Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο κορυφής του ΟΣΕΠ
  • [02] Γ.Παπανδρέου:"Νέα εθνική στρατηγική"
  • [03] Η Αλ.Παπαρήγα με εργαζόμενους για τις εκλογές
  • [04] "Ο ΣΥΝ κινητήρας αλλαγών στο πολιτικό σύστημα"

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο κορυφής του ΟΣΕΠ

    Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), στην Κωνσταντινούπολη, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.

    Πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο κ. Κ.Καραμανλής θα επισκεφθεί το Φανάρι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογάν.

    Τον κ. Καραμανλή συνοδεύουν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσσόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Κατ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογο της Αμντουλάχ Γκιούλ θα έχει και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό θα παρακαθίσει σε γεύμα παρατιθέμενο από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ στο ανάκτορο Τζιραχάν.

    Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Σύνοδο κορυφής του οργανισμού που εορτάζει την 15 επέτειο από την ίδρυσή του.

    Το βράδυ, ο κ. Καραμανλής θα συμμετάσχει σε δείπνο παρατιθέμενο από τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Παλάτι του Ντολμπαχτσε και στην συνεχεία σε νυχτερινό διάπλου του Βοσπόρου.

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και οι πρόεδροι της Αλβανίας και της Ουκρανίας θα είναι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών τους στην εορταστική Σύνοδο Κορυφής.

    Η Σύνοδος που οργανώνεται με το σύνθημα «Ανοίγοντας πανιά για νέους ορίζοντες», αναμένεται να δώσει νέα πνοή και κατεύθυνση στον Οργανισμό που εμπνεύσθηκε και ίδρυσε ο πρόεδρος Τουρκούτ Οζάλ, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΟΣΕΠ, πρέσβης Μουράτ Σουνγκάρ.

    Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκοσμίου οργανισμού Εμπορίου.

    Κ.Καραμανλής: "Καθιέρωση εθνικής σύνταξης

    Την καθιέρωση εθνικής σύνταξης, πάνω από το όριο της φτώχειας, ανακοίνωσε από την Πάτρα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στην προσυνεδριακή διάσκεψη Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

    Συγκεκριμένα ο Κώστας Καραμανλής είπε: «Ολοκληρώνεται η μελέτη για την καθιέρωση -όπως είχα ανακοινώσει από τις 22 Μαρτίου- Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης. Το ύψος της Κατώτατης Εθνικής Σύνταξη θα είναι πάνω από το όριο της φτώχειας. Είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνταξιούχων, που τα εισοδήματά τους είναι σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν, στο επόμενο διάστημα, ανακοινώσεις από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας».

    Επίσης ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται ταυτόχρονα η δημιουργία Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, που θα χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με 2 δις ευρώ, τα επόμενα πέντε χρόνια. «Επιλογή μας είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά. Πιο αναλυτικά, ανέφερε ότι «ενισχύονται τα φτωχά νοικοκυριά, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολίτες που πλήττονται από την ανεργία, αλλά και οι τρίτεκνες οικογένειες».

    Επέκταση πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες.

    Για τις τρίτεκνες οικογένειες ο Πρωθυπουργός είπε ότι «μια σειρά από μέτρα για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες έχουν θεσπιστεί ήδη και εφαρμόζονται». Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, προχωρούμε στην επόμενη μεγάλη κατάκτηση, που είναι η χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος και στις τρίτεκνες οικογένειες. Μέσα στο 2008, η δέσμευσή μας για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες γίνεται - και αυτή - πραγματικότητα. Είναι χρέος κοινωνικής ευθύνης. Είναι ένα ακόμα βήμα συγχρόνου κοινωνικού κράτους, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις ελληνικής οικογένειας».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κώστας Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης σημειώνοντας ότι «οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται με σχέδιο, με πρόγραμμα και όραμα για τον τόπο μας. Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο, για τη νέα προγραμματική περίοδο, έχει ως κεντρικό πυλώνα την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την αξιοποίηση των παραδοσιακών πλεονεκτημάτων της. Το 80% των εθνικών και κοινοτικών πόρων του νέου Πλαισίου κατευθύνονται στην ελληνική περιφέρεια. Αυτό δεν είναι υπόσχεση. Είναι δέσμευση, που γίνεται πράξη. Είναι σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σχέδιο για την Ελλάδα που γίνεται πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, πιο ελκυστική. Σχέδιο για την επένδυση στη Νέα Γνώση, τη συνεχή βελτίωση του αναπτυξιακού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση νέων ευκαιριών δημιουργίας και απασχόλησης. Σχέδιο που αυξάνει τον εθνικό πλούτο και μοιράζει πιο δίκαια το μέρισμα της ανάπτυξης».

    Εν συνεχεία, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στον πολυμέτωπο και αταλάντευτο αγώνα της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «επιλογή μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους. Επιλογή μας είναι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Επιλογή μας είναι νβ αλλάξουμε τα πράγματα. Αυτό είπαμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Τόσο ως τις εκλογές, όσο και μετά από αυτές». Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και πάντα χρειάζεται να ξέρουν όλοι οι πολίτες την αλήθεια. Να ξέρουν πού είμαστε, πού θέλουμε να πάμε και πώς να πάμε».

    Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι «κάποιοι ενοχλούνται όταν ακούν την αλήθεια. Κάποιοι απαιτούν να μη λέμε τίποτε για όλα αυτά. Φοβούνται το παρελθόν τους και προσποιούνται αμνησία. Επιχειρούν να εμφανίσουν το παλιό σαν καινούριο. Να συσκοτίσουν, να παραποιήσουν, να παραμορφώσουν. Να δημιουργήσουν εικόνες «γκρίζου». Συμφωνούν τάχα ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά εναντιώνονται σε όλες. Ματαιοπονούν και το ξέρουν! Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις, γιατί είναι αναγκαίες και παράγουν όφελος για όλους». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «δεν πρόκειται να περάσει η διαστρέβλωση και η παραποίηση, γιατί οι πολίτες ξέρουν την αλήθεια. Δεν πρόκειται να αγνοήσουμε, ούτε τα προβλήματα, ούτε τα αίτιά τους».

    Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «πεμπτουσία της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος» και συνέχισε: «Σκοπός μας είναι η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών, για όλους τους πολίτες: Στη μόρφωση, την επαγγελματική σταδιοδρομία, τη δημιουργία, την πρόοδο. Ακολουθούμε, για το σκοπό αυτό, συγκροτημένη μεταρρυθμιστική στρατηγική, που αποδίδει απτά αποτελέσματα». Στην πορεία αυτή, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, «θέλουμε συμμέτοχους όλους τους πολίτες. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες». Καταλήγοντας, είπε πως «οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι εθνική υπόθεση. Είναι χρέος που ενώνει στον κοινό δρόμο, για ένα εφικτό όραμα. Στο δρόμο της εξέλιξης και της προόδου. Στο δρόμο που οδηγεί σβ ένα ξεκάθαρο στόχο: Καλύτερη ζωή για όλους. Στο δρόμο αυτό, μάς στήριξε και μάς στηρίζει η ισχυρή, η πλατειά κοινωνική συμμαχία των αλλαγών. Μάς στήριξε και μάς στηρίζει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των μεταρρυθμίσεων. Στο δρόμο αυτό συνεχίζουμε, όλοι και όλες μαζί. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Προχωράει μπροστά. Σταθερά με σιγουριά και βεβαιότητα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».

  • Χθες το πρωί ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα έργα που πραγματοποιούνται στην Πάτρα για τη διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού Διακονιάρη.«Εμείς είπαμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα, και αυτό κάνουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Για πολλά χρόνια, είπε ο κ. Καραμανλής, οι κάτοικοι της Πάτρας ζούσαν με τον εφιάλτη του Διακονιάρη: «Ζωές χάθηκαν, τεράστιες υλικές ζημιές προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, οι πολίτες όμως υποσχέσεις άκουγαν, έργα δεν έβλεπαν. Εμείς είπαμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα και αυτό κάνουμε. Το έργο της εκβολής, διευθέτησης και της κάλυψης του Διακονιάρη, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Είναι μάλιστα τμήμα ενός μεγαλύτερου έργου, που αφορά την οδική σύνδεση της ευρείας παράκαμψης της Πάτρας, με την πόλη και το λιμάνι. Ένα πολύ σημαντικό έργο με προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια ευρώ, που θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2008» σημείωσε ο κ. Καραμανλής και τόνισε: «Στο λαϊκισμό, στη διαστρέβλωση, στην ισοπέδωση, εμείς αντιπαραθέτουμε την αλήθεια του έργου μας».

    [02] Γ.Παπανδρέου:"Νέα εθνική στρατηγική"

    Ο ελληνικός λαός θα δώσει εθνική σύνταξη στον κ.Καραμανλή στις ερχόμενες εκλογές ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού.

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου μίλησε απόψε σε μεγάλη συγκέντρωση στο Διδυμότειχο, κλείνοντας με μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα συγκέντρωση την τριήμερη περιοδεία του, κατά μήκος της Εγναντίας, με την οποία θέλησε να δείξει την αντίληψη του οτι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα, αλλά η χώρα αρχίζει απο την περιφέρεια.

    Η συγκέντρωση στο Διδυμότειχο χαρακτηρίσθηκε από τοπικούς παράγοντες ως πολύ μεγάλη και έδωσε την δυνατότητα στον κ.Παπανδρέου να πει οτι "αποτελεί την καλύτερη απάντηση στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ.Καραμανλή".

    Ο κ.Παπανδρέου επέλεξε το ακριτικό Διδυμότειχο για να διατυπώσει τις σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης στην εξωτερική της πολιτική και γενικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες, όπως διαπίστωσε, "έχουν επιδεινωθεί".

    Ο κ.Παπανδρέου κατηγόρησε τον Κ.Καραμανλή οτι εγκατέλειψε την επιθετική πολιτική συνεργασίας που συνοδευόταν με ταυτόχρονη σθεναρή υπεράσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.Επανέλαβε, πάντως, οτι υποστηρίζει με συνέπεια την ευρωπαική προοπτική και την μελλοντική ένταξη της Τουρκίας, τηρουμένων όμως των προϋποθέσεων που θέτει η ΕΕ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην γειτονική χώρα.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε οτι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης αυτής της πολιτικής είναι η αυξημένη ένταση που παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια στις σχέσεις με την Τουρκία,οι αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειες από τους γείτονες,η συνέχιση της αμφισβήτησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η συνέχιση της απειλής της χώρας μας με πόλεμο, η αμφισβήτηση της ελληνικότητας του Αη Στράτη,η ποσοτική αλλά κυρίως ποιοτική αύξηση των παραβιάσεων στο Αιγαίο.Επίσης αναφέρθηκε και στον θάνατο του σημηναγού Κώστα Ηλιάκη.

    Ο κ.Παπανδρέου τόνισε οτι απέναντι σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά, δεν μπορεί να χειρισθεί αποτελεσματικά τα θέματα, δεν ξέρει να δράσει προληπτικά.

    Επανέφερε την πρόταση για νέα εθνική στρατηγική η οποία θα διασφαλίζει τα σύνορα και τα δικαιώματα της Ελλάδας όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες.Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπράγματευτα υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου.

    Ζήτησε απο την Τουρκία να σεβασθεί όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΕ ,την Ελλάδα και την Κύπρο και να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα απο το νησί και επανέλαβε την θέση οτι το Κυπριακό είναι θέμα κατοχής εδάφους ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ, από τουρκικά στρατεύματα .

    Επίσης κάλεσε την διεθνή κοινότητα και την ΕΕ να αναλάβουν πρωτοβουλία για την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων απο την Κύπρο, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα διευκολύνει σημαντικά τη συνολική λύση του πολιτικού προβλήματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ ,των αρχών της ΕΕ και σε πλήρη εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο.

    Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε πάλι στο θέμα των ομολόγων και στις ευθύνες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας οτι "δεν μπορούμε να γυρίσουμε την Ελλάδα πίσω στην αφάνεια όπως επιδιώκει τη Δεξιά". Επίσης, ανέφερε οτι ο πρωθυπουργός "με την στάση του της συγκάλυψης δημιουργεί νέες πολιτικές και ποινικές ευθύνες". Επίσης, τον κατηγόρησε ότι "προσπαθεί ανά την Ελλάδα να ανακαλύψει έργα για να συγκαλύψει τα εγκλήματα της τετραετίας της ΝΔ".

    Ο κ.Παπανδρέου είχε επανειλημμένα διάλογο με το συγκεντρωμένο πλήθος και σε μια απο τις απαντήσεις του προέβλεψε οτι "στο τέλος του χρόνου η στις αρχές του επόμενου θα γίνουμε κυβέρνηση".

    Χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθοδόν προς το Διδυμότειχο, σταμάτησε στις Σάππες. Μιλώντας στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού αναφέρθηκε στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της περιοχής, ενώ αξιολογώντας το έργο της κυβέρνησης, έκανε λόγο "για κυβέρνηση της παρακμής η οποία πρέπει να φύγει".

    Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στους Τοξότες της Ξάνθης

    «Κανένας δεν πιστεύει πια τον κ. Καραμανλή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από τους Τοξότες της Ξάνθης, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, και τη Θράκη. Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους της πόλης, σχολίασε τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την εθνική σύνταξη, λέγοντας πως «αναξιόπιστες ήταν οι δεσμεύσεις του το 2004, αναξιόπιστες είναι και οι υποσχέσεις του σήμερα».

    Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε σήμερα, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, τους φτωχότερους Έλληνες, ενώ στο διάστημα αυτό αφαιρούσε 1,5 δισ ευρώ από τους φτωχότερους μέσω των εμμέσων φόρων και χάριζε ένα δισ ευρώ το χρόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις με την απαλλαγή της φορολογίας.

    Σήμερα πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ο ελληνικός λαός, και αύριο ψηφίζει αξιοπιστία και δίκαιη κοινωνία.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην κεντρική πλατεία της Ελευθερούπολης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «η παρουσία τόσων πολιτών, παρά τον καύσωνα, δείχνει τη βαθιά αγανάκτηση του κόσμου απέναντι στην κοροϊδία της Νέας Δημοκρατίας».

    Κουράστηκαν οι Έλληνες να ακούνε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα είπε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι, η σεμνότητα, η ταπεινότητα και η διαφάνεια είναι λέξεις που δεν τίμησαν και κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό. Κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι σήμερα δεν τολμά να μιλήσει για το εισόδημα του αγρότη, παρά την υπόσχεσή του "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά".

    Αναφερόμενος στην υπόθεση των ομολόγων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρωθυπουργός, παρότι πέρασαν 117 μέρες, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις: «Φοβάται το φως και την αλήθεια, αρνείται την εξεταστική επιτροπή αλλά μιλάει για διαφάνεια».

    Αναφέρθηκε επίσης στον διπλασιασμό των μισθών διοικητών ΔΕΚΟ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «αρνείται» αυξήσεις στις συντάξεις. Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση, αντί να δίνει χρήματα στους αγρότες, τα δίνει για τους αγροφύλακες, τους οποίους χαρακτήρισε νέους κομματάρχες.

    Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία του έργου της Εγνατίας τονίζοντας ότι «τα μεγάλα έργα φέρουν υπογραφή, την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ».

    [03] Η Αλ.Παπαρήγα με εργαζόμενους για τις εκλογές

    Το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ θα επισκεφθεί στις 10.30 το πρωί η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων και θα συναντηθεί με το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου.

    Το απόγευμα στις 19.00, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων από τον κλάδο του εμπορίου, την οποία διοργανώνει η αχτίδα Υπηρεσιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).

    Το δήμο Αρτέμιδος στο νομό Αττικής επισκέφθηκε χθες η γγ του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα, όπου συναντήθηκε με γυναίκες στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου στη Λεωφόρο Βραυρώνος και περιόδευσε στην αγορά.

    Η κα Παπαρήγα αναφερόμενη στη συμφωνία για τη Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη είπε: "Οι διαβουλεύσεις και οι διαξιφισμοί γίνονται όχι για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, αλλά για το πώς η πλουτοκρατία της κάθε χώρας θα μοιράσει την πίτα". "Τα λαϊκά προβλήματα έμειναν έξω από τη συζήτηση", σημείωσε και προέβλεψε ότι όσο διευρύνεται η ΕΕ τόσο θα δημιουργούνται φυγόκεντρες δυνάμεις και προσωρινές συμμαχίες. Τόνισε ότι αυτή η «λυκοφιλία» και η «εσωτερική αντιπαλότητα» πρέπει να αξιοποιηθούν από τα λαϊκά κινήματα . Οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους δεν έχουν κοινά συμφέροντα, κατέληξε.

    [04] "Ο ΣΥΝ κινητήρας αλλαγών στο πολιτικό σύστημα"

    Με το προεδρείο της ΤΕΔΚΝΑ θα συναντηθεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Ως θεατή των εξελίξεων στο διήμερο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, από τον Αγιο Νικόλαο όπου βρέθηκε τη Κυριακή στο πλαίσιο περιοδείας τους.

    «Ενώ εξελισσόταν», είπε, «ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ βλέπαμε χώρες όπως η Πολωνία να θέτει θέματα και να τα κερδίζει, η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής, παίζανε το ρόλο του δημοσιογράφου. Δηλαδή, μας ενημέρωναν, πως πάν οι διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στους άλλους». «Και αναρωτιόμαστε, σε μια τέτοια συνάντηση, η Ελλάδα δεν είχε θέματα να θέσει;» διερωτήθηκε ο κ.Αλαβάνος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έθεσε εκ νέου μια πρόταση του ΣΥΝ για τα δάση, σύμφωνα με την οποία, αφού έχουμε καταστρέψει μεγάλο μέρος των δασών μας, θα μπορούσαμε να προστατέψουμε τα δάση ελιάς που έχουμε εν είδει υποκατάστατου των απωλειών.

    Πριν από συνάντηση που είχε με μέλη και φίλους του κόμματος, ο κ. Αλαβάνος συναντήθηκε με το νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη, τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη και τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λασιθίου Νίκο Τζανόπουλο.

    "θέλουμε μια τέτοια μετεκλογική παρουσία που να αναδειχθούμε σε κινητήρα εκρηκτικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα" τόνισε σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Προσθέτει οτι δεν του λέει τίποτα η ψήφος ελεημοσύνης στον ΣΥΝ, ενω αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει οτι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές. Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα παραιτηθεί απο την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση μη εκλογής του στη βουλή, απαντά...μηστηριωδώς "θα με κρίνουν οι σύντροφοί μου αλλά θα κριθώ και μόνος μου".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 June 2007 - 22:30:22 UTC