Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα ανάπτυξης στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής
  • [02] Γ. Παπανδρέου: «Θα εκσυγχρονίσουμε το ΕΣΥ»

  • [01] Θέματα ανάπτυξης στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής

    Θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης θα εξετάσει η Κυβερνητική Επιτροπή που θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 11.00 το πρωί. Νωρίτερα, ο κ. Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά. Στις 12.50, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Βλαντιμίρ Βορόνιν. Το βράδυ, θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή με Κ.Μητσοτάκη

    Με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αμερικανικές πιέσεις για να λυθεί άμεσα το Σκοπιανό, απάντησε "δεν το κατάλαβα αυτό που λέτε, ούτε αντελήφθην τέτοια πίεση των Αμερικανών. Εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι ότι ο τόπος πλέον προσεγγίζει προς τις εκλογές. Το πότε θα γίνουν θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός".

    Σε άλλη ερώτηση αν θα γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν το γνωρίζει αλλά επανέλαβε ότι όταν μπούμε στο τελευταίο εξάμηνο οι εκλογές παύουν να είναι πρόωρες. Και πρόσθεσε "κατά συνέπεια πηγαίνουμε προς εκλογές, οι οποίες δεν θα βραδύνουν και δεν μπορούν να βραδύνουν περισσότερο της τετραετίας".

    Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ΝΔ προετοιμάζεται και σίγουρα θα κερδίσει και υπογράμμισε, "για να μας εξασφαλίσει τη νίκη φροντίζει ο κ. Παπανδρέου με τις ακρότητες, τις αθλιότητες και τις αγοραίες ύβρεις. Δυστυχώς έχει πέσει πολύ χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής μας ζωής. Εγώ παλιός πολιτικός ανατριχιάζω όταν ακούω αυτά που λέγονται, να βγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να λέει ότι ένα κόμμα με την ιστορία και την προσφορά στον τόπο όπως της ΝΔ έγινε κυβέρνηση για να κλέψει. Αυτό δεν είναι πλέον πολιτική, αυτό ακόμη και για χαμαιτυπείο, ακόμη και για την αγορά είναι ύβρις".

    Ο επίτιμος πρόεδρος εκτίμησε ότι η ΝΔ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και υπογράμμισε όμως ότι οι εκλογές δεν μπορεί να γίνουν με σύνθημα τις παροχές. "Περιθώρια για παροχές δεν υπάρχουν, οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν με σύνθημα μεταρρυθμίσεις. Οι αναγκαίες αλλαγές - έγιναν ορισμένες την πρώτη τετραετία- πρέπει να πραγματοποιηθούν αποφασιστικά και γρήγορα την επόμενη τετραετία. Διότι η ΝΔ δεν πρέπει να πάθει αυτό που έπαθε ο Σημίτης με τη δεύτερη τετραετία. Δεν πρέπει να το πάθει γιατί είναι δικό μας κόμμα και το πονάμε, αλλά κυρίως γιατί ο τόπος δεν έχει καμιά άλλη εφεδρεία. Είναι μονόδρομος. Πρέπει η δεύτερη τετραετία της ΝΔ να είναι πετυχημένη και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.''

    Ο κ. Μητσοτάκης τέλος, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το τί θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν κάνει προφητείες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Συνάντηση με Α.Α.Παπανδρέου

    Με τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ.Α.Παπανδρέου είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής Διεθνούς Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με θέμα τις κλιματολογικές αλλαγές και την ενεργειακή ασφάλεια.

    Ο κ.Α.Παπανδρέου προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στο συνέδριο αυτό το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο κ.Α.Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα η παρουσία όλων των θεσμικών δυνάμεων της χώρας είναι σημαντική".

    Ανέφερε πως ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση και θα παραβρεθεί στο συνέδριο, ενώ προσκλήσεις θα απευθύνει και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα.

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" συνυπέγραψαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος και Σπύρος Νιάρχος.

    Το μνημόνιο προβλέπει την υλοποιήση τριών μεγάλων έργων: Της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Πάρκου, σε έκταση 200 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου στο Δέλτα Φαλήρου. Το Ίδρυμα θα κατασκευάσει και θα εξοπλίσει τις νέες αυτές εγκαταστάσεις και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 300 εκατομ. ευρώ.

    Ο πρωθυπουργός μετά την υπογραφή του μνημονίου δήλωσε ότι "είναι ένα μεγάλο έργο πνοής το οποίο θα λειτουργήσει ως σύγχρονο Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού. Είναι ένα έργο το οποίο προστίθεται στη μακρά σειρά προσφοράς του Ιδρύματος "Σταύρος Σ. Νιάρχος" στον τόπο μας. Ένα έργο το οποίο αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η μακρά παράδοση προσφοράς των επιφανών Ελλήνων ευεργετών, των ανθρώπων που διέθεσαν και διαθέτουν το περίσσευμα της δημιουργικής τους δράσης για το συλλογικό καλό. Πολύ σύντομα, ελπίζω, να έχουμε την ακόμα μεγαλύτερη χαρά να υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση για την έναρξη κατασκευής του έργου".

    Η πρόθεση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει εξ' ολοκλήρου το έργο εκδηλώθηκε στις 16 Μαρτίου 2006, σε συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής του κοινωφελούς Ιδρύματος με τον πρωθυπουργό.

    Στη συνέχεια υπήρξε συνεργασία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με το Ίδρυμα και το δήμο Καλλιθέας για τη χωροθέτηση των έργων και στις 27 Οκτωβρίου 2006 ο κ. Καραμανλής δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος κ. Επ. Φαρμάκη ο οποίος του επέδωσε επιστολή εκ μέρους του Ιδρύματος για τη συνέχισης της διαδικασίας. Έχει προηγηθεί επίσης η εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης με τη συνεργασία του Ιδρύματος και των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών.

    [02] Γ. Παπανδρέου: «Θα εκσυγχρονίσουμε το ΕΣΥ»

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει, στις 10.00 π.μ., το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Στη 1.30 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί στο γραφείο του στην Βουλή, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και στη συνέχεια, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    Στις 5.00 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Bladimir Voronin.

    Το Λαϊκό Νοσοκομείο επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τα μέλη του τομέα Υγείας του κόμματος, επικεφαλής του οποίου είναι ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου Νικόλαο Ξηρογιάννη και τον πρόεδρο των εργαζομένων Τάσο Αντωνόπουλο.

    Ακολούθως, αφού άκουσε τα προβλήματα του προσωπικού δήλωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αναδείξει και να θεραπεύσει τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας και όχι να τα κρύψει κάτω από το χαλί.

    Παράλληλα σημείωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα του ΕΣΥ τα οποία πολλά από αυτά προέρχονται από τα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

    "Εχουμε την πολιτική βούληση να στηρίξουμε και να εκσυγχρονίσουμε το εθνικό σύστημα Υγείας", τόνισε ο κ. Παπανδρέου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χειρίζεται με ελαφρότητα, όπως είπε, τα θέματα υγείας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε στη συνέχεια το πρόγραμμα του κόμματός του για τον τομέα Υγείας και δεσμεύτηκε για ισχυρό και οικονομικά βιώσιμο ΕΣΥ:

    - Αύξηση της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία κατά 1% του ΑΕΠ.

    - Εφαρμογή νέας πολιτικής για την πρόληψη και τη δημόσια υγεία.

    - Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλο το χρόνο.

    - Θέσπιση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας.

    - Ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής φροντίδας και παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας.

    Ταυτόχρονα υποσχέθηκε τη θέσπιση νέου μισθολογίου στο ΕΣΥ, νέο ωράριο των γιατρών και επέκταση των απογευματινών ιατρείων.

    Αναφερόμενος στο θέμα των προμηθειών των νοσοκομείων είπε ότι εδώ και δυο χρόνια γίνονται με απευθείας αναθέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών και δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος προμηθειών, που θα είναι διαφανές και αποκεντρωμένο.

    Από την πλευρά του ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων, επισημαίνοντας κυρίως την έλλειψη προσωπικού και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα το νοσοκομείο για να εξαφανίζονται, όπως είπε,τα ράντζα από τους διαδρόμους και να καθαρίζονται τα πατώματα του νοσοκομείου.

    Ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε και την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

    Απάντηση του υπουργείου Υγείας

    Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσκεψή του στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

    "Για άλλη μια φορά ο κ. Παπανδρέου ομολογεί και αναγνωρίζει τις μεγάλες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση, που βρήκαμε ως κυβέρνηση στο χώρο της υγείας.

    Εάν ωστόσο, είχε ενημερωθεί θα γνώριζε, ότι η κυβέρνηση δίνει τέλος στο κατακερματισμένο, άναρχο, ακατάστατο και διεφθαρμένο τοπίο, που μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ, θεσμοθετώντας με το νέο σύστημα προμηθειών τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και την εξοικονόμηση πόρων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2007 - 4:30:19 UTC