Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Παπαρήγα: "Προσπάθεια αρπαγής της ψήφου"
  • [02] Ο Μπράουν νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

  • [01] Αλ.Παπαρήγα: "Προσπάθεια αρπαγής της ψήφου"

    Διμέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε το μεσημέρι από τα Χανιά η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας τα δυο κόμματα για "προσπάθεια αρπαγής της ψήφου του λαού με δήθεν παροχές" τις οποίες χαρακτήρισε προσβλητικές. Ακόμα υποστήριξε πως κάποιοι κύκλοι, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε, ετοιμάζουν μια κατασκευασμένη επίθεση κατά του ΚΚΕ.

    Η κα Παπαρήγα συναντήθηκε με εργαζόμενους σε μεγάλη ξενοδοχειακή επιχείρηση των Χανίων και αμέσως μετά, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι ο προεκλογικός αγώνας που διεξάγεται από τα δύο κόμματα εξουσίας έχει ένα χαρακτηριστικό. Όπως είπε: "Θεωρούν και τα δύο κόμματα δεδομένο το λαό. Δεδομένους τους ψηφοφόρους. Ότι δηλαδή τους έχουν στο χέρι και ότι ο λαός είναι ευχαριστημένος, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση".

    Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, «το μόνο που τους απασχολεί είναι ποιος θα αποσπάσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της πίττας που την θεωρούν φέουδό τους, βάζοντας σε πλειστηριασμό δήθεν παροχές που στην πραγματικότητα είναι ψίχουλα, είναι κοροϊδία, είναι προσβλητικές. Ο ένας πάει να ξεπεράσει τον άλλο σε παροχές προσθέτοντας μισό ευρώ, ένα ευρώ την ημέρα για τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

    Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού που υποφέρουν και νοιώθουν ανασφαλείς για το σήμερα και το αύριο και τόνισε πώς στην μάχη των εκλογών δεν έχει αξία να κριθεί ποιος θα βγει πρώτος και ποιος δεύτερος. «Δεν είναι ποδόσφαιρο η πολιτική ζωή, ούτε μπάσκετ. Ποιος θα βγει πρωταθλητής και ποιος θα είναι δευτεραθλητής. Με τα σημερινά δεδομένα θεωρούμε ότι η εκλογική μάχη πρέπει να αναδείξει πόσο μεγαλύτερο κομμάτι της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι αποφασισμένο να κατακτήσει την μέγιστη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα που θα έλθουν, οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά, είτε είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Και αυτή η ετοιμότητα πρέπει να εκφρασθεί με την καταδικαστική ψήφο στα δύο κόμματα, με το να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερες απώλειες και με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, ως του πιο αποφασιστικού, αταλάντευτου και συνεπούς αντίπαλου των δύο κομμάτων».

    Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους, ζήτησε ένα σύγχρονο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους, με δωρεάν υπηρεσίες υγείας, υψηλές συντάξεις σε συνδυασμό με την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, 60 στους άνδρες και 55 στις γυναίκες. Ακόμα τάχθηκε υπέρ του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας και κατά της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ακόμα ότι το κόμμα της έχει πληροφορίες πως το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται μια κατασκευασμένη επίθεση κατά του ΚΚΕ: «Ετοιμάζεται μια ειδικά επεξεργασμένη επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Μια επίθεση κατασκευασμένη από άλλον, αλλά από άλλον θα πλασαριστεί στην δημοσιότητα. Άλλος κατασκευάζει τα ψέματα, άλλος κατασκευάζει τα στοιχεία και άλλος τα πλασάρει. Και ζητάμε μέχρι να γίνουν οι εκλογές να μας αντιμετωπίσουν όλοι στα ίσα πάνω στις πολιτικές μας θέσεις. Και επιπροσθέτως, νομίζω είναι και περιττό να το πω, δεν μας φοβίζει τίποτα. Δεν μας φοβίζει απολύτως τίποτα. Έχουμε μάθει. Ξέρουμε ότι αυτό που ενοχλεί είναι η πολιτική μας θέση» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ωστόσο η γραμματέας του ΚΚΕ, αν και ερωτήθηκε από δημοσιογράφους δεν απάντησε στο ερώτημα για το ποιοι κύκλοι ετοιμάζουν αυτή την επίθεση. «Ξέρουμε και τον κατασκευαστή και τον πλασιέ» αρκέσθηκε να δηλώσει.

    Τέλος, η κα Παπαρήγα ζήτησε να κλείσει η Αμερικανική βάση της Σούδας αλλά και όλες οι βάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ που υπάρχουν στην Ελλάδα.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη από σήμερα έως και την Παρασκευή.

    Σήμερα το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

    Αύριο θα περιοδεύσει σε Ρέθυμνο και Λασίθι και την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

    [02] Ο Μπράουν νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

    Ο Γκόρντον Μπράουν ανέλαβε σήμερα επισήμως καθήκοντα πρωθυπουργού της Βρετανίας.

    Ο Μπράουν αναχώρησε από το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ του ανέθεσε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης για την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπου διέμενε την τελευταία δεκαετία ο Τόνι Μπλερ.

    Ο Μπράουν αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού του συμβουλίου αύριο, Πέμπτη.

    Το Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έχει πολλές απώλειες και είναι απαραίτητο να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων εάν επιθυμεί να παραμείνει για τέταρτη συνεχή θητεία στη διακυβέρνηση της Βρετανίας.

    Περιμένοντας 10 χρόνια τον Μπλερ να αποχωρήσει, ο Μπράουν πρέπει να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση των Συντηρητικών, να βγει από τη σκιά της ηγεσίας του Μπλερ και να βάλει τη δική του σφραγίδα ως ηγέτης του κόμματος και της βρετανικής κυβέρνησης.

    Στο μεταξύ, ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ αναμένεται να αναλάβει εντός της ημέρας τα καθήκοντά του ως ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 June 2007 - 14:30:23 UTC