Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη της Διϋπουργικής Επιτροπής για την βία στον Αθλητισμό
  • [02] Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

  • [01] Σύσκεψη της Διϋπουργικής Επιτροπής για την βία στον Αθλητισμό

    Σε σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητικό χώρο θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.Θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Αν Παπαληγούρα, Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας, Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος και ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γ. Ορφανός.

    Νωρίτερα, ο κ. Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    ''Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε στην υπόθεση των ομολόγων'', δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε ότι ''η διαφάνεια και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος είναι αδιαπραγμάτευτα γι'αυτήν την κυβέρνηση''.

    Σημείωσε, ότι η κυβέρνηση ανέδειξε ορισμένα προβλήματα που υπάρχουν και έχει δρομολογήσει διαδικασίες για την αντιμετώπισή τους θεσμικά, αλλά και για την απόδοση των ευθυνών.

    Είπε ακόμη, ότι για την υπόθεση αυτή, έχουν υπάρξει πολλές ανακρίβειες και μυθεύματα και ότι έχει ζητήσει από την Πρόεδρο της Βουλής να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή έτσι ώστε να μπει τέλος στα μυθεύματα και στις ανακρίβειες.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή με τον προέδρο της Gazprom

    O κ.Καραμανλής δέχθηκε χθες τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Στη συνάντηση πήρε μέρος ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ακολούθησε συνεργασία του πρωθυπουργού με τον κ. Δημήτρη Σιούφα και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Παναγιώτη Αθανασόπουλο.

    Η κυβέρνηση παίρνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση κατά τους θερινούς μήνες, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι θα είναι πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά γιατί υπάρχει μείωση των αποθεμάτων νερού, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων του χειμώνα, ενώ έχουν κλείσει και τα εργοστάσια της Βουλγαρίας από τα οποία η χώρα μας θα μπορούσε να προμηθευτεί ηλεκτρική ενέργεια.

    Ο κ. Σιούφας είπε ακόμη ότι στα κρατικά κτίρια έχουν ληφθεί μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας και ζήτησε και από τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Ενδεικτικά ανέφερε ότι μπορούν οι πολίτες να συντηρούν καλύτερα τις συσκευές κλιματισμού και να εξοικονομούν κατά 40% ηλεκτρική ενέργεια.

    Ερωτηθείς για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Σιούφας απάντησε ότι οι αυξήσεις θα γίνουν στην ώρα τους και θα είναι λογικές.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την πορεία και για τις προοπτικές της επιχείρησης. Ο κ. Αθανασόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση και ανέφερε ότι η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι μειωμένη κατά 50%.

    Τέλος, ο κ. Δημήτρης Σιούφας αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΔΕΗ λέγοντας ότι χειρίζεται με επιτυχία τη μεγαλύτερη επιχείρηση και ότι οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει θα βοηθήσουν τη ΔΕΗ.

    Επεκτείνεται η συμφωνία της σύμβασης του φυσικού αερίου με την Gazprom

    Συμφωνία, για επέκταση της σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, με τον πρόεδρο της εταιρίας Αλεξέι Μίλερ.

    Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών θα ξεκινήσουν άμεσα, με στόχο στο τέλος του χρόνου να υπάρξει η τελική συμφωνία.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η χώρα μας προμηθεύεται το 80% των αναγκών της σε φυσικό αέριο από την Gazprom, με βάση τη διακρατική συμφωνία του 1987, η οποία λήγει το 2016.

    Συζητήσαμε πρόσθεσε, την επιμήκυνση της συμφωνίας μέχρι και το 2040 και επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για τη χρονική επέκταση.

    Ο κ. Σιούφας τόνισε ακόμα ότι η Gazprom έχει επιδείξει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας στην προμήθεια της χώρας με φυσικό αέριο και ότι οι σχέσεις των δυο πλευρών θα επεκταθούν και στον τομέα του πετρελαίου, καθώς η Gazprom συμμετέχει στην υλοποίηση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ακόμη ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου παρουσιάζει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην τριετία 2003 με 2006 αυξήθηκε κατά 35% και έφθασε στα 3,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ το 2010 προβλέπεται να υπερβεί τα 6,5 δισ. κυβικά μέτρα.

    Ο υπουργός παρουσίασε τέλος στον πρόεδρο της Gazprom τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη χώρα μας μετά την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

    Η Ελλάδα είναι παραδοσιακός αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου και η αύξηση της κατανάλωσης δείχνει την οικονομική αναβάθμιση της χώρας, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

    Συζητήθηκε, όπως είπε, η παράταση της υφιστάμενης διακρατικής συμφωνίας ως το 2040 και τα δυο μέρη συμφώνησαν πως οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν το συντομότερο δυνατό, ώστε ως το τέλος του 2007 να φτάσουμε σε συνεννόηση.

    Είπε επίσης ότι η συμμετοχή της Gazprom στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, θα σημάνει διερεύνηση της συνεργασίας και στον τομέα του πετρελαίου.

    [02] Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει, στις 10.00 το πρωί, το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Νωρίτερα, στις 9.30 π.μ., ο κ.Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον γραμματέα τoυ κόμματος των Ιταλών Δημοκρατών της Αριστεράς (DS) , Πιέρο Φασίνο.

    Δηλώσεις Π. Ευθυμίου για το θέμα των ομολόγων

    "Ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος μόλις επέστρεψε από την Αυστραλία, προφανώς υποκρίνεται ότι είναι ακόμα στην Αυστραλία. Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν όσα σήμερα είπε, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, όπου περίπου εμφάνισε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην υπόθεση λεηλασίας των Ταμείων" δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

    Ο κ. Ευθυμίου έκανε λόγο για "οργανωμένη λεηλασία των Ταμείων, με δυο πυλώνες συνέργιας και συνευθύνης, που είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Απασχόλησης", προσθέτοντας ότι απαιτείται η εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και η απόδοση των ευθυνών, η ανάληψη της "δεδομένης βαριάς πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή", και η "ανταπόκριση στο αίτημα των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, που είναι να γυρίσουν πίσω τα λεφτά στα ταμεία".

    "Κάθε τι άλλο, κάθε υπεκφυγή, είναι καταδικασμένη και κάθε τέχνασμα είναι ομολογία ήττας" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφική παρατήρηση ότι η κυβέρνηση "αναγνωρίζει ένα σκάνδαλο, ένα ταμείο μιλάει για την χρηματιστηριακή "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", ο κ. Ευθυμίου είπε ότι "ούτε καν αυτό αναγνώρισε σήμερα ο κ. Αλογοσκούφης. Είπε ότι κάτι συμβαίνει".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί "στην περιοχή της πολιτικής ευθύνης τουλάχιστον 24 ταμείων, όπου υπάρχουν ανάλογες πράξεις που φθάνουν στα 1800 εκ. ευρώ".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση που αφορούσε τηλεοπτική του συνέντευξη όπου ανέφερε ότι "το γαλάζιο χρήμα, έγινε μαύρο και στη συνέχεια χρυσός", ο κ. Ευθυμίου είπε ότι "το μόνο κοινό γνώρισμα αυτής της υπόθεσης είναι ότι, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του Υπουργείου Απασχόλησης και των Διοικήσεων των Ταμείων, που έχουν διοριστεί με κομματικά κριτήρια από τον υπουργό Απασχόλησης (ή από όποιον κυβερνητικό παράγοντα έχουν οριστεί), αναπτύσσεται ένα πλέγμα μεσολαβητικών συστημάτων, είτε χρηματιστηριακών εταιρειών, είτε funds, είτε off shore εταιρειών των Cayman Islands, είτε ξένων τραπεζών, με ελληνικά στελέχη, που όλοι έχουν, ως κοινό γνώρισμα, τους ισχυρούς κομματικούς δεσμούς, τη γαλάζια ταυτότητα".

    "Άρα, αυτό το βαθύ γαλάζιο, είπα ότι εξελίσσεται σε μαύρο και, τελικά, καταλήγει να είναι χρυσό, μόνο αν σκεφτεί κανείς την προμήθεια στο ομόλογο των 280 εκ. που έφτασε τα 42 εκ. ευρώ. Ας αναλογιστεί ο καθένας την έκταση του συστήματος προμηθειών σε 1.800 εκ. ευρώ" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον εκπρόσωπο Tύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου δήλωσε ότι «η αλήθεια είναι πράγματι αμείλικτη, γιατί σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που έχει ταυτιστεί με την συγκάλυψη και την ατιμωρησία, η Κυβέρνηση Καραμανλή φέρνει τα πάντα στο φως και οδηγεί τους πάντες στη Δικαιοσύνη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 April 2007 - 4:30:18 UTC