Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα της Τροχαίας εν όψει της εξόδου του Πάσχα

  • [01] Μέτρα της Τροχαίας εν όψει της εξόδου του Πάσχα

    Η Ελληνική Αστυνομία, καθ΄όλη την περίοδο των εορτών του Πάσχα, λαμβάνει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα αυξημένα μέτρα σχεδιάστηκαν με έμφαση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

    Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

    Β· αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με περιπολικά και μοτοσικλέτες,

    Β· αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

    Β· αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

    Β· ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,

    Β· συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.),

    Β· αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)

    Β· κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις.

    Β· παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.

    Μάλιστα για ενημέρωση των οδηγών, προσωπικό της Τροχαίας θα διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές προς τους οδηγούς, καθώς και φυλλάδιο με οδικό χάρτη για την κύρια και εναλλακτική διαδρομή για την περιοχή του Μαλιακού Κόλπου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες, συμβατικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό, καθώς και ομάδες Ο.Ε.Π.Τ.Α. για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας, ενώ το έργο των Υπηρεσιών Τροχαίας θα συνδράμουν οι Διευθύνσεις Αμέσου Δράσεως Αττικής και Θεσσαλονίκης.

    Παράλληλα, τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν συχνές πτήσεις και θα επιτηρούν το βασικό οδικό δίκτυο της χώρας και κυρίως του οδικού δικτύου Π.Α.Θ.Ε., σε συνεργασία και συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις.

    Τα αυξημένα μέτρα τροχαίας θα είναι έντονα και συνεχή καθ?όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

    Εξάλλου, το ΥΠΕΧΩΔΕ καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο Πέταλο του Μαλιακού, καθώς σε μήκος 60 χλμ εκτελούνται έργα.

    Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:

    1. Για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα τη Μεγάλη Πέμπτη 5-4-2007 από 15:00 έως 22:00 και τη Μεγάλη Παρασκευή 6-4-2007 από 06:00 έως 14:00 :

    α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο του Ρίου.

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 371+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

    γ) Στην Εγνατία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο Λαγκαδά μέχρι το χωριό Μεγάλη Βόλβη και από τον ανισόπεδο κόμβο Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.

    δ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.

    ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χ.λ.μ.

    στ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

    ζ) Στην Επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ρεντίνας (λειτουργική Εγνατία), από το χωριό Μεγάλη Βόλβη μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    2. Τη Δευτέρα 9-4-2007 στο ρεύμα εισόδου από 15:00 έως 23:00 :

    α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 371+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

    γ) Στην Εγνατία Οδό, από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ρεντίνας.

    δ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    ε) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χ.λμ. μέχρι την αερογέφυρα Ρυσίου.

    στ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

    ζ) Στην Επαρχιακή οδό Ρεντίνας - Λαγκαδά (λειτουργική Εγνατία), από τη διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι το χωριό Μεγάλη Βόλβη.

    3. Την Κυριακή 8-4-2007 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

    4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

    α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζωντανά ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

    β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

    γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα στο τμήμα Κόρινθος (Εξαμίλια) - Ρίο της Ν.Ε.Ο.Α.Κ., στο ρεύμα εξόδου.

    δ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 April 2007 - 16:30:12 UTC