Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: «Σε πολιτικό πανικό η κυβέρνηση»

  • [01] Γ.Παπανδρέου: «Σε πολιτικό πανικό η κυβέρνηση»

    Πολιτικό πανικό με επικίνδυνες διαστάσεις καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για κατήφορο, στον οποίο έχει μπει η Νέα Δημοκρατία και τόνισε ότι σε αυτό τον κατήφορο δεν πρέπει να πάρει μαζί της τη χώρα.

    Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για θεατρική επίδειξη στην Βουλή, με επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέες επιθέσεις του είδους, οι οποίες, όπως είπε, προαναγγέλλονται ήδη ως υπόγειος εκβιασμός.

    Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δεν φοβόμαστε τίποτα. Θέλουμε να έρθουν στο φως όλα για όλους και γι΄αυτό προτείναμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα είναι ανοικτή για όλα τα θέματα.

    Απέναντι στις επιθέσεις αυτές της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, εμείς έχουμε λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη διαφάνεια στο κόμμα, ώστε το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε θέση ηθικής υπεροχής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Για το θέμα αυτό το πολιτικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να εισηγηθεί διεύρυνση των κριτηρίων του "πόθεν έσχες" στην αυριανή συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει το διασυρμό των στελεχών του από τους μηχανισμούς προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας. Εκτίμησε ως δώρο, τους θεατρινισμούς όπως τους χαρακτήρισε, του κ. Καραμανλή στη Βουλή, διότι, όπως είπε, έδωσε τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να αναδείξει στο λαό τις θέσεις του και την πρακτική του για τη διαφάνεια.

    Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε στους μηχανισμούς προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας τη δημιουργία ψευτοδιλημμάτων που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα, αν μιλάει για το πρόγραμμά του ή αν κάνει μόνο αντιπολιτευτική κριτική. Η πολιτική μας, τόνισε, είναι η ανάδειξη του προγράμματός μας και η κριτική μας δεν είναι ούτε σκληρή ούτε ήπια, αλλά υπεύθυνη, δηλαδή αυστηρή. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, το επίπεδο της αντιπαράθεσης το προσδιορίζουν οι πράξεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι κανένας δεν περίμενε σήμερα να συζητούμε για το αδιάβλητο των πανελληνίων εξετάσεων.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "νέο παραμυθάκι της Νέας Δημοκρατίας" αυτό που αναφέρθηκε στον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το ποιοι εμφανίζονται μαζί του στις περιοδείες που πραγματοποιεί και ποιοι όχι. Ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση και στο εσωτερικό του κόμματός του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "είμαστε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα" και πρόσθεσε ότι "η συλλογικότητα είναι η δική μου θέση και άποψη, είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα και όλοι μαζί στη νίκη".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει τις χειρότερες εκδοχές στην αγορά εργασίας, δημιουργώντας ανασφάλεια στους εργαζόμενους, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχει ως προτεραιότητά του την ασφάλεια των εργαζομένων.

    Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί στην εκποίηση δημοσίου πλούτου (π.χ. ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο). Όλα αυτά τόνισε οδηγούν στον αφελληνισμό της οικονομίας με μείζονες επιπτώσεις. Καταλόγισε στην κυβέρνηση πλήρη αδυναμία διαμόρφωσης περιβαλλοντικών πολιτικών, αλλά και πολιτική που απαξιώνει επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ.

    Μιλώντας για το χρόνο των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εμείς δεν προσδιοριζόμαστε από τα εκλογικά σενάρια και δεν μας ενδιαφέρει αν οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο, το Νοέμβριο ή το Μάρτιο. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για εκλογές και έχουμε κτίσει τη δική μας στρατηγική.

    Στις 29 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το εθνικό συμβούλιο του κόμματος, το οποίο θα εγκρίνει τους καταλόγους των υποψηφίων βουλευτών και στις 2 Αυγούστου όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν σε κοινή συνάντηση στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του Κινήματος.

    Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ

    Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συγκροτήθηκε Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα στην οποία συμμετέχουν:

    Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου: Τ. Αντωνίου, Ε. Βενιζέλος, Φ. Γεννηματά, Μ. Δαμανάκη, Α. Διαμαντοπούλου, Π. Ευθυμίου, Μ. Κοππά, Π. Κουκουλόπουλος, Π. Μπεγλίτης, Ν. Μπίστης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Θ. Πάγκαλος, Γ. Παναγιωτακόπουλος, Β. Παπανδρέου, Χ. Παπουτσής, Χ. Πολυζωγόπουλος, Σ. Ράπτη, Κ. Σκανδαλίδης, Σ. Τζουμάκας, Θ. Τσούρας, τα μέλη κα οι συμμετέχοντες στο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο: Δ. Ρέππας, Α. Κακλαμάνης, Χ. Καστανίδης, Α. Λοβέρδος, Α. Παπαδόπουλος, Μ. Παπαϊωάννου, Φ. Πετσάλνικος, Χ. Πρωτόπαπας, Ν. Ρόβλιος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Φλωρίδης, Τ. Χυτήρης καθώς και οι Κ. Λαλιώτης, Π. Αυγερινός, Γ. Κίσσονας, Π. Γερουλάνος και Α. Κόκκος.

    Θα συμμετέχουν επίσης, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και ο υπεύθυνος Νομικής Κάλυψης. Επικεφαλής αναλαμβάνει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 July 2007 - 20:30:20 UTC