Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το εμπάργκο πρέπει να αρθεί»
  • [02] Αλαβάνος: Ενίσχυση των αγροτών
  • [03] «Αγώνας για τον παλαιστινιακό λαό»

  • [01] «Το εμπάργκο πρέπει να αρθεί»

    Την άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στον παλαιστινιακό λαό ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και επισήμανε ότι το εμπάργκο πρέπει να αρθεί "για να μην ξαναδούμε έξαρση του εξτρεμισμού στα παλαιστινιακά εδάφη".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πάγια θέση του περί ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας

    Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνες Γιάνσα με τον οποίο συζήτησε για τα θέματα των Βαλκανίων και για την επικείμενη προεδρία της Σλοβενίας στην ΕΈ (2008).

    "Μετά από το γεγονός που προέκυψε, για την ένταξη της Κύπρου στην ευρωζώνη, τόνισα ότι η προεδρία της Σλοβενίας θα πρέπει, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, αλλά με εκείνες και μόνο που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη, να αποδεχθεί την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρωζώνη", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Και πρόσθεσε ότι "δυστυχώς και πάλι, εδώ, όπως και σε άλλα ζητήματα, όπως και για το όνομα της FYROM, η κυβέρνηση της ΝΔ αιφνιδιάστηκε. Φαίνεται ότι, δεν έχει σχέδιο για την εξωτερική πολιτική. Φαίνεται ότι, σχέδιο έχει μόνο για τα ομόλογα".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραθέσει το βράδυ δείπνο στα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τα οποία εξελέγησαν από το πρόσφατο Συνέδριο Επανίδρυσης της Νεολαίας, και στα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) της Νεολαίας.

    [02] Αλαβάνος: Ενίσχυση των αγροτών

    Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για πτώση του εισοδήματος των αγροτών, εγκατάλειψη της παραγωγής, μείωση του αγροτικού πληθυσμού και υποστήριξε ότι χρειάζεται ένα διεκδικητικό πλαίσιο από την Ελλάδα σε επίπεδο ΕΕ, καθώς και κλαδικές πολιτικές, γεωπόνοι και κτηνίατροι δίπλα στους αγρότες, στήριξη και αυτοτέλεια των συνεταιρισμών και αντιμετώπιση των καρτέλ, που δημιουργούν, όπως είπε, αυτή την τεράστια ψαλίδα ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και καταναλωτή.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ακόμη ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση των νέων αγροτών, των αγροτών που δουλεύουν στις βιολογικές καλλιέργειες, καθώς και ενίσχυση και έλεγχος όσων κάνουν προσπάθειες για συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, δηλαδή μια σειρά πράγματα που δυστυχώς, όπως ανέφερε, η σημερινή κυβέρνηση δεν τα δίνει.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζ. Καραμίχας, δήλωσε: «Το εισόδημα των αγροτών, οι μεγάλες αλλαγές που συζητούνται στην ΕΕ και που έρχονται, τα ζητήματα της αγοράς, η ψαλίδα τιμών, η γραφειοκρατία που λειτουργεί στον τομέα της γεωργίας, ήταν τα ζητήματα που, κατά κύριο λόγο, μας απασχόλησαν στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. πρόεδρο του ΣΥΝ. Και, βεβαίως, και τα προβλήματα των συνεταιριστικών οργανώσεων, τον ρόλο που θα πρέπει να παίξουν πλέον σε μιαν άλλη οικονομία και σε μιαν άλλη εποχή που ζούμε».

    Για τα ασφαλιστικά Ταμεία

    «Δεν μπορεί, κατά τη γνώμη μας, ο κ. Πρωθυπουργός να βγάζει ομιλίες για τους δημόσιους πόρους και να μην μιλάει καθόλου, ούτε καν μια αναφορά, στην κατασπατάληση των πόρων των ασφαλιστικών Ταμείων», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος και προσθεσε:

    «Εμείς ζητάμε να δοθούν όλες -όχι μία- όλες οι συμβάσεις στη δημοσιότητα. Έχει κάνει σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γ. Δραγασάκης στη Βουλή. Και ζητάμε, φυσικά, να επιστραφούν όλα τα χρήματα τα οποία έχουν κλαπεί από τα Ταμεία. Επίσης περιμένουμε απάντηση από τον πρωθυπουργό στο αίτημά μας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

    Συνάντηση με τον Μ. Αμπάς

    Ο Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

    Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε πως εξέφρασε στον κ. Αμπάς τη στήριξή του στην προσπάθεια να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό.

    "Θεωρούμε σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να μην δέχεται επιρροές από τις ΗΠΑ, ειδικά στο θέμα της άμεσης διακοπής του οικονομικού αποκλεισμού της Παλαιστίνης, που ουσιαστικά δημιουργεί ένα θερμοκήπιο βίας. Αντίθετα, πρέπει να συμβάλλει ενεργά σε μια διαφορετική από τις ΗΠΑ, ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα επιδιώξει, με πολιτικά μέσα, γρήγορη επίλυση του παλαιστινιακού, ώστε να συνυπάρξουν τα δύο κράτη, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, στα προ του 1967 σύνορα, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ", πρόσθεσε.

    [03] «Αγώνας για τον παλαιστινιακό λαό»

    Την αποφασιστικότητα του ΚΚΕ να συνεχίσει τον αγώνα υπέρ του παλαιστινιακού λαού "έχοντας επίγνωση ότι τα τελευταία χρόνια και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευχαρίστως δέχονται τις πιέσεις και δεν κρατούν συνεπή στάση στο Παλαιστινιακό", εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

    Η κα Α. Παπαρήγα δήλωσε ότι "χάρη στην πολύχρονη αιματηρή αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, πρόσφατα του λιβανέζικου λαού και στην ιρακινή αντίσταση, το Παλαιστινιακό δεν έχει κλείσει αρνητικά ακόμη" και πρόσθεσε:

    "Δεν έχουν βάλει ταφόπλακα, όπως θα ήθελαν οι ΗΠΑ και οι άλλοι ιμπεριαλιστές. Γι΄αυτό πρέπει να κρατηθεί εντελώς ορθάνοιχτος ο δρόμος της διεκδίκησης για την ουσιαστική επίλυση του Παλαιστινιακού μέσω της δημιουργίας ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και όχι ενός προτεκτοράτου, όπως λένε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 April 2007 - 16:30:21 UTC