Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου
  • [02] "Μονά-ζυγά" και στο Πεκίνο

  • [01] Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

    Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Με κάθε μέσο φεύγουν και οι τελευταίοι αναπομείναντες στις μεγάλες πόλεις. Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα λεωφορεία.

    Έκτακτα μέτρα, και με επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερο, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου εφαρμόζει από την Παρασκευή και έως και τις 15 του μήνα η Τροχαίας Αττικής. Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

    Τα μέτρα αφορούν τόσο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας όσο και την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες, στα δίκτυα του λεκανοπέδιου, αλλά και στα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμοί ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο και οι χώροι όπου τελούνται καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις).

    Συνεργεία της Τροχαίας θα διευκολύνουν την κυκλοφορία και θα επιτηρούν για ενδεχόμενες παραβάσεις.

    Παράλληλα, σε όλη την Αττική και επί 24ώρου βάσεως θα συγκροτηθούν συνεργεία ελέγχων τροχονομικών παραβάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και του φωτεινού σηματοδότη καθώς επίσης και στην οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:

    Την Παρασκευή 10-8-2007 και την Τρίτη 14-8-2007 για το ρεύμα εξόδου από 15.00΄ έως 22.00΄ ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

    α)Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο του Ρίου.

    β)Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 371+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

    γ)Στην Εγνατία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο Λαγκαδά μέχρι το χωριό Μεγάλη Βόλβη και από τον ανισόπεδο κόμβο Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.

    δ)Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.

    ε)Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χ.λ.μ.

    στ)Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

    ζ)Στην Επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ρεντίνας (λειτουργική Εγνατία), από το χωριό Μεγάλη Βόλβη μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    Την Κυριακή 12-8-2007 και την Τετάρτη 15-8-2007 για το ρεύμα εισόδου από 15.00΄ έως 23.00΄ ώρας, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

    α)Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

    β)Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 371+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

    γ)Στην Εγνατία Οδό, από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ρεντίνας.

    δ)Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    ε)Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χ.λ.μ. μέχρι την αερογέφυρα Ρυσίου.

    στ)Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

    ζ)Στην Επαρχιακή οδό Ρεντίνας - Λαγκαδά (λειτουργική Εγνατία), από τη διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι το χωριό Μεγάλη Βόλβη.

    Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

    α)Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

    β)Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

    γ)Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα στο τμήμα Κόρινθος (Εξαμίλια) - Ρίο της Ν.Ε.Ο.Α.Κ., στο ρεύμα εξόδου.

    δ)Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

    [02] "Μονά-ζυγά" και στο Πεκίνο

    Οι αρχές του Πεκίνου ετοιμάζονται να δοκιμάσουν κατά πόσο είναι εφικτό να εφαρμοστεί το σύστημα "μονά-ζυγά" για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κινεζική πρωτεύουσα είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση.

    Οπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, από τις 17 ως τις 20 Αυγούστου τα περίπου 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα της πρωτεύουσας θα υποχρεωθούν να κυκλοφορούν εναλλάξ ανάλογα με το αν ο αριθμός κυκλοφορίας τους λήγει σε μονό ή ζυγό νούμερο.

    Εκπρόσωπος της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος του Πεκίνου δήλωσε ότι η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα θα ελέγχεται κατά τις τέσσερις αυτές ημέρες για να διαπιστωθεί εάν εξαφανίζεται ή μειώνεται το νέφος που συχνά "πνίγει" την κινεζική πρωτεπυουσα.

    "Το 2001 όταν κερδίσαμε το δικαίωμα να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες υποσχεθήκαμε ότι η ατμόσφαιρα κατά την περίοδο των Αγώνων θα είναι καλή", δήλωσε ο Ντου Σαοζόνγκ εκπρόσωπος της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος του Πεκίνου.

    Εκτός από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων κατά το δοκιμαστικό τετραήμερο από τις 17 ως τις 30 Αυγούστου οι αρμόδιες αρχές θα αυξήσουν σημαντικά τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό τις ώρες αιχμής, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταβούν στην εργασία τους μισή ώρα νωρίτερα από τη συνηθισμένη, δηλαδή στις 08: και όχι στις 08:30 και τα εμπορικά κέντρα θα καθυστερήσουν την έναρξη της λειτουργίας τους κατά μια ώρα και θα ανοίγουν στις 10:00.

    Η Κίνα γιόρτασε προσθές την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 με φαντασμαγορική τελετή στην ιστορική πλατεία Τιενανμέν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 August 2007 - 4:30:24 UTC