Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα αποφάσισε η Διυπουργική

  • [01] Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα αποφάσισε η Διυπουργική

    Μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος,μετά τη σύσκεψη της Διυπουργικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε το πρόγραμμα εγκατάστασης συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης στα γήπεδα.

    Σε πρώτη φάση, το Μάιο - Ιούνιο, θα εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης στα γήπεδα ΟΑΚΑ, "Γεώργιος Καραϊσκάκης", Νέας Σμύρνης, Αιγάλεω, Καυταντζόγλειο, Χαριλάου, Τούμπας, Πηγάδια Ξάνθης και Παγκρήτιο.

    Στη δεύτερη φάση, τον Ιούλιο - Αύγουστο, θα εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης στα γήπεδα Περιστερίου, Καλλιθέας, Νικαίας, Άνω Λιοσίων, Φυλής, Καλαμαριάς, Αλκαζάρ, Λιβαδειάς και Κέρκυρας.

    Στην τρίτη φάση θα εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος) στα γήπεδα μπάσκετ, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Κλειστό ΟΑΚΑ, Αλεξάνδρειο και κλειστό Πυλαίας.

    Η βία είναι υπόθεση που αφορά όλους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αυστηροποιήσει τη νομοθεσία, με αποτέλεσμα 14 χούλιγκαν να έχουν οδηγηθεί στη φυλακή τους τελευταίους μήνες.

    Τα μέτρα θα συμπληρωθούν με την καθιέρωση ηλεκτρονικού, ονομαστικού, εισιτηρίου, έτσι ώστε να είναι γνωστό ποιος κάθεται και που και η ευθύνη να είναι προσωποποιημένη, ώστε να μην μπορούν οι λίγοι να επιβάλουν το νόμο της ζούγκλας, είπε ο εκπρόσωπος.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρχει ποινική ευθύνη και για τους χώρους πέρα από τα αθλητικά στάδια όταν γίνονται αθλητικοί αγώνες.

    Τέλος, σημείωσε ότι οι συμφωνίες μεταξύ των ΠΑΕ θα πρέπει να τηρούνται και όποιος τις σπάει θα υφίσταται τις συνέπειες.

    Σε ερώτηση για την αύξηση των αρμοδιοτήτων των ιδιωτικών εταιριών Σεκιούριτι, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι δεν συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, αλλά θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής.

  • **Νωρίς το πρωί, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής από την υπουργς Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι ''συζήτησαν για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και την επικείμενη επίσκεψη του Παλαιστίνιου προέδρου στην Αθήνα.'
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 April 2007 - 12:30:18 UTC