη του Μάαστριχ και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

    Και τα δύο κόμματα έχουν κυβερνήσει και ξαναζητούν να κυβερνήσουν. Είναι δοκιμασμένα κόμματα εξουσίας, γιατί έχουν αποδεδειγμένα κοινή γραμμή πλεύσης, που πρέπει να καταδικαστεί.

    Οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ψηφιστεί το ΚΚΕ είναι, όπως τους ανέπτυξε η κ. Παπαρήγα, ότι το ΚΚΕ δεν ανέχθηκε καμία αντιλαϊκή επιλογή, γιατί είπε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, γιατί η δράση του δεν περιορίστηκε σε κεντρικές παρεμβάσεις και γενικές κινητοποιήσεις, αλλά προσπάθησε να συμβάλει στην οργάνωση των εργαζομένων στον τόπο δουλειάς, εκεί που βρίσκεται η βασική επίθεση κατά των εργαζομένων.

    Επίσης, λόγος να ψηφιστεί το ΚΚΕ είναι ότι δεν κλείνει το μάτι σε κανένα από τα δύο κόμματα και δεν μπερδεύει το λαό με συζητήσεις του τύπου ποιο είναι το μικρότερο ή μεγαλύτερο κακό.

    Επίσης, γιατί δεν πειθάρχησε και δεν υπακούει στις απειλές και τις συνταγές της πλουτοκρατίας.

    Η Νέα Δημοκρατία, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, πρέπει να καταδικαστεί ακριβώς γιατί εφάρμοσε το αντιλαϊκό της πρόγραμμα και ζητά νωπή συγκατάθεση και εντολή για να το συνεχίσει. Και το ΠΑΣΟΚ να καταδικαστεί ακριβώς γιατί υπόσχεται και δίνει εγγυήσεις ως και την προσωπική εγγύηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα εφαρμόσει το δικό του αντιλαϊκό πρόγραμμα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που επικρίνει το ΚΚΕ ότι βοηθά τη Νέα Δημοκρατία, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει άλλο τρόπο να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που είναι απογοητευμένοι από την ηγεσία του κόμματος και αντιλαμβάνεται ότι όποιος κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ είναι με τη Νέα Δημοκρατία.

    Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είπε η κ. Παπαρήγα, δεν θέλει να φανεί στον ορίζοντα ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Θέλουν και οι δύο ο λαός να διαλέξει ή ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία. Ο βασιλιάς είναι γυμνός, είπε για τον κ. Παπανδρέου η κ. Παπαρήγα, ενώ αναφερόμενη και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ τα κάλεσε να δηλώσουν ποια θέση του ΚΚΕ υπηρετεί τη δεξιά πολιτική ή να δηλώσουν και τα δύο μεγάλα κόμματα ένα μέτρο που πήραν κατά της πλουτοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής πράξης πραγμάτων.

    Για τον Συνασπισμό είπε ότι το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ότι κάνει ούτε τον αριστερό ούτε τον δεξιό ψάλτη. Ο Συνασπισμός, πρόσθεσε, διατύπωσε αρχικά σύνθημα που ήταν ίδιο με το σύνθημα του ΚΚΕ, δηλαδή ζητούσε ήττα του δικομματισμού και ενίσχυση του Συνασπισμού, στην πορεία όμως το άλλαξε και ζητά ήττα της Νέας Δημοκρατίας και ενίσχυση του Συνασπισμού.

    Αυτό, είπε, αδυνατίζει το ενιαίο μέτωπο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και πηγαίνει στη λογική του μικρότερου κακού. Για τον Συνασπισμό είπε ακόμη ότι δεν είναι συνεπής σε αυτά που λέει ή μάλλον, πρόσθεσε, είναι συνεπής σε αυτά που πιστεύει.

    Για το ΛΑΟΣ είπε ότι είναι ο άγνωστος Χ, ότι δεν έχει τίποτα το προοδευτικό, ότι ψαρεύει σε θολά νερά και ότι ίσως είναι ενταγμένο σε άλλους σχεδιασμούς.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόρισμα Ζορμπά, η κ. Παπαρήγα είπε ότι βεβαίως και το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για το πόρισμα Ζορμπά, γιατί, όπως είπε, θα ήταν μία ευκαιρία για να καταδειχθούν οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, γιατί έχει πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση αυτή η κυβέρνηση, είπε κ. Παπαρήγα.

    Στο σημείο αυτό πρόσθεσε όσο αφορά την πρόωρη διεξαγωγή των εκλογών, ότι έχουμε δει σημεία και τέρατα επί Νέας Δημοκρατίας και διερωτήθηκε: "το πόρισμα Ζορμπά θα περιμέναμε για να μάθουμε τι έγινε ή τι προϋπολογισμούς θα συντάξει η Νέα Δημοκρατία, τους ξέρουμε τους προϋπολογισμούς", πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, και προσωπικότητες που πιθανόν να ενταχθούν σ' αυτά, η κ. Παπαρήγα ανακοίνωσε ότι τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα και θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ενώ όσο αφορά τα λεγόμενα λαμπερά πρόσωπα, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός" και πρόσθεσε ότι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα υπάρχουν λαμπροί αγωνιστές και αγωνίστριες, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ έχει άλλα κριτήρια περί λαμπρότητας.

    Σήμερα η κα.Παπαρήγα θα επισκεφθεί στις 12.00 το μεσημέρι το ξενοδοχείο Νοβοτελ και στις 19.00 το απόγευμα θα περιοδεύσει σε γειτονιές στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    [04] Υποψήφιος και στις Σέρρες ο Α. Αλαβάνος

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέκος Αλαβάνος θα έχει σήμερα συναντήσεις και θα κάνει στις 13.00 το μεσημέρι, δηλώσεις για τις υποψηφιότητες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υποψήφιος βουλευτής και στο νομό Σερρών, εκτός από το Ηράκλειο της Κρήτης, θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στις 8.30μ.μ. στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

    Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε χθές τις Σέρρες και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε επισήμανε πως επέλεξε το Ηράκλειο και τις Σέρρες για να δώσει έμφαση στην περιφέρεια και να ενισχύσει ποσοτικά και ποιοτικά την παρουσία του ΣΥΝ στις συγκεκριμένες περιοχές.

    Σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, παρατήρησε: «Δυστυχώς πρωθυπουργός αυτής της χώρας δεν είναι ο κ. Καραμανλής αλλά ο κ. Λούλης. Μας κυβερνούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά κάνουν ένα μεγάλο λάθος γιατί βλέπουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και όχι τις δυνάμεις της Αριστεράς. Η κυβέρνηση πηγαίνει στις εκλογές με τη συνταγματική αναθεώρηση νεκρή, με τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων της στο καλάθι των αχρήστων».

    Οσον αφορά στην προεκλογική αντιπαράθεση Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου σχολίασε: «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Οι μεγάλες μάχες πάνω σε πολιτικά ζητήματα έγιναν ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον Συνασπισμό».

    Αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της παρουσίας της Αριστεράς, στην αναγκαιότητα ένωσης των δυνάμεων της και απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΝ από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημειώνοντας: «Σε αυτές τις εκλογές αντίπαλος μας είναι οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αν το ΚΚΕ επιλέγει ως αντίπαλό του το Συνασπισμό είναι σε ένα επίπεδο που δεν θα είμαστε παρόντες».

    Πρόσθεσε πως «δεν ανήκουμε στη συντεχνία των μικρών κομμάτων και δεν έχουμε σχέση με το κόμμα των 12 θεών του κ. Καρατζαφέρη, ούτε με τους 12 Αποστόλους του κ. Παπαθεμελή. Επιδίωξη του Συνασπισμού είναι η σαφής ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να πετύχουμε μία κοινοβουλευτική δύναμη που θα ανταποκρίνεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν οι δυνάμεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Ο Συνασπισμός αποτελεί ελπίδα για τη νέα γενιά είναι το αδιέξοδο μιας επαναλαμβανόμενης και στείρας δικομματικής εναλλαγής».

    Για το νομό Σερρών είπε ότι είναι «ευλογημένος», αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως η υψηλή ανεργία των νέων, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.

    Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Αλαβάνος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πρώτη Σερρών.

    Σε ερώτηση γιατί επέλεξε την Πρώτη που είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή απάντησε ότι βρίσκεται στην περιοχή του Παγγαίου όπου ανθίζει η Αριστερά.

    [05] Τρίχρονος έπεσε από τον έβδομο και επέζησε...

    Ενα αγοράκι τριών χρόνων επέζησε μετά την πτώση του από τον έβδομο όροφο κτιρίου στη Σιβηρία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ.

    Το αγόρι ξύπνησε τη νύχτα στο σπίτι του στο Κράσνογιαρσκ και πριν το ακούσουν οι γονείς του ανέβηκε στο ανοικτό παράθυρο της κουζίνας και έπεσε στο κενό. Οι γονείς του κατάλαβαν ώρες μετά ότι έλειπε.

    Την πτώση του ανέκοψε κατάστημα που βρισκόταν δίπλα στην πολυκατοικία.

    Ο μικρός νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2007 - 6:30:25 UTC