Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αριστερά με πιο ουσιαστική παρουσία στη Βουλή»

  • [01] «Αριστερά με πιο ουσιαστική παρουσία στη Βουλή»

    Το νομό Σερρών επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του παραβρέθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Στρυμώνα, στο Νέο Σκοπό, όπου ο δήμαρχος Βασίλης Κετσετζής του παρουσίασε τα προβλήματα του δήμου και τα σχέδια της δημοτικής αρχής. Ο Αλέκος Αλαβάνος δεσμεύτηκε πως θα παρέμβει στο Κοινοβούλιο για την ίδρυση βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή και την ίδρυση Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας, για άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών οι οποίοι του παρέδωσαν δύο υπομνήματα στα οποία γίνεται αναφορά στα δικαιώματα των αγροτών και στις παρεμβάσεις και τα αναγκαία έργα που απαιτούνται, ώστε να παραμείνουν οι νέοι αγρότες στο νομό. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: " τέρμα πια στα αγροτοδικεία, είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική για τους αγρότες".

    Το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Νομαρχιακό Μέγαρο Σερρών καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης στην υπόθεση των ομολόγων λέγοντας πως «από την πρώτη στιγμή έπρεπε να γίνει η διαλεύκανση του σκανδάλου».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Μπους υποστηρίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φέρνει δώρα στα Βαλκάνια αλλά πολλούς τόνους δυναμίτη και αυτό, όπως είπε, φαίνεται από τις θέσεις του ενώ όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν μέσω του ΟΗΕ.

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του είπε ότι η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην ΕΕ σε δαπάνες για τους εξοπλισμούς και τελευταία στις δαπάνες σε παιδεία και κοινωνική προστασία.

    Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και τις σχέσεις των δύο κομμάτων ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στην κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι η αριστερά του παρελθόντος είναι αντιπαθητική και απωθητική για τη νέα γενιά. Σε άλλη ερώτησή για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών απάντησε πως δεν είναι αυτό το θέμα αλλά το θέμα είναι ότι το σύστημα διακυβέρνησης έχει τραυματιστεί οπότε είναι σημαντικό οι εκλογές να βγάλουν μια Αριστερά με πιο ουσιαστική παρουσία μέσα στο Κοινοβούλιο.

    Σε ερώτηση για τα σχόλια που τον εμφανίζουν ως ``τον πιο πλούσιο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου`` ο πρόεδρος του ΣΥΝ απάντησε: «Προέρχομαι από μια αστική οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το σίγουρο είναι ότι θα βγω από την πολιτική με λιγότερες οικονομικές δυνατότητες γιατί επέλεξα το δρόμο της αριστεράς. Πάντως αισθάνομαι ήσυχη τη συνείδησή μου».

    Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρέστη σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακή Συμβουλίου όπου του έγινε ενημέρωση για την πορεία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός ενώ το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 June 2007 - 18:30:19 UTC