Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

  • [01] Αρχισε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

    Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Πάσχα που γίνεται με σύμμαχο τον καλό καιρό.Η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα πραγματοποιείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ,ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν στο"Πέταλο του Μαλιακού" και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

    Η τροχαία έχει τεθεί σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων,ενώ προτείνει τη διαδρομή Μπράλου -Ορχομενού -Κάστρου για να αποφύγουν οι οδηγοί την ταλαιπωρία. Από τις 3 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στις εισόδους των εθνικών οδών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    Εκτιμάται ότι απο την Αθήνα "έφυγαν" για τις ημέρες του Πάσχα,περισσότερα απο 900.000 αυτοκίνητα και η επάνοδος θα γίνει σταδιακά όλη την εβδομάδα. Μέχρι σήμερα σε διάφορα δυστυχήματα σε όλη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 36 άτομα έναντι 51 περυσι.

    Ιδιαίτερα θετικά χαρακτηρίζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τα αποτελέσματα από τα μέτρα που έλαβε η Τροχαία σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την την ασφαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, δεδομένου ότι σημειώθηκε μείωση του αριθμού των νεκρών και τραυματιών σε τροχαία δυστυχήματα, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Συγκεκριμένα από την Κυριακή 1 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο:

    Οι θανάσιμα τραυματισθέντες μειώθηκαν κατά 14 (28 έναντι 42 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο: μείωση 33%) οι σοβαρά τραυματισθέντες κατά 27 (27 έναντι 54 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο: μείωση 50%) και οι ελαφρά τραυματισθέντες κατά 120 (283 έναντι 403 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο: μείωση 30%).

    Τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, τονίζει περαιτέρω στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Τέλος, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προτείνει για την αποφυγή ταλαιπωρίας στην περιοχή του πέταλου του Μαλιακού, λόγω ανάσχεσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, οι οδηγοί, κυρίως οι προερχόμενοι από τη δυτική Θεσσαλία (Καρδίτσα-Τρίκαλα), τα Γρεβενά και την Ευρυτανία να ακολουθήσουν το εναλλακτικό δρομολόγιο μέσω Μπράλου-Ορχομενού-Κάστρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 April 2007 - 10:30:15 UTC