Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ

  • [01] Αρχισε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ

    Με τη συμμετοχή 1300 συνέδρων άρχισαν σήμερα οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΝ με θέμα την εκλογική τακτική του κόμματος. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται δύο θέσεις. Η μία είναι η απόφαση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της 11ης Φεβρουαρίου που τάσσεται υπέρ της επανασύστασης του ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη η θέση της μειοψηφίας (της ανανεωτικής πτέρυγας) του κόμματος που είναι αντίθετη με την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ).

    Το κλίμα αυτό καταγράφηκε και στις δύο εισηγήσεις με τις οποίες άρχισαν και οι εργασίες του συνεδρίου. Την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΠΕ παρουσίασε ο γραμματέας του Κόμματος Νίκος Χουντής ενώ τις θέσεις της ανανεωτικής πτέρυγας ο Σπύρος Λυκούδης.

    Στην ομιλία του ο κ. Χουντής τόνισε την ανάγκη να εγκριθεί το πολιτικό πλαίσιο για την επανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη διακήρυξη που έχει ήδη υιοθετηθεί και η οποία προβλέπει ότι ο τίτλος των συνεργαζόμενων δυνάμεων θα παραμείνει ως ΣΥΡΙΖΑ και θα υπάρξει ενωτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο. Οπως είπε ο κ. Χουντής σε εκλόγιμες θέσεις προτείνεται να τοποθετηθούν και στελέχη που θα προέρχονται από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις.

    Ο γραμματέας του ΣΥΝ επισήμανε την ανάγκη του συντονισμού αυτής της συνεργασίας και την οργάνωση της κοινής δράσης με σεβασμό στην αυτοτέλεια και τις αρχές κάθε δύναμης που θα συγκροτεί τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ πρότεινε και τη συγκρότηση επιτροπών για την καλύτερη οργάνωση του εκλογικού αγώνα. Ο κ. Χουντής υποστήριξε τη θέση του προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβανου ότι πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο νέοι άνθρωποι, δηλαδή να αναδειχθούν νέα πρόσωπα και να είναι και νέοι σε ηλικία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετικά αποτελέσματα στις εθνικές εκλογές.

    Ο κ. Λυκούδης στην τοποθέτησή του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε ως εκλογική σύμπραξη στις εκλογές του 2004 για να εξελιχθεί πολύ σύντομα σε πολιτικό σχηματισμό κορυφής με διατυπωμένη πρόθεση να υποκαταστήσει τον ΣΥΝ στην παραγωγή και την άσκηση πολιτικής και να αποτελέσει το κέντρο των αποφάσεων.

    Ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι ο Συνασπισμός πρέπει να οδηγηθεί στις κάλπες με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στη φυσιογνωμία του και στην πολιτική του και πρόσθεσε ότι "δεν συμφωνούμε με την κάθοδό μας στις εκλογές με το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν φαίνεται να δημιουργεί κάποια δυναμική αλλά εμφανίζει πάλι προβλήματα". Ο κ. Λυκούδης πρότεινε " την εκλογική κάθοδο του ΣΥΝ με αμφίπλευρες συνεργασίες που θα αποτυπώνουν στα ψηφοδέλτιά του ως πολιτικό προσανατολισμό τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης δημοκρατικής αριστεράς και με εκλογικό πρόγραμμα που θα συνδιαμορφωθεί με ανοιχτές διαδικασίες. Κι όταν λέμε αμφίπλευρες συνεργασίες εννοούμε τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά μας αγωνιστών από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς από το χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας από τον ανένταχτο ανανεωτικό αριστερό χώρο και από τον χώρο της οικολογίας".

    Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου συνεχίζονται με τοποθετήσεις συνέδρων και θα ολοκληρωθούν αύριο αργά το απόγευμα με ψηφοφορίες. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει ο πρόεδρος του Κόμματος Αλέκος Αλαβάνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 March 2007 - 11:30:10 UTC