Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Αλ.Αλαβάνου στο Αίγιο

  • [01] Επίσκεψη Αλ.Αλαβάνου στο Αίγιο

    Στις περιοχές του Αιγίου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Θα υπάρξει επιτήρηση της αστυνομίας για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην πλάζ του Ελληνικού, στον Αγιο Κοσμά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μεταφέροντας το περιεχόμενο επαφών που είχε το κόμμα του με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Δημοσχάκη.

    Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε το Σάββατο την πλαζ του Ελληνικού όπου συναντήθηκε με τον δημαρχο Χρ. Κορτζίδη και στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία «είναι μια μεγάλη κατάκτηση και θα την περιφρουρήσουμε απέναντι στο βασίλειο της νύχτας. Κάποιοι κάποτε είχαν ενοχληθεί που είχα μιλήσει για νονούς και για μαφίες. Τους είδαμε να λειτουργούν εδώ, έξω από την πλαζ του Ελληνικού με τσεκούρια και με ενέργειες βίας ενάντια στην ελεύθερη αυτή παραλία».

    Το ερώτημα το μεγάλο το οποίο υπάρχει είναι, πού είναι το κράτος, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ καθώς, όπως είπε, ήδη υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, ενώ ομόφωνα ο δικηγορικός Σύλλογος παρεμβαίνει και λέει, έχουν δίκιο στο Ελληνικό, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και υπογράμμισε:

    «Την στιγμή που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ξεκινώντας από τα γεγονότα του Ελληνικού, ζητάει έρευνα για όλη την ακτή της Αττικής, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και δυστυχώς η αστυνομία φαίνεται να κάνουν πλάτες στο βασίλειο της νύχτας».

    Ο Συνασπισμός, όπως είπε ο κ. Αλαβάνος ζητάει:

    - Να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες συλλήψεις, όπως τώρα των δύο υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονται στη γενική αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προφυλακισμένοι γιατί βρέθηκαν εδώ χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο,

    - Να αφεθούν ελεύθεροι,

    - Να υπάρχει μια επιτήρηση και μια παρουσία της αστυνομίας που να εγγυάται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για τους πολίτες, και

    - Να πάρει η κυβέρνηση μια σαφή θέση ότι αυτή η παραλία, πρώτη και μετά και άλλες, θα αποδοθεί για διαχείριση και αξιοποίηση στην τοπική Αυτοδιοίκηση, πράγμα το οποίο θα γίνει χωρίς να αναγκάζεται ο πολίτης να πληρώνει μισό μεροκάματο προκειμένου να κάνει το μπάνιο του.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αλαβάνος αποκάλυψε ότι υπήρξε επαφή και με τον αστυνομικό Διευθυντή εδώ και έγινε παρέμβαση από τον ΣΥΝ, προς τον αρχηγό της Αστυνομίας τον κ. Δημοσχάκη. Ο κ. Δημοσχάκης είπε ότι θα υπάρχει επιτήρηση και παρουσία της αστυνομίας για να διαφυλάξει την ελεύθερη πρόσβαση και θα υπάρξει και επαφή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    «Θέλω να ελπίζω ότι αυτά θα γίνουν», κατέληξε ο κ. Αλαβάνος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 August 2007 - 6:30:20 UTC