Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Παπαρήγα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [02] Αλαβάνος:"Οχι στην αυτοδυναμία"

  • [01] Επίθεση Παπαρήγα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων θα συναντηθεί στις 12.00 η κ.Αλ.Παπαρήγα. Το βράδυ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Αχτίδα Θριασίου - Μεγαρίδας του ΚΚΕ με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Hρώων στην Ελευσίνα.

    Είναι δυνατό, να συμβεί κάτι καινούργιο και τα δύο μεγάλα κόμματα να αποδειχθούν οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών, τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας χθες σε συγκέντρωση βιομηχανικών εργατών.

    Η κ. Παπαρήγα επέκρινε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι τα υψηλά εκλογικά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων δεν συνιστούν στο σύνολο τους αποδοχή της πολιτικής και πρακτικής τους. Και οι δύο ηγεσίες, πρόσθεσε, το ξέρουν πολύ καλά γι αυτό και έχουν διαμορφώσει πρόγραμμα δήθεν παροχών που το απευθύνουν σε 200 - 300 χιλιάδες ανθρώπους που ζουν εξαθλιωμένοι, ενώ για όλους τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν νέα αφαίμαξη στο εισόδημα, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

    Αυτό, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν μπορεί να συμβεί κάτι καινούργιο, δηλαδή, να αποδειχθούν οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών μετρώντας σημαντικές απώλειες, τις πρώτες μεγάλες απώλειες των τελευταίων 20 χρόνων σε συνδυασμό με την αισθητή αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ. Μπορεί να συμβεί, να μη χαθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια μπροστά στην κάλπη, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

    [02] Αλαβάνος:"Οχι στην αυτοδυναμία"

    "Εμείς, ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, είχαμε αντιταχθεί στους νόμους της Ν.Δ. του 2005 και του 2006 που εντάσσανε τους τραπεζοϋπαλλήλους στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, παραβιάζοντας τις συλλογικές συμβάσεις τους", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του χθες με το ΔΣ των εργαζομένων στην ALPHA BANK.

    Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι αυτοί οι νόμοι ήταν αντισυνταγματικοί και καταδικάστηκαν από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Σημείωσε επίσης ότι στην περίπτωση των τραπεζοϋπαλλήλων της ALPHA BANK, η κυβέρνηση προχώρησε ακόμη παραπέρα. Όχι μόνο αξιοποιεί αυτούς του νόμους, αλλά τους παραβιάζει κιόλας υπέρ της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων, παραβιάζει τις ρυθμίσεις που η ίδια έκανε.

    Έτσι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό, ανατέθηκε η μελέτη σχετικά με τις οφειλές της Τράπεζας στο ΕΤΑΤ. Δεν υπήρξε ενημέρωση των εργαζομένων, δεν αναγνωρίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να κάνουν παρέμβαση σε αυτή την διαδικασία.

    "Πρόκειται για μια σωρεία παρανομιών, που γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης", είπε ο κ. Αλαβάνος και κατέληξε:

    "Εμείς, ο Συνασπισμός θα αντιδράσουμε, θα επανακαταθέσουμε ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας στη Βουλή, θα κάνουμε ότι μπορούμε να μην περάσει η νομοθετική ρύθμιση από το τμήμα διακοπών της Βουλής, το οποίο ειδικεύεται στις βρόμικες δουλειές των κυβερνήσεων. Τρίτον θα φέρουμε άμεσα το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί παραβιάζει, ανάμεσα στα άλλα, τις οδηγίες για το δικαίωμα διαβούλευσης των εργαζομένων και για τα θέματα ανταγωνισμού".

    Σχετικά με το θέμα των ομολόγων ο κ. Αλαβάνος είπε ότι θα περίμενε κανείς ο Πρωθυπουργός να είναι στα δάση και να δίνει σήμερα την πρώτη μάχη για τα θέματα περιβάλλοντος. Αντί γι αυτό, είπε ο κ. Αλαβάνος, ο πρωθυπουργός "βρίσκεται μέσα σε έναν υπόνομο όπου δυστυχώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε έναν πόλεμο λάσπης. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να μπει τέλος. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία. Πρέπει να ανοίξουνε νέες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα φέρουν τα προβλήματα της κοινωνίας, της οικολογίας και της χώρας στο επίκεντρο και όπου η ενωμένη και ριζοσπαστική Αριστερά αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες".

    Επίσης για το θέμα των πυρκαγιών ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι: "επικρατεί ένα πλήρες αλαλούμ στην αντιμετώπιση του θέματος των πυρκαγιών. Έχουμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν τα δάση. Έχουμε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την Πυροσβεστική. Έχουμε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει την ευθύνη της πολιτικής προστασίας. Και τώρα προστίθεται και το Υπουργείο Δημοσίων Έργων για να κάνει την αναδάσωση και αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τη στιγμή, μάλιστα, που το Υπουργείο Δημοσίων Έργων έχει πάρει χρυσό μετάλλιο στις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών οδηγιών της Ε.Ε. Αυτές τις επιδόσεις θα έπρεπε να βλέπει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, αντί να επιτίθεται στον Τύπο, που με βάση ακριβώς αυτά τα στοιχεία κάνει μια θεμελιωμένη κριτική στη δράση του Υπουργείου.

    Εμείς επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για ενιαίο φορέα αντιμετώπισης των πυρκαγιών, σύμφωνα με το διακομματικό πόρισμα της Βουλής που θα συντονίζει, αντί να αποσυντονίζει και να διαλύει, τους διάφορους μηχανισμούς πρόληψης και καταστολής".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 July 2007 - 6:30:20 UTC