Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Χρέος μας προς τις νέες γενιές οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές"

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Χρέος μας προς τις νέες γενιές οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές"

    "Οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές είναι το χρέος μας προς τη χώρα και τις νέες γενιές. Δεν ανακόπτονται, δεν αναστέλλονται, δεν σταματούν" τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά της διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στο 7ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ακολούθως ανέφερε το σχεδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων της νέας τετραετίας.

    "Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται τη νέα τετραετία, με την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος, ιδίως του άρθρου 16 που είχε προτείνει και η αξιωματική αντιπολίτευση. Εδώ ο καθένας αποδεικνύει την αξιοπιστία του", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: "

    "Δεύτερος τομέας είναι η επίλυση του ασφαλιστικού. Τρίτος, η συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Τέταρτος είναι η ολοκλήρωση της διοικητικής μεταρρύθμισης και η διαμόρφωση της νέας διοικητικής δομής του κράτους".

    Είμαστε η παράταξη των μεγάλων επιλογών, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "έχουμε κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στα χρόνια που πέρασαν και έχουμε δημιουργήσει το υπόβαθρο για τη συνέχισή τους".

    Βάλαμε τη χώρα στον κύκλο των αλλαγών. Υπηρετούμε το όραμα μιας ισχυρής πατρίδας στο κέντρο της Ευρώπης, υπηρετούμε το όραμα μιας κοινωνίας συνοχής, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς που κερδίζει το αύριο, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: "Προχωρούμε σταθερά μπροστά. Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά. Για μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα".

    Ξέρουμε ότι υπάρχουν αδυναμίες, ιδίως στον κρατικό μηχανισμό, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε, προχωρούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ακολουθούμε μεταρρυθμιστική στρατηγική με τη στήριξη της κοινωνίας, μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικά αναγκαίες γιατί μόνο έτσι αυξάνεται το παραγόμενο προϊόν και διευρύνεται το κοινωνικό μέρισμα".

    Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση χωρίς να την κατονομάζει. Η πολιτική αδυναμία δεν μπορεί να κατασκευάζει αιτιάσεις και ύβρεις και να οδηγεί στην πόλωση και στο φανατισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, "βλάπτουν και πλήττουν τη δημοκρατία". Ξεκαθάρισε δε, "δεν παίζουμε το παιχνίδι εκείνων που μέσα στην απόγνωση και στην απομόνωσή τους θυσιάζουν το μέλλον του τόπου. Δεν θα περάσει η καταστροφολογία, η συκοφαντία, οι ύβρεις".

    Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι "είμαστε σε μια νέα εποχή που αναζητά νέες ιδέες που δεν χωρά ο φανατισμός. Οι πολίτες απαιτούν προτάσεις, απαιτούν ανταγωνισμό προσφοράς".

    Απευθυνόμενος προς το Σώμα του Συνεδρίου, ο κ. Καραμανλής είπε "σας ζητώ να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι κάνουν λάθος όσοι παραμένουν δεσμώτες του παρελθόντος, όσοι επιχειρούν να πολώσουν και να διχάσουν τους Έλληνες. Όσοι προσπαθούν να συμψηφίσουν τις χθεσινές τους ενοχές με τις σημερινές κραυγές".

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορά στο έργο της κυβέρνησης, ξεκινώντας από τον Απόδημο Ελληνισμό. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε διπλή ιθαγένεια στους πολίτες της Βορείου Ηπείρου και πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει το νομοσχέδιο για το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

    Το νομοσχέδιο, σημείωσε, θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο με τη νέα σύνοδο της Βουλής. Δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση, ούτε άρνηση. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ξεριζωμός και μετανάστευση, εφαρμόζουμε πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας.

    Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τις νέες και τους νέους της παράταξης για την καθοριστική, όπως είπε, συμβολή τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αγωνιστήκατε, τους είπε, και αποδείξατε ότι τα νιάτα δεν συμβιβάζονται με κατεστημένα συμφέροντα. Μαζί, συνέχισε, συνθέσαμε πολιτικές για την Παιδεία, μαζί συνεχίζουμε τη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Για μια Παιδεία που να διασφαλίζει το δικαίωμα στην απασχόληση, που να διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε μια πατρίδα μεγάλων δυνατοτήτων.

    Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την περιφέρεια, είπε ότι "αφήσαμε πίσω την αντίληψη της μιας και της άλλης Ελλάδας, εφαρμόζουμε εθνική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης".

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ακόμα ότι εφαρμόζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων που έχει γνωρίσει η χώρα και το μεγαλύτερο μέρος του αφορά την περιφέρεια.

    Μίλησε για την αγροτική πολιτική λέγοντας ότι ενισχύει τον αγρότη να γίνει σύγχρονος επιχειρηματίας στη γη του, ότι εφαρμόζει στρατηγική για δυναμική αγροτική ανάπτυξη σε μια ελκυστική ύπαιθρο.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, είναι η ανεργία και αιτία του προβλήματος ήταν η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη του παρελθόντος και η καθήλωση των επενδύσεων. Υπηρετούμε, ανέφερε ο κ. Καραμανλής με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις το τρίπτυχο, εκπαίδευση - ανάπτυξη - απασχόληση. Το 2006, συνέχισε, δημιουργήθηκαν 70% περισσότερες επιχειρήσεις από ότι το 2003. Η απασχόληση ξεπέρασε το 61%, η ανεργία μειώθηκε κάτω από το 9%. Η Ελλάδα αλλάζει, τόνισε ο πρωθυπουργός. Δημιουργεί για όλους τους πολίτες.

    Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, είπε ενδεικτικά ότι περιορίστηκαν τα ράντζα στα νοσοκομεία, βγαίνουν πιο γρήγορα οι συντάξεις, εκσυγχρονίστηκε ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών, βελτιώνονται τα μέσα σταθερής τροχιάς, το τραμ κερδίζει το δικό του στοίχημα. Το μετρό της Αθήνας επεκτείνεται, ενώ σύντομα αρχίζει και το μετρό της Θεσσαλονίκης. Έχουμε το χαμηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων χρόνων, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: ακολουθούμε εξωστρεφή, επιθετική, ενεργειακή πολιτική που κάνει τη χώρα μας διεθνή δίαυλο. Αναδεικνύουμε το περιβάλλον σε εθνική υπόθεση.

    Στο επίκεντρο της πολιτικής μας, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, είναι ο άνθρωπος, το κράτος είναι υπηρέτης του πολίτη. Η Ελλάδα κινείται μπροστά, ξέφυγε από το τέλμα και μειώνει τα βάρη του παρελθόντος. Αυξάνει το μέρισμα της κοινωνικής ανάπτυξης.

    Είπε ακόμη, ότι στα προηγούμενα χρόνια καταργήθηκαν οι εισφορές του ΛΑΦΚΑ, αυξήθηκαν οι παροχές του ΕΚΑΣ και του ΟΓΑ, καθιερώνεται κατώτατη εθνική σύνταξη και επεκτείνεται στην επόμενη τετραετία του πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες.

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε όλες και όλους που συμμετείχαν στο διάλογο για το επιτυχημένο συνέδριο του κόμματος και ειδικότερα ευχαρίστησε το γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη για τον οποίο όπως είπε, δίνει επιτυχημένη συνέχεια στο θεσμό.

    Λ. Ζαγορίτης: "Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά"

    Το συνέδριο ήταν η κορύφωση ενός ιδιαίτερα παραγωγικού, ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου που διεξήχθη με τη μεγάλη συμμετοχή, όχι μόνο των στελεχών και μελών του κόμματος, αλλά και χιλιάδων ενεργών πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα.

    Τα παραπάνω τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης κατά το κλείσιμο των εργασιών του 7ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

    Όπως είπε ο κ. Ζαγορίτης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι σύνεδροι μίλησαν για όλα όσα έχουν ήδη γίνει και όπως είπε, έχουν γίνει πολλά και σημαντικά.

    Παράλληλα είπε ότι μίλησαν για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, για τις εκλογικές νίκες της παράταξης στην Αυτοδιοίκηση, στα Επιμελητήρια, στο Συνδικαλισμό και στα Πανεπιστήμια. Επιπλέον πρόσθεσε ότι στο συνέδριο συζητήθηκαν και τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για όλα όσα θα γίνουν στο μέλλον, καταγράφοντας νέες ιδέες και πρωτοποριακές προτάσεις.

    Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές είπε ότι στείλαμε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι η παράταξή μας ατενίζει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση το μέλλον, αποδεικνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατίας είναι ένα κόμμα σύγχρονο, ανοικτό, και δημοκρατικό, με αρχές, αξίες, θέσεις κατεύθυνση και προγραμματικό πλαίσιο λειτουργίας.

    «Είμαστε το κόμμα που μπορεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα και να αναδεικνύει νέα στελέχη», τόνισε και πρόσθεσε «δεν κρατικοποιούμε το κόμμα, δεν κομματικοποιούμε το κράτος. Λειτουργούμε παντού με σύνεση, μέτρο και ευθύνη».

    Τέλος ο κ. Ζαγορίτης ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο συνέδριο λέγοντας ότι «όλες και όλοι μαζί με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δημιουργούμε το μέλλον, την Ελλάδα που πρωταγωνιστεί, προοδεύει και ευημερεί».

    Απ. Σταύρου: "Προσοχή σε όσους κατέχουν καίριες θέσεις"

    Την προσοχή σε όσους βρίσκονται σε καίριες ή απλές θέσεις του κρατικού μηχανισμού επέστησε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Σταύρου, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του 7ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

    Όπως είπε ο κ. Σταύρου «θέλουμε να απευθυνθούμε σε όσους βρίσκονται και έχουν αξιοποιηθεί από την παράταξή μας σε καίριες ή απλές θέσεις του κρατικού μηχανισμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί τίποτε δεν οφείλουν οι πολίτες και να στεναχωριούνται και να απολογούνται για πιθανές πράξεις ή παραλείψεις τους».

    Αναφερόμενος στο συνέδριο είπε ότι αποτελεί κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και είναι ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός, ιδανικό πεδίο διατύπωσης απόψεων, δημιουργικών αντιπαραθέσεων και χώρο ωρίμανσης πολιτικών στρατηγικών και ιδεών.

    Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται με την εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. H Επιτροπή Καταστατικού του συνεδρίου αποδέχθηκε συνθετική πρόταση η οποία θα ισχύσει από τη νεοεκλεγείσα κεντρική επιτροπή και σύμφωνα με αυτή μόνο το 25% των μελών της ΚΕ μπορούν να κατέχουν θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά τη στιγμή της ανάδειξής της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2007 - 14:30:14 UTC