Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δορυφορική Τηλεκπαίδευση στο ΑΠΘ

  • [01] Δορυφορική Τηλεκπαίδευση στο ΑΠΘ

    Αίθουσα Δορυφορικής Τηλεκπαίδευσης εγκαινιάστηκε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας σήμερα το πανεπιστήμιο συνδέθηκε και επικοινώνησε με ομάδα του τμήματος Διάσωσης Εργων Τέχνης του πανεπιστημίου Φεζ του Μαρόκου.

    Η αίθουσα, χωρητικότητας 40 ατόμων διαθέτει σύγχρονο σύστημα πολυμέσων για αμφίδρομη επικοινωνία μέσω δορυφόρου ή διαδικτύου και μπορεί να συνδεθεί με απομακρυσμένους τόπους στην Ελλάδα (μέσω link) και στο εξωτερικό.

    Το σύστημα στεγάζεται στο κτίριο της Γεωπονικής Σχολής και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας, ενώ το κόστος του (περίπου 30.000 ευρώ) καλύφθηκε με κονδύλια του ΑΠΘ.

    Στόχος του είναι η παροχή συμβουλών και γνώσεων σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν φορείς και επαγγελματικές ομάδες, η εκπαίδευσή τους, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ επιστημόνων, αλλά και η εκπαίδευση φοιτητών από διδάσκοντες ξένων πανεπιστημίων.

    «Παραδείγματα συνεργασίας μέσω του συστήματος μπορεί να υπάρξουν με τους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας ή τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου, αλλά ακόμη και με το Αγιον Ορος για ζητήματα συντήρησης έργων» ανέφερε χαρακτηριστικά για τις δυνατότητες χρήσης του συστήματος, ο πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής, Νίκος Μισοπολινός.

    Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Αναστάσιος Μάνθος δήλωσε ότι παρέχεται η δυνατότητα της άμεσης επαφής και διάχυσης της γνώσης προς την κοινωνία από επιστημονικά συμβούλια και ομάδες.

    Το ΑΠΘ έχει ήδη συνδεθεί με πανεπιστήμια της Ιορδανίας, της Τουρκίας, της ΠΓΔΜ, της Γαλλίας και του Μαρόκου, ενώ αναμένεται η συνεργασία με πανεπιστήμια της Ιταλίας, με αντικείμενα εκπαίδευσης την διάσωση έργων τέχνης και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την παροχή γεωπονικής εκπαίδευσης και συμβουλών σε παραγωγούς κ.ά.

    Ο εξοπλισμός της αίθουσας περιλαμβάνει κάτοπτρο λήψης και μετάδοσης δορυφορικών σημάτων στο κτίριο του παλιού Χημείου, φορητό σύστημα για εξωτερικές λήψεις, κάμερες, ηχεία και μικρόφωνο, ενώ έχει εξασφαλιστεί δορυφορική σύνδεση από την υπηρεσία Hellas SAT.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 July 2007 - 20:30:19 UTC