Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου : "Εκλογές, η μόνη λύση"
  • [02] Περιορισμός των δαπανών στα φάρμακα
  • [03] Γκράφιτι για το βιβλίο Γκίνες

  • [01] Γ.Παπανδρέου : "Εκλογές, η μόνη λύση"

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο με την κυβέρνηση της ΝΔ και η κυβέρνηση σε αποσύνθεση,δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου,μετά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση και καθώς οι πολίτες λένε "φτάνει πιά",υπάρχει η επιλογή της ελπίδας,της αξιοπρέπειας και της συγουριάς,που είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για μια δίκαιη κοινωνία,με αναδιανομή του εισοδήματος. Και ανέλαβε προσωπικά τη δέσμευση για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος,ενώ πρόσθεσε ότι "πορευόμαστε με τη γλώσσα της αλήθειας".

    Αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η παροχολογία δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή.

    Και πρόσθεσε ότι οι πολίτες "δεν τους πιστεύουν πιά διότι το 2004 άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν".

    Είναι, ανάφερε επίσης, η κυβέρνηση της αναξιοπιστίας και της κοινωνικής αδικίας,η οποία έχει ως μόνο μέλημα το βόλεμα των δικών της.

    Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών,ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί,από την πίεση της κοινωνίας,τη διάλυση του κράτους και τα οικονομικά αδιέξοδα,να προσέλθει σε εκλογές και τόνισε ότι αυτή είναι η μόνη λύση στα προβλήματα που περιέγραψε.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι "οι εκλογές είναι η μόνη λύση και όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο το καλύτερο".

    Η κυβέρνηση, ανάφερε επίσης ο Γ.Παπανδρέου,έκλεισε τον κύκλο της και η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να περιμένει από μια κυβέρνηση που βρίσκεται μακριά από την κοινωνία και την ελληνική οικογένεια.

    Είναι η ώρα της Ελληνίδας και του Έλληνα,τόνισε ο Παπανδρέου και πρόσθεσε λέγοντας ότι "μαζί θα πάμε μπροστά,μαζί θα ανοίξουμε το δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης,της σιγουριάς και της ανθρωπιάς".

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως αυτή "δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ανθολόγιο ξύλινης συνθηματολογίας".

    Είναι, πρόσθεσε, "μια ακόμη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να ξεφύγει από το παρελθόν του «σκληρού ροκ» και του ανεύθυνου λαϊκισμού".

    Κατανομή αρμοδιοτήτων στα μέλη της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα

    Κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, έγινε στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του οργάνου υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Τον τομέα επικοινωνίας και την καμπάνια του κόμματος ανέλαβαν οι Κώστας Λαλιώτης, Πέτρος Ευθυμίου και Παύλος Γερουλάνος.

    Το βάρος της προγραμματικής και αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης θα σηκώσουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Δημήτρης Ρέππας. Μέρος του βάρους θα σηκώσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος, οι γραμματείς και τα μέλη των Τομέων, καθώς και η πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Μαριλένα Κοππά και ο επικεφαλής της Επιμόρφωσης Αλέξης Κόκκος.

    Τον συντονισμό των οργανωμένων δυνάμεων του Κινήματος θα έχουν οι Θανάσης Τσούρας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο νέος Γενικός Διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Η παρακολούθηση των ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών, η συμπεριφορά του κρατικού μηχανισμού και η εκπροσώπηση στη Διακομματική Επιτροπή, ανατίθενται στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Πετσάλνικο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Αλέκο Παπαδόπουλο και Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

    Τα θέματα που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ θα χειρίζονται οι Κώστας Σκανδαλίδης, Παρασκευάς Αυγερινός και Γιώργος Κίσσονας.

    Τέλος, τα οικονομικά του Κινήματος θα χειρίζονται οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Τηλέμαχος Χυτήρης.

    [02] Περιορισμός των δαπανών στα φάρμακα

    Θέματα σχετικά με τη φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάσθηκαν σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλη Μαγγίνα.

    Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Γιαννόπουλου και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γ. Γιακουμάτου, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Μαμμωνά, του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Γ. Μέργου, του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Λ. Παπαγεωργόπουλου και του Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κ. Κοντού.

    Ο κ.Μαγγίνας, μετά τη σύσκεψη, δήλωσε ότι "πρέπει να βρεθούν μέθοδοι εξορθολογισμού και στον τομέα της Νοσοκομειακής Περίθαλψης και στον τομέα του Φαρμάκου, σε τρόπον ώστε η επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Φορέων να περιοριστεί, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση πόρων για τις καλύτερες υπηρεσίες προς ασφαλισμένους και συνταξιούχους". Η διαπίστωση είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός Ασφαλιστικών Φορέων είναι σήμερα ελλειμματικοί και ότι ένα μεγάλο μέρος των διατιθεμένων πόρων κατευθύνεται στον τομέα Υγείας και στο φάρμακο. "Αυτή είναι μια κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί", τόνισε ο υπουργός.

    Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γιαννόπουλος, από την πλευρά του, ανέφερε κατά την κυβερνητική περίοδο, χάρη στα θαρραλέα μέτρα που ελήφθησαν, για πρώτη φορά υπήρξε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

    ΠΑΣΟΚ: Επικίνδυνη η κυβερνητική πολιτική

    Η πολιτική της κυβέρνησης «αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον των κλάδων υγείας των Ταμείων» δήλωσε ο υπεύθυνος Υγείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, αναφερόμενος στη σύσκεψη του Υπουργείου Απασχόλησης.

    «Οι αρμόδιοι των Υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης - και ειδικά ο υφυπουργός Υγείας- προσπάθησαν σήμερα να μας πείσουν ότι "όλα πάνε καλά" για τους κλάδους υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων» είπε ο κ.Πρωτόπαπας και πρόσθεσε: «Απέκρυψαν όμως το ότι οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξάνονται για το αβ εξάμηνο του 2007 κατά ποσοστό που αρχίζει από 19% (στο ΙΚΑ) και φθάνει μέχρι 40% σε ορισμένα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία. Απέκρυψαν επίσης ότι για το 2005 το έλλειμμα στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ έφθασε στο 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, για το 2006 στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, και το έλλειμμα για το 2007 θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Απέκρυψαν επίσης ότι ο ΟΓΑ αναγκάστηκε να ζητήσει επιπρόσθετα 300 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει άμεσες ανάγκες του κλάδου υγείας του. Δεν απολογήθηκαν επίσης για το ότι επί 8 μήνες δεν κάνουν τίποτα για να εισπράξουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ που με βάση διατάξεις Νόμου τους οφείλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες».

    «Γιβ αυτό και στις εκλογές πρέπει να αποδοκιμαστεί» κατέληξε ο κ.Πρωτόπαπας.

    ΚΚΕ: Πρόσχημα ο εξορθολογισμός των δαπανών

    Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τον εξορθολογισμό των δαπανών, επιχειρεί να περικόψει την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών και να αυξήσει περισσότερο την ήδη μεγάλη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τη σύσκεψη στο υπουργείο Απασχόλησης και τις δηλώσεις του υπουργού Β.Μαγγίνα.

    "Η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι τα διευρυνόμενα ελλείμματα στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οφείλονται στην πολιτική της που έχει παραδώσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη λεηλασία των πολυεθνικών του φαρμάκου και των επιχειρηματιών που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας", τονίζει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους και συνταξιούχους "να διεκδικήσουν σύγχρονες δωρεάν ασφαλιστικές και ιατροφαρμακευτικές παροχές. Δωρεάν φάρμακο χωρίς καμία συμμετοχή των εργαζόμενων και των συνταξιούχων".

    Δήλωση Δ. Στρατούλη

    "Οι ασφαλισμένοι της χώρας μας, παρά το προεκλογικό θέατρο που παίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι απολαμβάνουν τις χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες από τους κλάδους Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων σε όλη την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι πληρώνουν τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές", αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, με αφορμή τη πραγματοποίηση της σύσκεψης του Υπουργείου Απασχόλησης για τις φαρμακευτικές και νοσοκομειακές παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων.

    [03] Γκράφιτι για το βιβλίο Γκίνες

    Το «εισιτήριο» για μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες διεκδικούν 250 νέοι καλλιτέχνες γκράφιτι από την Ιταλία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, οι οποίοι στο πάρκο της σερβικής πόλης Κραγκούγεβατς δημιούργησαν έργο σε καμβά μήκους 605 μέτρων.

    Οι καλλιτέχνες ζωγραφίζοντας σε διάστημα 24 ωρών κατέρριψαν το ρεκόρ που κατείχαν μέχρι σήμερα Νορβηγοί δημιουργοί γκράφιτι με έργο 507 μέτρων.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο Διεθνούς Κατασκήνωσης Φιλίας και το όλο εγχείρημα παρακολούθησε τετραμελής επιτροπή εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας.

    Τμήμα του γκράφιτι και βιντεοσκοπημένη ταινία της εκδήλωσης θα σταλούν στους υπεύθυνους των Ρεκόρ Γκίνες για να επιβεβαιωθεί η κατάρριψη του προηγούμενου ρεκόρ.

    Τα υπόλοιπα τμήματα του γκράφιτι θα πωληθούν με συμβολικό αντίτιμο και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα φροντίδας παιδιών «Μλάντοστ» του Κραγκούγεβατς.

    Οι διοργανωτές - το Κέντρο Νέων και η μη κυβερνητική οργάνωση «KG ju sector» αναμένεται να λάβουν σε δύο μήνες την απάντηση για το αν έγινε αποδεκτό το νέο ρεκόρ.[Φωτο 4940577]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 August 2007 - 6:30:24 UTC