Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με θέματα του υπουργείου Οικονομικών
  • [02] Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Τραγωδία στον Λούσιο ποταμό
  • [04] Συνέχεια πανελλαδικών με Αρχαία και Φυσική

  • [01] Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με θέματα του υπουργείου Οικονομικών

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή με θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Βίκτορ Κριστένκο παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα.

    Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αυστραλία

    Ο πρωθυπουργός επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα. Στη διάρκεια της δεκαήμερης περιοδείας του σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Βιετνάμ είχε συναντήσεις με οργανώσεις Ελλήνων ομογενών και συνομιλίες με εκπροσώπους των πολιτικών ηγεσιών της κάθε χώρας. Στην Αυστραλία ο κ. Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζόν Χάουαρντ υπέγραψε συμφωνία για την κοινωνική ασφάλιση.

    [02] Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    «Πραγματική εξουσία στον πολίτη»

    Τη συνεργασία της με την κοινωνία των πολιτών αναπτύσει η Σοσιαλιστική Διεθνής και συνακόλουθα το ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος τους Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε την Παρασκευή στη Γλασκώβη όπου πραγματοποιήθηκε η έβδομη διεθνής συνάντηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, ως επίσημος προσκεκλημένος της συντονίστριας μη κυβερνητικής οργάνωσης "Σίβικους".

    Η κίνηση αυτή του κ.Παπανδρέου και της διεθνούς έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων κινήσεων που είχαν στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων με δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις επιδιώκοντας την πολιτική διεύρυνση της Διεθνούς. Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Παπανδρέου είχε πάρει μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος της Ιταλίας, ενώ ήδη έχουν προωθηθεί σε σημαντικό βαθμό οι σχέσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με το κόμμα του Κογκρέσσου της Ινδίας και το Δημοκρατικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου επιφύλαξε και μια αιχμηρή αναφορά για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως τόνισε η σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υπονομεύει την δημοκρατία με τον τρόπο που υπομόνευε παλαιότερα τον σοσιαλισμό η Σοβιετική Ένωση.

    Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι η συνεργασία των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι αναγκαία για να προωθηθούν αλλαγές στον κόσμο. Μαζί, τόνισε, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ο κ. Παπανδρέου είχε επιλέξει ως τίτλο της ομιλίας του "Σχέσεις κοινωνίας πολιτών με πολιτικά κόμματα-σύμμαχοι η αντίπαλοι".

    Ανέφερε επίσης ότι είναι απαραίτητη η δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών τονίζοντας ότι πρέπει να δώσεις την πραγμαστική εξουσία στον πολίτη για να μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα.

    Αναφέρθηκε και στην εμπειρία του ως υπουργός Εξωτερικών και στο παράδειγμα της συνεργασίας των ελληνικών με τις τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που έδρασε ως καταλύτης στην βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Ανάλογο παράδειγμα υπάρχει και στην Μέση Ανατολή όπου γυναικείες μη κυβερνητικές οργανώσεις συνεργάζονται με αντίστοιχες παλαιστινιακές, ενώ παρόμοιες συνεργασίες έχουν ξεκινήσει και στα Βαλκάνια.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά και στην έκκληση του Ελ Μπαραντέι για ένα κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα εκφράζοντας την αμέριστη προσωπική του υποστήριξη και την υποστήριξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά αποσπώντας και την υποστήριξη των εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων απο 138 χώρες.

    Γενικά στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου επέμεινε πολύ στο ζήτημα της συνεργασίας μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κοινωνίας των πολιτών. Γι' αυτό και το συμβολικό δώρο προς τον Γενικό Γραμματέα της Σίβικους ήταν ένα γλυπτό που παριστάνει δύο χέρια που σφίγγει το ένα το άλλο και συμβολίζει την στενή συνεργασία. Πρόκειται για ένα κυκλαδικό γλυπτό του 4ου π.χ. αιώνα.

    [03] Τραγωδία στον Λούσιο ποταμό

    Ποινική δίωξη σε βάρος δύο ατόμων ασκήθηκε για την τραγωδία στο Λούσιο ποταμό.

    Ειδικότερα, μετά από εισαγγελική εντολή συνελήφθησαν δύο άτομα ως συνιδιοκτήτες της εταιρίας με την επωνυμία "Κ. Χριστόπουλος - Λ. Μωραΐτης, Ειδικός Τουρισμός - Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης" με έδρα την Καρύταινα Αρκαδίας, και άλλο ένα άτομο ως οδηγός της ομάδας πεζοπόρων.

    Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών, από αμέλεια, κατά συρροή.

    Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν 24ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα.

    Οι έρευνες για την ανεύρεση των δύο αγνοουμένων συνεχίζονται

    Κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίζονται οι έρευνες από τις δυνάμεις διάσωσης για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων στο Φαράγγι του Λούσιου ποταμού, καθώς στην περιοχή βρέχει καταρρακτωδώς.

    Στις έρευνες παίρνουν μέρος δυνάμεις της Πυροσβεστικής απ΄όλη την Πελοπόννησο, δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και την Πάτρα και εθελοντικές ομάδες διάσωσης, ενώ συντονίζει το έργο των διασωστών ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παπάς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής κ. Ζώης.

    [04] Συνέχεια πανελλαδικών με Αρχαία και Φυσική

    Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης και της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

    Oι πανελλαδικές εξετάσεις διεξήχθησαν και το Σάββατο χωρίς προβλήματα για πάνω από 90.000 υποψήφιους. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην Ιστορία, στις Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, στη Βιολογία και ένας πολύ μικρός αριθμός υποψηφίων στη Χημεία.

    Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι τα θέματα που μπήκαν σε όλα τα μαθήματα ήταν διατυπωμένα σαφώς και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες σε κανένα μάθημα αλλά και οι καθηγητές επισήμαναν ότι ακόμη και μετρίως προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να αποδώσουν ικανοποιητικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 May 2007 - 22:30:19 UTC