Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα»
  • [02] Την Κυριακή συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα»

    «Επιτέλους τέλος! Σε 29 ημέρες η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Στις 17 Σεπτεμβρίου η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιάνει δουλειά. Δεν περισσεύει ούτε ημέρα μετά από τα τέσσερα χαμένα χρόνια της ΝΔ», δήλωσε, απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι "αυτά τα τέσσερα χρόνια γύρισα σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. Στα πρόσωπα των Ελλήνων και των Ελληνίδων είδα την απογοήτευση απο την κυβέρνηση Καραμανλή. Είδα τις προσδοκίες σας να μετατρέπονται σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Στα προσωπά σας είδα την ανασφάλεια που δημιούργησε η κυβέρνηση Καραμανλή,με το εισοδήμά σας να χάνεται απο το υψηλό κόστος ζωής, την ακρίβεια, την ανεργία των νέων, τις συνθήκες δουλειάς, το κόστος της εκπαίδευσης και της υγείας, τα προνόμια για τους λίγους και τα βάρη στους πολλούς».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ότι «στα προσωπά σας είδα την αγανάκτηση για την κυβέρνηση Καραμανλή,που προκάλεσε με την απουσία της Ελλάδας από την διεθνή σκηνή και την ΕΕ,για το πως χειρίστηκε τα ταμεία σας, τα ταμεία των συνταξιούχων και τα δικά σας λεφτά, με το πως χειρίστηκε το μέγα θέμα των υποκλοπών, με το πως επανίδρυσε το πελατειακό και κομματικό κράτος, με την αναξιοκρατία στις προσλήψεις των νέων ανθρώπων,με την απουσία οποιασδήποτε σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος, με την εγκατάλειψη της περιφέρειας και την υπονόμευση, ακόμα, και των δημοκρατικών μας θεσμών».

    Ακόμη σημείωσε πως "στα πρόσωπα των Ελλήνων και των Ελληνίδων και κυρίως των νέων είδα την οργή για την αλαζονεία της κυβέρνησης Καραμανλή, που πλήγωσε την αξιοπρέπεια και το αίσθημα δικαιοσύνης, για την κυβέρνηση που είναι ανίκανη να διαχειριστεί κρίσεις,για τον πρωθυπουργό που παραμένει απών και άφαντος στις κρίσιμες στιγμές» και ανέφερε ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που παρέλαβε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, προοπτικές και το κεκτημένο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά πρόδωσε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, έχασε ιστορικές για την Ελλάδα ευκαιρίες, υπονόμευσε προοπτικές, διέσυρε την χώρα και απογοήτευσε ακόμα και δικούς της ψηφοφόρους».

    Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως "σήμερα φεύγουν επειδή δεν αντέχουν το βάρος της λαϊκής αγανάκτησης, την γενική κατακραυγή και γιατί δεν αντέχουν τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε τον κύκλο της».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα" και τόνισε ότι «οι πολίτες ξέρουν να κρίνουν και να συγκρίνουν και η απάντησή τους είναι ξεκάθαρη: Φτάνει πιά η κοροϊδία, η ανικανότητα και η νοοτροπία του κράτους-λάφυρου. Είναι η ώρα να βαδίσουμε σε έναν άλλο δρόμο,με όραμα και σχέδιο για τη χώρα. Δεσμεύομαι ενώπιόν σας να γυρίσουμε μαζί την καινούργια σελίδα για την Ελλάδα. Να σταματήσουμε τον κατήφορο. Θα είμαι πάντα παρών,θα είμαστε πάντα παρόντες στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών τα οποία είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε".

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "ξεκινάμε με οδηγό το ανανεωμένο μας πρόγραμμα, με αυτοπεποίθηση, με την σιγουριά ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες και προοπτικές, με εμπιστοσύνη στον Ελληνισμό. Ξεκινάμε να κλείσουμε τα ρήγματα της ανισότητας που άνοιξε η κυβέρνηση Καραμανλή, με την δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, να δώσουμε στον Ελληνα πολίτη σιγουριά, ελπίδα και προοπτική. Να διασφαλίσουμε μια ανάπτυξη που σέβεται και στηρίζεται στο περιβάλλον, που υποστηρίζεται από την Παιδεία και ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος».

    Καταλήγοντας ανέφερε ότι "η 16η του Σεπτέμβρη είναι η μέρα της νίκης, η μέρα της νέας αλλαγής. Από τις 17 του Σεπτέμβρη η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιάνει αμέσως δουλειά, μαζί με σας, μαζί με τον έλληνα πολίτη, για μια δίκαιη κοινωνία με ανάπτυξη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά,για μια δυνατή Ελλάδα με φωνή, ταυτότητα και πρωτοβουλίες, μαζί για την νίκη».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη, δήλωσε "σίγουρος για τη νίκη", ενώ απαντώντας σε ερώτηση "αν τα δύο κόμματα ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία" είπε ότι "είναι μια νέα αφετηρία για την Ελλάδα".

    Το πρωί, ο κ.Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο στην κατοικία του στο Ψυχικό, για να τον αποχαιρετήσει ενόψει της αυριανής αναχώρησης του Αρχιεπισκόπου για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε για λίγα λεπτά με τον Αρχιεπίσκοπο και όταν βγήκε έξω είπε ότι του ευχήθηκε καλό ταξίδι και καλή επιστροφή.

    Ο κ. Καραμανλής οδηγείται στις κάλπες «επειδή το επιβάλλουν οι περιστάσεις και μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που δεν είναι ευνοϊκό γιβ αυτόν», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας, προσθέτοντας ότι «κλείνει ως εν παρενθέσει η κυβερνητική θητεία της ΝΔ». Ο κ. Ρέππας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές και θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του το οποίο έχει κοστολογηθεί και είναι έγκυρο και αξιόπιστο.

    «Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή εξαντλήθηκε και τώρα, εγκλωβισμένος στην ίδια την πολιτική του αναγκάζεται να επισπεύσει τις εκλογές, ενώ ως τώρα εμφανιζόταν αφβ υψηλού να επικαλείται την ώρα των εκλογών. Η ώρα των εκλογών έφτασε πριν το καταλάβει ο κ. Καραμανλής» δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Εκλογών του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [02] Την Κυριακή συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή

    Το πρωί της Κυριακής θα συνεδριάσει η πρώτη Διακομματική Επιτροπή, υπό τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, στο υπουργείο Εσωτερικών, μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου.

    Στη διακομματική θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των κομμάτων, προκειμένου να συναποφασίσουν σε θέματα που αφορούν στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, όπως η προβολή των κομμάτων από τα εθνικά ΜΜΕ, το χρόνο εμφάνισης των εκπροσώπων σ' αυτά και γενικότερα θέματα πολιτικής επικοινωνίας.

    Ρόλος της διακομματικής επιτροπής είναι η επιτήρηση του έργου του υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Από τη Δευτέρα αναμένεται η έκδοση αποφάσεων από το υπουργείο Εσωτερικών, που θα αφορούν όλα τα θέματα της προεκλογικής και εκλογικής διαδικασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 August 2007 - 14:30:19 UTC