Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα βγαίνει με το σπαθί της από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος»

  • [01] «Η Ελλάδα βγαίνει με το σπαθί της από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος»

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων.

    "Εθνική επιτυχία" χαρακτήρισε την έξοδο από την επιτήρηση ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση. "Η Ελλάδα βγαίνει με το σπαθί της από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος" τόνισε ο κ.Καραμανλής και πρόσθεσε ότι μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού των ομογενών της Αυστραλίας. Το απόγευμα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα μιλήσει στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

    Τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στην Ψυττάλεια επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σουφλιάς, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου ξήρανσης της λυματολάσπης.

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "με το εργοστάσιο ξήρανσης της Ψυττάλειας επιλύουμε οριστικά και με τον πιο ενδεδειγμένο επιστημονικά τρόπο το πρόβλημα διαχείρισης της λυματολάσπης. Είναι σε όλους γνωστή η απαράδεκτη κατάσταση που παραλάβαμε. Η λυματολάσπη που παραγόταν από τα λύματα όλου του λεκανοπεδίου συσσωρευόταν εδώ επειδή ο βιολογικός καθαρισμός δεν περιελάμβανε την απαραίτητη μονάδα ξήρανσης. Είπαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και το αντιμετωπίσαμε. Δεσμευτήκαμε να δώσουμε λύση. Και μέσα μόλις σε τρία χρόνια κάνουμε και αυτή τη δέσμευσή μας πράξη".

    Επισήμανε ακόμα ότι "σήμερα για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε την αξιοπιστία μας. Την θεμελιώδη διαφορά μας με τις κυβερνήσεις του χθες. Αποδεικνύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως όλα τα μεγάλα προβλήματα, έτσι και τα περιβαλλοντικά, δεν τα αντιμετωπίζει στα λόγια αλλά με έργα".

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι'' η κυβέρνηση προχωρά με τους ρυθμούς και την αποτελεσματικότητα που αξιώνει η σοβαρότητα των προβλημάτων και με γνώμονα τα αποτελέσματα που παράγουν οι πολιτικές της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων, όπου και αν ζουν. Με την κοινωνία στο πλευρό της, με τους πολίτες ενεργά συμμέτοχους και συνδιαμορφωτές των πολιτικών της.''

    Αναφερόμενος στα προβλήματα περιβάλλοντος, τόνισε ότι "το περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να διαχειριστεί η γενιά μας. Στην πρόκληση αυτή δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ανταποκριθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι πια με ευχές και προθέσεις, όχι με λόγια, αλλά με έργα που παράγουν απτά αποτελέσματα".

    "Κάποιοι εξαντλούν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον με δηλώσεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Εμείς πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να εργαζόμαστε για το περιβάλλον 365 ημέρες το χρόνο", τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός και η δράση της κυβέρνησης κατευθύνονται μεταξύ άλλων στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων, στην προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην οικολογική διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων".

    Από την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς είπε ότι "εδώ υπήρχε μέχρι χθες και επιτέλους αντιμετωπίστηκε ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα στη χώρα μας, η διαχείριση της λυματολάσπης, που προάγεται από τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων ολόκληρου του λεκανοπεδίου. Ένα πρόβλημα που μας κληροδοτήθηκε και ταλανίζει εδώ και 15 χρόνια τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα των κοντινών δήμων".

    Όπως τόνισε ο κ. Σουφλιάς το 2004 η κυβέρνηση παρέλαβε μία απαράδεκτη και απόλυτα αδιέξοδη κατάσταση, χωρίς εργοστάσιο ξήρανσης με παραγωγή 500 τόνων λυματολάσπης την ημέρα, με 150 χιλιάδες τόνους συσσωρευμένης λυματολάσπης και χωρίς διέξοδο μεταφοράς της λυματολάσπης οπουδήποτε.

    "Υπήρχε κίνδυνος οικολογικής καταστροφής του Σαρωνικού", τόνισε ο κ. Σουφλιάς, προσθέτοντας ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έθεσε ως βασική προτεραιότητα την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στα έργα που υλοποίησε το υπουργείο τα τελευταία τρία χρόνια, με στόχο την εναρμόνιση της Ελλάδας με την κοινοτική νομοθεσία.

    "Πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον", τόνισε ο κ. Σουφλιάς, προσθέτοντας ότι "είναι ευθύνη όλων μας να το παραδώσουμε στα παιδιά μας με λιγότερα τραύματα απ'ότι το παραλάβαμε. Μα περισσότερο απ' όλους σ' αυτή την προσπάθεια την ευθύνη την έχουν οι ηγεσίες πολιτικές, πνευματικές, θρησκευτικές και οικονομικές. Εσείς κύριε πρόεδρε είναι γνωστό σε όλους ότι ανήκετε στην κατηγορία των ηγετών που έχουν ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία".

    Το εργοστάσιο ξεκίνησε την δοκιμαστική λειτουργία την 1η Ιουνίου. Σε πρώτη φάση λειτουργούν οι δύο γραμμές ξήρανσης από τις 4 που διαθέτει συνολικά και μέχρι τέλος Ιουνίου θα επεξεργάζονται ημερησίως 500 τόνους, όσοι δηλαδή είναι η ημερήσια παραγωγή λυματολάσπης στο λεκανοπέδιο.

    Στις αρχές Ιουλίου θα τεθούν σε λειτουργία και οι υπόλοιπες δύο γραμμές ξήρανσης και το εργοστάσιο θα μπορεί σε ημερήσια βάση να ξηραίνει περισσότερους από 750 τόνους λυματολάσπης.

    Στόχος είναι μέσα σε έξι μήνες με το εργοστάσιο ξήρανσης αλλά και με τη μέθοδο της ασβεστοποίησης να εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα της συσσωρευμένης λυματολάσπης που φθάνει σήμερα τους 150 χιλιάδες τόνους.

    Λίγο πριν αποχωρήσουν απο την Ψυττάλεια, ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Σουφλιάς περιηγήθηκαν σε όλες τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και είδαν τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου.

    Δήλωση Α. Λοβέρδου

    "Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του γιορτάζουν δοκιμαστικές λειτουργίες εργοστασίων και τη μελλοντική δήθεν επίλυση του προβλήματος της λυματολάσπης, ενώ έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ παραβίασης των χρονοδιαγραμμάτων, που οι ίδιοι έχουν θέσει για την επίλυση του προβλήματος αυτού", ανέφερε ο υπεύθυνος Δημοσίων Εργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, για το εργοστάσιο αποξήρανσης στην Ψυτάλλεια και το περιβάλλον.

    "Τελικώς, οι κυβερνώντες αντί να προστατεύουν το περιβάλλον επιδίδονται σε αυτοδιαφήμιση, σε διαφήμιση του εαυτού τους ως δήθεν περιβαλλοντιστών", πρόσθεσε ο κ Λοβέρδος.

    Δήλωση Π. Λαφαζάνη

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Καραμανλή και του Γ. Σουφλιά στην Ψυττάλεια δήλωσε: " Αυτή την ώρα, αντί για κυβερνητικές κινήσεις προεκλογικής σκοπιμότητας, περιμένουμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου ξήρανσης και την απορρόφηση της ήδη συσσωρευμένης λυματολάσπης στην Ψυττάλεια".Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, στις 12.00 στο Προεδρικό Μέγαρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 June 2007 - 10:30:15 UTC