Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Η χώρα χρειάζεται αλλαγές"
  • [02] «Η ΝΔ θα κερδίσει μεγάλη νίκη στις εκλογές»
  • [03] Η Μικρή Γοργόνα ντύθηκε... μουσουλμάνα

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Η χώρα χρειάζεται αλλαγές"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) και σε δηλώσεις του τόνισε πως "αυτό το οποίο εγγυόμαστε και που δεν κατανοεί η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές να γίνουν με το πνεύμα που εκφράστηκε από το συμβούλιο της ΟΚΕ, ότι, δηλαδή, αυτές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο και διαβούλευση".

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου διαβεβαίωσε το νέο προεδρείο της ΟΚΕ ότι "με την κυβέρνησή μας θα είμαστε σε συνεργασία μαζί τους, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με την ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και διαβούλευση που χρειάζεται ο τόπος".

    Εξ άλλου, ο νέος πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για "τις προτεραιότητες μας, που θέτουν ως πρώτο στόχο την συνεννόηση της κοινωνίας και της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας, για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη".

    "Έχουμε", είπε,"πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και θέλουμε να συμπορευθούν όλες οι δημιουργικές και κοινωνικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των λιμναζόντων και διαρκώς διογκούμενων προβλημάτων της χώρας".

    Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των ομολόγων, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι "το θέμα των ομολόγων είναι ένα τμήμα, που αφορά την λειτουργία του ασφαλιστικού ζητήματος της χώρας, το οποίο, βεβαίως, θα μας απασχολήσει σε όλο αυτό το διάλογο,αλλά είναι,επίσης,ένα θέμα της συγκυρίας".

    "Η ΟΚΕ βλέπει τα θέματα πιό μακροπρόθεσμα σε σχέση με το ασφαλιστικό και πώς θα το υποστηρίξουμε έτσι ώστε οι γενιές που έρχονται να έχουν ένα ισχυρό και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΟΚΕ.

    [02] «Η ΝΔ θα κερδίσει μεγάλη νίκη στις εκλογές»

    «Ίσως ο κ.Γ. Παπανδρέου να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επισήμανση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πως «η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να παίξει προεκλογικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα».

    «Η ΝΔ ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση προσέγγισε και προσεγγίζει τα εθνικά θέματα με τη δέουσα σοβαρότητα», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ σε ερώτημα σχετικό με ενδεχόμενες εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ παρέπεμψε σχετικά στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού από το Ζάγκρεμπ.

    Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Γ. Καρατζαφέρη περί προσπαθειών διεμβολισμού του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

    Ο κ. Ρουσόπουλος δεν θέλησε επίσης να κάνει κάποιο σχόλιο απαντώντας σε ερώτηση σχετική με σημερινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κων.Μητσοτάκη για το θέμα της ΠΓΔΜ.

    Εξ άλλου, σε όσους έγραψαν "αυτά τα ευφάνταστα σενάρια" παρέπεμψε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ερώτηση σχετική με δημοσιεύματα, που αποδίδουν στον ίδιο τη «διαρροή» των εκτιμήσεων για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, στη βάση των εξελίξεων για το όνομα της ΠΓΔΜ.

    Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το ΛΑΟΣ, ο εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «η ΝΔ θα κερδίσει μεγάλη νίκη στις εκλογές και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

    [03] Η Μικρή Γοργόνα ντύθηκε... μουσουλμάνα

    Η Μικρή Γοργόνα, το σύμβολο της Κοπεγχάγης, μεταμφιέσθηκε για λίγες ώρες χθες σε μουσουλμάνα, τη στιγμή που ο δημόσιος διάλογος για την ισλαμική μαντίλα αναζωπυρώνεται, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας.

    Ενας περιπατητής ειδοποίησε χθες την αστυνομία κατά τις 05.30 το πρωί όταν αντίκρισε το γνωστό άγαλμα ντυμένο με δύο υφάσματα, κόκκινο και μπορντό, σε μία αυτοσχέδια μουσουλμανικής έμπνευσης ενδυματολογική πρόταση, και με το κεφάλι καλυμμένο με μαντίλα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια.

    Οι αστυνομικοί που έφθασαν επί τόπου αφαίρεσαν τα υφάσματα, για να ξαναδώσουν στη Μικρή Γοργόνα την φυσιολογική της εμφάνιση.

    Το 2004 η Μικρή Γοργόνα είχε και πάλι βρεθεί ντυμένη με μπούρκα και στην κοιλιά της είχε γραφτεί "Η Τουρκία στην ΕΕ;". Πρόσφατα είχε καλυφθεί με κόκκινη μπογιά.

    Η Μικρή Γοργόνα, έργο του Εντβαρντ Ερικσεν, εμπνευσμένο από παραμύθι του Αντερσεν, κρατεί επάνω από τον βράχο της από το 1913 την είσοδο του λιμανιού της Κοπεγχάγης. Εχει ύψος 1,25 μέτρα, βάρος 175 κιλά και από τη δεκαετία του 1960 έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει ανατραπεί, αποκεφαλισθεί και ακρωτηριασθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 May 2007 - 12:30:28 UTC