Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Νέο θεσμικό πλαίσιο με αυστηρούς κανόνες»
  • [02] Ανασύρθηκε το «μαύρο κουτί» του SEA DIAMOND

  • [01] «Νέο θεσμικό πλαίσιο με αυστηρούς κανόνες»

    Την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ταμεία που αγόρασαν οποιασδήποτε μορφής ομόλογα κάλεσε από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος που επανέλαβε την πρότασή του για την δημιουργία ενός νέου διαφανούς πλαισίου προληπτικού και κατασταλτικού ελέγχου της αξιοποίησης των αποθεματικών των Ταμείων.

    Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε και στο θέμα της βύθισης του « Sea Diamond», τονίζοντας πώς υπήρξε καθυστέρηση στην επιχείρηση διάσωσης και επισημαίνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης του θαλασσίου περιβάλλοντος στο Αιγαίο από μαζούτ και τοξικές ουσίες.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με αγροτικά στελέχη του νομού Χανίων και εξέφρασε την άποψη πως τα προβλήματα του αγροτικού τομέα οξύνονται σε όλους τους τομείς.

    Για το θέμα των ομολόγων ο κύριος Αλαβάνος ανέφερε ότι «ο κ. Αλογοσκούφης, κατά ανάθεση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να συγκαλύψει το πελώριο σκάνδαλο των «δομημένων» ομολόγων που αγόρασαν τα ασφαλιστικά Ταμεία και κυρίως να καλύψει και να συγκαλύψει τις εξίσου πελώριες κυβερνητικές ευθύνες. Η κυβέρνηση, όσο ομιλεί, τόσο εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια των εργαζομένων». Ο κ.Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση, αντί να συνεχίζει όπως είπε "τη συσκότιση, τη συγκάλυψη και την απόκρυψη, να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα Ταμεία που αγόρασαν οποιασδήποτε μορφής «δομημένα» ομόλογα, το ύψος της αγοράς και από ποιους τα αγόρασαν. Να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλες, μία προς μία, τις πλήρεις συμβάσεις που συνομολόγησαν το Δημόσιο και τα Ταμεία για «δομημένα» ομόλογα".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε πως «αυτή την ώρα χρειάζεται ένα νέο διαφανές θεσμικό πλαίσιο προληπτικού και κατασταλτικού ελέγχου της αξιοποίησης των αποθεματικών των Ταμείων. Όπως χρειάζεται οι διοικήσεις των Ταμείων να ορίζονται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 ή 4/5 και με τη συναίνεση των αντίστοιχων σωματείων ή Ομοσπονδιών».

    Για το ναυάγιο του «Sea Diamond» ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε πως «με την πάροδο των ημερών, αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τις εξελίξεις σχετικά με το ναυάγιο και τελικά τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου αλλά και τους ανυπολόγιστους οικολογικούς κινδύνους, που μπορεί από στιγμή σε στιγμή να συμβούν».

    Όπως είπε "η ναυτική τραγωδία του «Sea Diamond» συνδέεται άμεσα με την απίστευτη ασυδοσία που διαχρονικά έχουν θεσμικά κατοχυρώσει για το εφοπλιστικό κεφάλαιο οι εκάστοτε κυβερνήσεις" και ανέφερε πως "ειδικά σήμερα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει διαμορφωθεί ένα τέλειο καθεστώς ασυλίας για τα κρουαζιερόπλοια και τους ιδιοκτήτες τους, με χαριστικές ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές τους, τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τον πλημμελή έλεγχο για την αξιοπλοϊα και την επάρκεια των σωστικών μέσων".

    Ο κ. Αλαβάνος από τα Χανιά ζήτησε να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα της οικολογικής, όπως την χαρακτήρισε, βόμβας που υπάρχει στο Αιγαίο, να σταματήσει το καθεστώς ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και να μελετηθεί το θέμα των μεταφορών μέσα στο Αιγαίο εν όψει και της λειτουργίας του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

    Κατά την συνάντηση του με αγροτικά στελέχη του νομού ο κ. Αλαβάνος αφού άκουσε όλα τα θέματα που του τέθηκαν, ανέφερε πως υπάρχει έλλειψη κλαδικών πολιτικών για όλα τα προϊόντα, έλλειψη μηχανισμών στήριξης των αγροτών ενώ χαρακτήρισε χαώδη την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των επιδοτήσεων και των δικαιωμάτων των αγροτών.

    Ζήτησε να ληφθούν μέτρα στήριξης των ομάδων παραγωγών, των συνεταιρισμών, των καινοτόμων ενεργειών και των νέων αγροτών.

    [02] Ανασύρθηκε το «μαύρο κουτί» του SEA DIAMOND

    Στον εισαγγελέα Νάξου θα παραδοθεί εντός της ημέρας το "μαύρο κουτί" - Black Box- του κρουαζιερόπλοιου "SEA DIAMOND" το οποίο απασφαλίσθηκε και ανελκύσθηκε από επαγγελματία δύτη.

    Το μαύρο κουτί, που αποτελεί ατράνταχτο στοιχείο της δικογραφίας καθώς έχει καταγράψει τα πάντα από τη στιγμή της πρόσκρουσης στη χαρτογραφημένη "ξέρα" μέχρι και τη βύθιση στα βαθιά νερά του Αθηνιού, θα ερευνηθεί από την εισαγγελική αρχή με τη βοήθεια ειδικού αλλά και εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας και των ασφαλιστικών εταιριών.

    Η παραλαβή του Black box από επαγγελματία δύτη κρίθηκε απαραίτητη αφού 4 τουλάχιστον προσπάθειες παραλαβής - ανέλκυσης του από τα υποβρύχια ρομπότ του ΕΛΚΕΘΕ ήταν αρνητικές λόγω της δυσμορφίας του ναυαγίου και του βυθού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 April 2007 - 12:30:16 UTC