Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝ: Αμεση ανάκληση των ομολόγων
  • [02] Γαλλία: Σαρκοζί και Ρουαγιάλ στο β' γύρο

  • [01] ΣΥΝ: Αμεση ανάκληση των ομολόγων

    Με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ θα συναντηθεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

    Για άμεση ανάκληση των λεγόμενων «δομημένων» ομολόγων με την επιστροφή στο ακέραιο και εντόκως των χρημάτων που έχουν καταβάλει τα ασφαλιστικά Ταμεία, έκανε λογο ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ.

    Τόνισε, επίσης, ότι είναι αναγκαία η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος το σκάνδαλο των «δομημένων» ομολόγων και τη διαχρονική καταλήστευση των Ταμείων.»

    Σχολιάζοντας την πρόταση της J P Morgan για επαναγορά του «κρυφού» ομολόγου στο 92,95% που εισέπραξε ο κ. Π.Λαφαζάνης δήλωσε ότι «η J P Morgan, με την πρότασή της, ομολογεί τις δικές της ευθύνες και αναγνωρίζει στην ουσία το μέγα σκάνδαλο και το «κόλπο» που στήθηκε με τα «δομημένα» ομόλογα του δημοσίου.

    [02] Γαλλία: Σαρκοζί και Ρουαγιάλ στο β' γύρο

    Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς Νικολά Σαρκοζί συγκεντρώνει το 31,11% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα, η σοσιαλίστρια Σεγκολέν Ρουαγιάλ ακολουθεί με 25,84%, κι έπονται ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού με 18,55% κι ο ακροδεξιός Ζαν-Μαρί Λε Πεν με 10,51%, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία δεν περιλαμβάνονται οι ψήφοι των Γάλλων του εξωτερικού.

    Στα αποτελέσματα δεν συμπεριλαμβάνονται οι ψήφοι των περίπου 820.000 Γάλλων που κατοικούν στο εξωτερικό, και τα οποία θα δημοσιευθούν σήμερα. Η αποχή ανήλθε στο 15,05% και η συμμετοχή του εκλογικού σώματος σε 84,95%.

    Σαρκοζί: «Νέο γαλλικό όνειρο»

    Οι Γάλλοι εκφράστηκαν με σαφήνεια στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, "δείχνοντας τη θέλησή τους να εξαντλήσουν τη συζήτηση ανάμεσα σε δύο σχέδια για την κοινωνία", δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

    Στην πρώτη δήλωση που έκανε, μετά τις πρώτες εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, ενώπιον των υποστηρικτών του στο Παρίσι, ο Σαρκοζί πρόσθεσε ότι θέλει να συσπειρώσει "το γαλλικό λαό γύρω από ένα νέο γαλλικό όνειρο".

    "Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους Γάλλους", σχολίασε, "Θέλω να πω σε όλους τους Γάλλους ότι θέλω να τους προστατεύσω".

    "Θέλω να πω στην κα Ρουαγιάλ ότι τη σέβομαι και ότι σέβομαι τις πεποιθήσεις της. Εύχομαι η συζήτηση του δεύτερου γύρου να είναι πραγματικά μια συζήτηση ιδεών", επισήμανε.

    "Βάζοντάς με στην πρώτη θέση και βάζοντας την κα Ρουαγιάλ στη δεύτερη θέση, (οι Γάλλοι) έδειξαν σαφώς την επιθυμία τους να εξαντλήσουν τη συζήτηση ανάμεσα σε δύο ιδέες για το έθνος, δύο σχέδια για την κοινωνία, δύο συστήματα αξιών, δύο αντιλήψεις της πολιτικής", σημείωσε.

    Ρουαγιάλ: Έκκληση για συσπείρωση

    Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ απηύθυνε έκκληση για μια συσπείρωση στον δεύτερο γύρο των εκλογών αυτών που "βλέπουν το εαυτό τους" στο πρόγραμμά της, "να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία χωρίς να την κακομεταχειριστεί".

    Φαβορί ο Σαρκοζί για το δεύτερο γύρο

    Με ποσοστό άνω του 52% αναμένεται να επικρατήσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τέσσερις δημοσκοπήσεις που έγιναν δια τηλεφώνου αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, όπου ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς απέσπασε το 31,11% των ψήφων.

    Δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου LCI από το Ινστιτούτο IFOP, δίνει μάλιστα στον Νικολά Σαρκοζί προβάδισμα 54% έναντι 46% της Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Τρεις δημοσκοπήσεις που έγιναν χθες το βράδυ από τα ινστιτούτα BVA, CSA και PSV δίνουν στον Νικολά Σαρκοζί ποσοστό από 52% έως 53,5% και στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ από 46,5% έως 48%.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φρανσουάρ", "Ο Σαρκοζί είναι το απόλυτο φαβορί" για το δεύτερο γύρο. Η εφημερίδα "Λιμπερασιόν", "παίζοντας" με το όνομα της Ρουαγιάλ και με τίτλο "Η βασιλική μάχη" σημειώνει ότι "στο δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου μια ειλικρινής δεξιά θα αντιμετωπίσει μια αριστερά που πρέπει να ενωθεί για να έχει ελπίδες. Η εφημερίδα "Φιγκαρό" γράφει στην πρώτη της σελίδα "Ντουέτο στην κορυφή" και σημειώνει ότι "με την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Γαλλίας συμμετοχή των ψηφοφόρων στο χθεσινό πρώτο γύρο αποτινάχθηκε η άσχημη κληρονομιά που είχε αφήσει πίσω της η προεδρική αναμέτρηση του 2002 με το πολύ χαμηλό ποσοστό της συμμετοχής".

    Η εφημερίδα "Παριζιέν" υποστηρίζει ότι " είναι ανοιχτή η μάχη του δεύτερου γύρου" και η εφημερίδα "Κρουά" τονίζει ότι "θα επικρατήσει στο δεύτερο γύρο ο υποψήφιος που θα εξασφαλίσει τις ψήφους του κεντρώου χώρου". Τέλος η οικονομική εφημερίδα "Λες εκό" αναφέρει ότι "στο δεύτερο γύρο θα πραγματοποιηθεί μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα που έχουν κινητοποιηθεί σε απίστευτο βαθμό".

    Ο Νικολά Σαρκοζί και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τηλεοπτική αναμέτρηση στις 2 Μαΐου όπως ανακοίνωσαν τα επιτελεία τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 April 2007 - 6:30:15 UTC