Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαχείριση των υδάτινων πόρων

  • [01] Διαχείριση των υδάτινων πόρων

    Σε μια περίοδο που οι κλιματικές αλλαγές έχουν γίνει ιδιαίτερα έντονες και το φαινόμενο του θερμοκηπίου απασχολεί όλες τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες -μερικές από τις οποίες δεν έχουν επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο- το «Νερό» είναι προφανώς ένα ζήτημα που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

    Με αφορμή την επικαιρότητα των σοβαρών κλιματικών αλλαγών, το φαινόμενο λειψυδρίας και την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (την ερχόμενη Πέμπτη), η Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργάνωσαν σήμερα ειδική εκδήλωση στις αίθουσες του Πανεπιστημιακού Εντευκτηρίου.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο καθηγητής Υδρογεωλογίας και Τεχνικής Γεωλογίας, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Υδρογεωλογίας, Γεώργιος Στουρνάρας, αναφέρθηκε στις κλιματικές αλλαγές, στα υδατικά συστήματα στην Ελλάδα, στα προβλήματα έλλειψης νερού, καθώς και στην ευθύνη του ανθρώπου για την οικολογική καταστροφή. Τόνισε επίσης τις ευθύνες των κυβερνήσεων, που παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης δεν ενδιαφέρονται, όπως είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση, αν και δεν είναι εύκολα αναστρέψιμη, μπορεί να σταθεροποιηθεί, σε πρώτη φάση.

    «Η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς ουσιαστική υδατική διαχείριση, ευνοημένη από πλευράς βροχοπτώσεων, παρά τη γεωγραφική θέση και σπατάλη (ΟΟΣΑ). Οι επιπτώσεις στη χώρα μας από την παρατεταμένη ανομβρία και τις αυξημένες συνθήκες εξατμίσεως αναμένονται σημαντικές, τόσο στα επιφανειακά υδατικά συστήματα, όσο, κυρίως, στα υπόγεια αντίστοιχα υδατικά συστήματα. Οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικότερες στις περιοχές που συνδέουν την άρδευση ή την ύδρευση τους με υπόγεια νερά, ιδιαιτέρως σε περιοχές όπου, ήδη, έχει παρατηρηθεί υπεράντληση των υδροφόρων οριζόντων», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

    Οι αρμόδιοι της Ελληνικής Επιτροπής Υδρογεωλογίας και καθηγητές του Γεωλογικού Πανεπιστημίου Αθηνών συζήτησαν τρόπους για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης νερού, προτείνοντας αφαλάτωση, βιολογικό νερό και περιμετρική προστασία (διατήρηση ποιότητας του νερού μέσω υδρογεωλογικής μελέτης).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 March 2007 - 19:30:08 UTC