Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Σοβαρές πολιτικές ευθύνες"

  • [01] Γ. Παπανδρέου: "Σοβαρές πολιτικές ευθύνες"

    Πολιτικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση των ομολόγων, καταλογίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. "Δεν έχει εμπλοκή ο πρωθυπουργός όταν το γραφείο του διόρισε τους μισούς και πλέον διοικητές που συνήργησαν στο μεγάλο κόλπο;" , τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, "η υπόθεση των Ταμείων δεν είναι τυχαία" και "όλα δείχνουν ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός". Επίσης, καταγγέλλει ότι "υπάρχει ένα δίκτυο κομματικών στελεχών της ΝΔ σε όλες τις βαθμίδες και τις θέσεις που έχουν σχέση με αποφάσεις - σκάνδαλα".

    Ακόμη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "πρόδωσε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει", είπε. Δηλώνει ότι "ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί ξανά το ΠΑΣΟΚ" και δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά να βάλει "τέλος σε πρακτικές διαφθοράς , αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας, απάτης και ασυδοσίας".

    Τέλος, επαναφέρει το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες και θεωρεί ότι αν ο πρωθυπουργός προβεί σε ανασχηματισμό θα είναι μόνο και μόνο ένας "επικοινωνιακός αντιπερισπασμός".

    Παράλληλα, σε άρθρό του στο μηνιαίο περιοδικό "Επαγγελματικό Βήμα" του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο κ.Παπανδρέου προτείνει ριζικό αναπροσανατολισμό του παραγωγικού μας συστήματος, το οποίο "δεν μπορεί να είναι αντίγραφο ούτε του σουηδικού, ούτε του ιρλανδικού, ούτε κανενός άλλου", ως ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που "θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των μικρομεσαίων επαγγελματιών".

    Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, όπως περιγράφεται στο άρθρο, στηρίζεται σε πέντε άξονες πολιτικής, μεταξύ αυτών, η διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού κράτους με αναδιανομή, με ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, με αναβάθμιση του συστήματος υγείας, με συγκρότηση ενός φερέγγυου ασφαλιστικού συστήματος, με ριζική αλλαγή στις δομές του Κράτους και με ανάπτυξη της περιφέρειας με δημόσιες επενδύσεις που φτάνουν τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ.

    Ο κ. Παπανδρέου προτείνει και δέσμη μέτρων για τη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, μεταξύ των οποίων, 5ετές αφορολόγητο για μικρές επιχειρήσεις νέων σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, κατάργηση των περισσότερων χρηματικών προστίμων και αντικατάσταση από "point system", ενίσχυση των μηχανισμών δίωξης αθέμιτων συμπράξεων (καρτέλ) στη διαμόρφωση των τιμών, μείωση σε μια εβδομάδα του ελάχιστου χρόνου που απαιτείται για την έναρξη μιας εταιρίας, αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου ώστε να δίνεται "δεύτερη ευκαιρία" και εξάλειψη φραγμών για την είσοδο νέων επιχειρήσεων στην αγορά, ιδιαίτερα για τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

    Δηλώσεις Π. Ευθυμίου για το θέμα των ομολόγων

    «Η θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε και σήμερα ο πρόεδρός του, είναι ότι ανεξαρτήτως όλων των άλλων επιβάλλεται να επιστρέψουν τα λεφτά στα ταμεία πριν τις εκλογές και η ίδια η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τα Ταμεία από τους κινδύνους που δημιούργησε η πολιτική της. Σε αυτό το θέμα δεν χωρά κανένας συμβιβασμός και καμία απολύτως υπεκφυγή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

    «Μόλις σήμερα σε έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα "Τα Νέα" υπάρχει πλήρης ανατροπή όσων ισχυρίσθηκε το υπουργείο Οικονομίας για την πορεία του περίφημου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ από την ίδια την J&P Morgan που σε επιστολή της, της 27ης Δεκεμβρίου, εμφανίζει εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που ισχυρίστηκε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Δεν θα έπρεπε ήδη να έχουμε απάντηση από το υπουργείο Οικονομίας πάνω σε αυτό το θέμα;», είπε ο κ. Ευθυμίου ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για «σιωπή επί ενάμιση μήνα», προσθέτοντας ότι καταρρίπτονται και διαψεύδονται «όσα προβάλλει και όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, ότι «δεν υπάρχει μόνο η πλευρά της διερεύνησης των ευθυνών, όπου η έρευνα θα φθάσει οπωσδήποτε εις βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν σε όλα τα επίπεδα, αλλά υπάρχει ένα μείζον θέμα που το θέτει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που βλέπει να θίγεται ο πυρήνας της ασφάλειάς τους».

    Απαντώντας σε ερώτηση για το «αν το ΠΑΣΟΚ έχει δει το έγγραφο-επιστολή της J&P Morgan», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «εμείς αναφέρουμε το εξής αυτονόητο: το υπουργείο Οικονομίας έδωσε στην δημοσιότητα μια επιστολή, μέσω του Γενικού Λογιστηρίου, της J&P Morgan, που έδινε μια εικόνα ότι είναι ο μόνος αποδέκτης του ομολογιακού δομημένου προϊόντος των 280 εκ. ευρώ. Ρωτάμε το αυτονόητο: Ισχύει ότι υπάρχει άλλη επιστολή της J&P Morgan της 27ης Δεκεμβρίου;»

    Ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι αυτό το ερώτημα «θα έπρεπε να είχε απαντηθεί από το πρωί δημόσια» και πρόσθεσε ότι «προκαλούμε το υπουργείο να απαντήσει».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα «ζητήσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει την θεσμική υποχρέωση να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Αυτό ήδη πραγματοποιείται στο κοινοβούλιο με τους μηχανισμούς ελέγχου. Θα ενεργοποιηθούν όλες οι επιτροπές της Βουλής και θα προσέλθουν σε αυτές οι κκ. Τσιτουρίδης και Ζορμπάς. Η Εξεταστική Επιτροπή είναι μια φυσική κοινοβουλευτική δράση που και αυτή βρίσκεται στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ για να λάμψει η αλήθεια για αυτήν την υπόθεση».

    Υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

    Η Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, με απόφασή της προσδιόρισε τις καταληκτικές ημερομηνίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων και την υποβολή προτάσεων για υποψηφιότητες, για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του Κινήματος, ως εξής:

    α. Για τις οκτώ Εκλογικές Περιφέρειες που το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται σήμερα στην Βουλή (Γρεβενά, Ευρυτανία, Θεσπρωτία, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σάμο, Φωκίδα και Λέσβο), υποβολή υποψηφιοτήτων και προτάσεων, μέχρι την Δευτέρα 16 Απριλίου.

    Οι συνεδριάσεις των αντίστοιχων Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών για την υποβολή των προτάσεών τους, σύμφωνα με την σχετική Εγκύκλιο (9 Μαρτίου) του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Νίκου Αθανασάκη, θα γίνουν έως την Κυριακή 22 Απριλίου.

    β. Για όλες τις άλλες Εκλογικές Περιφέρειες, υποβολή υποψηφιοτήτων και προτάσεων μέχρι την Δευτέρα 30 Απριλίου.

    Οι συνεδριάσεις των αντίστοιχων Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών θα γίνουν αμέσως μετά το Προγραμματικό Συνέδριο, από τις 21 έως τις 27 Μαΐου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2007 - 16:30:16 UTC